Jobb, jobb och jobb...

Har jobbat måndag, tisdag och onsdag. Fullt upp nu på jobbet inför all inventering som kommer att ske på söndag. Dakar, Sillen och Danitza har fått gå måndag och tisdag. Idag har mamma bara skrittat ut på Dakar efterson jag jobbat hela dagen på Mustang. Hon vågade sig dock inte ut på "vildarna" Sillen och Danitza :) Tror i och för sig att även de skulle sköta sig. Missy är lite tjock i ett bakben så hon får ta det lite lugnt ett tag tills det har gått över.

Imorgon är det nyårsafton! Då blir det party med tjej-gänget. Har varit och inhandlat en klänning på mellandagsrean. Kommer bli så tjusigt så :) Men innan partyt brakar igång så ska hästarna ridas, stallet mockas och hästar ska ut och in från hagen.... Det vanliga alltså :)

Ett riktigt Gott Nytt År!!! (om jag inte skriver imorgon också)

Bilder

Här kommer ett par bilder på Dakar i sitt "nya" kandar.




Det var så kallt så det blev imma på linsen.

2009 närmar sig sitt slut

Alla hästarna har fått motionera ute i snön idag. Mamma och jag skrittade först ut en sväng med Dakar och Sillen. Det är tur att Dakar är snäll. Sillen travade ibland iväg och ville inte alls stanna när jag ville så han sprang rakt in i Dakars rumpa flera gånger :) Missy och Danitza fick gå på ridbanan en stund. Missy var mycket lugn och fin idag. Vi blev alldeles fulla i skratt över hennes benlyft i snön. Hon frustade och pustade och det blev nog ett bra pass för henne. Danitza var som vanligt pigg och glad. Hon ville dock inte fatta vänster galopp idag men efter några försök så gick det.

Snart är det nyår och alla hästarna blir ett år äldre. Jag får alltid lite ångest över det. Dels pga. att det är ett år kortare tid kvar av deras karriär (speciellt Dakars) samt att jag alltid undrar om de har utvecklats tillräckligt under året. Ett år äldre betyder att Dakar blir 12 år, Sillen 4 år, Missy 7 år och Danitza 5 år.


GOD JUL!

God Jul allihopa! Här pågår förberedelser inför kvällen. Maten ska fixas klart, mormor ska hämtas och julgranen är klädd. Nu ska jag gå ner och göra stallet julfint och ge hästarna lite lunch. De får mysa ute i hagen idag. Jag tar jullov en dag :)


Årets julgran.

Måste även berätta att alla hästarna var duktiga igår! Dakar har äntligen "släppt" i handen, allt är så mycket lättare. Spännande att se hur nästa tävlingssäsong blir! Sillen skötte sig mycket bra hos Eric. Jag tror allt att Eric har fått en "favorit-häst" (förutom Jills Heaven såklart). Han verkade mycket imponerad över min lilla "Sill" :) Missy fick ju åka med till ridhuset på morgonen och även hon var duktig. Lyckades göra tre galoppombyten till vänster helt utan hopp och skutt. Dessutom börjar slutorna bli riktigt fina. Jag längtar och är mycket förväntansfull inför den kommande tävlingssäsongen!

Hoppas ni får en mysig julafton!

Härliga snöväder

Idag och igår har Dakar, Missy och Danitza fått motionera ute i snön i hagen och på ridbanan. Det tyckte de var roligt! Dakar har varit mjuk och fin, Danitza pigg och glad och Missy har mest velat köra sitt race :) Missy är ju lite som hon är.... Igår när jag red ute i hagen ville hon hem så fort vi vände mot utgången så det blev ett lirkande och trixande innan jag lyckades övertala henne om att vi skulle stanna kvar i hagen. Men det gick :) Idag fick hon gå på ridbanan och passade då istället på att busa lite och däremellan gick hon fint som vanligt. Än så länge har jag hållit mig kvar i hennes små krumsprång. Det är dock mysigt att kunna rida ute i snön. Det är inte många år som det är möjligt.

Vid 19-tiden ikväll kommer veterinären hit och ska åter igen droga ner Dakar lite så att det ska gå att klippa honom. Har inhandlat en varm och mysig tomtedräkt till honom (ett rött, tjock-fodrat utetäcke med hals).

Imorgon ska både Dakar och Sillen få gå en träning för Eric. Planen är att Missy och Danitza ska få komma till ridhuset imorgon bitti.

Hoppas ni har det skönt och mysigt ute i vinterlandet. Snart är det jul! Jiho!

16 minusgrader!

Jösses vad kallt det blev! -16 grader visar termometern! Jag tittade ut genom fönstret och tänkte: "Gud, vilket mysigt väder. Idag ska jag rida ute!" Så jag klädde på mig det varmaste jag har och började med att skritta ut med Dakar. Brr, jag höll på att förfrysa mina stackars tår så jag beslutade att det var nog med uteritt :) Mamma och jag packade in Missy och Danitza i transporten och åkte iväg till ridhuset på jobbet som är isolerat. Där var det varmt och skönt. Missy är verkligen jättefin just nu. Hon har kommit på hur hon ska flytta benen i sluta också. Det är roligt!

Jag tog med mig kameran när jag skulle ta in hästarna och red ut på Dakar. Bilderna nedan är resultatet. Visst är det mysigt med vinter! (Klicka på bilderna för att få dem större).

                   

Film på Missy

När Ingegerd och Anita var här och hälsade på så filmade Anita lite under träningspasset för Eric. Som sagt så visade Missy tyvärr inte upp sin allra bästa sida denna dag. Hon hade handbromsen i hela tiden och var tjurigare än vanligt. Jag får försöka filma någon annan dag så att ni får se hennes bästa sida också. Ni kan dock se ett, numera känt, "Missy-byte" på filmen :)



Idag är det snöstorm här vilket gör att jag inte har vågat mig ut på vägarna med lastbilen. Tanken var att Sillen skulle ha fått åka på en Eric-träning men det blev det alltså inget av. Jag är dessutom lite krassig så hästarna fick ta det lugnt idag. Hoppas att jag har piggat på mig till imorgon!

Julen närmar sig

Nu börjar jag äntligen få lite julkänslor. Snön har kommit, julmusik spelas i radion och julklapparna har börjat inhandlas. David och jag åkte till Uppsala idag, efter att jag hade varit i ridhuset med Dakar och Missy, och tittade efter lite juklappar. Vi hittade några stycken men vi är en bra bit från att vara klara.



Fick låna en bild som David tog på vägen till skolan igår.



Jag och David påväg till Uppsala.


Mat i stora lass!

Hela min helg har bestått av mat. Julbord på lördagen och ett indiskt "julbord" på söndagen. Det har varit jättegott och trevligt!

Hästarna har jobbat på som vanligt. Idag fick Dakar och Danitza följa med till ridhuset på morgonen. Dakar var fin och Danitza var jättepigg! Hon gör ju inget dumt men hon springer gärna fortare än vad jag vill. Eftersom hon var så väldigt pigg så lät jag henne rulla på i galopp i båda varven i nästan 10 minuter. Min plan var att om hon nu ville springa fort så fick hon väl göra det tills hon blev lite trött och att vi sedan skulle ha kunnat jobba i mitt tempo. Visst blev hon lite flåsig och svetten började krypa fram men trött blev hon inte :) Hon börjar få kondis. Fast som jag har sagt tidigare, hellre pigga än sega hästar! Missy fick åka med mig till Mustang (jobbet). Hon skötte sig mycket bra! Hov ar lugn, arbetsvillig och mjuk. Alla på jobbet blev förtjusta i henne, speciellt Anna. Hon var nog nästan beredd att lägga ett bud :)

Eric-träning

Tränade för Eric med Dakar idag. Jag tar tillbaks det jag skrev sist. Dakar var finare än någonsin! :) Han hängde inte alls på så mycket, övergångarna i galopp-saxen var fina och ryggningarna var kanon. Eric sa att han ryggar bättre än många Grand Prix hästar :) Det finns såklart massor kvar att förbättra men det är roligt när det känns bra! Duktig häst!

Den som väntar på något gott....

Fy, vilket väder! När ska man få se solen igen?! Det bara regnar och regnar... Det kan väl åtminstone bli kallt så att det blir snö istället.

Missy och Dakar fick följa med till ridhuset idag. Dakar har gått så väldigt bra den sista tiden men nu verkar det som att saker och ting har blivit jobbigare igen. Förmodligen är det väl så att när det har gått bra en lång tid och han har stärkt sig tillräckligt för de krav som ställs på honom så börjar jag åter igen höja kraven och då går det sämre igen. Det är väl naturligt men det är frustrerande när man hamnar i dessa perioder. Missy var väldigt pigg. Jag hade det på känn så pappa tog henne lite i lina, innan jag skulle sitta upp, medan jag travade av Dakar. Hon bockade, pruttade och tyckte att det var helskoj :) Hon var lite stark i högersidan idag så det blev mycket lösgörande arbete. Sedan provade jag med att göra måånga galoppombyten för att se om jag kunde trötta ut henne med sina sparkar. Det lyckades inte, hon fortsatte glatt med sina "Missy-byten". Men som Eric brukar säga "det kommer..."

Igår skickade jag iväg en beställning på ett par nya ridstövlar till mig. Det är julklappen från mor och far! Jiho! Självklart blev det en specialbeställning med mina stolpar till ben så det tar nog ett tag tills jag får dem :) Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!

Film på Danitza

Imorse packade jag in Danitza i lastbilen och jagade upp min pojkvän och så åkte vi iväg till ridhuset. Anledningen till att stackars David också var "tvungen" att gå upp och följa med berodde på att han skulle filma mig och Danitza. Resultatet blev detta:



Migrän

Idag har det inte varit någon rolig dag. Har mest legat i sängen med en hemsk migrän. Jag har egentligen haft migrän i hela mitt liv men endast ett par gånger per år. Efter att jag ramlade av Dakar ute på en stenhård frusen åker i februari och fick en lätt hjärnskakning så har jag haft det ganska jobbigt med migrän. Den har kommit ca 1 gång i veckan under de värsta perioderna. Men nu äter jag tillskott av magnesium och det har faktiskt hjälpt. Men idag var det som sagt ingen rolig dag. Hästarna fick därför vila. Det var inte alls planerat men ibland händer det saker...

Dakar, Sillen och familjen Kanestads ponny har idag fått nya skor med snösulor och brodd. Man vet ju aldrig när snön kommer. Imorgon ska även Missy, Danitza och Kanestads häst Diva bli skodda.

Igår var ju som ni vet Ingegerd och Anita här på besök. Det var verkligen roligt att träffa dem och få en uppdatering av Anita om hur projektet med "nätverket" går! Jag visade såklart Missy för dem och även Eric var snäll och kom och hjälpte mig! Hon skötte sig fint men hon har gått bättre. Man vill ju så gärna att de skulle ha fått se den absolut bästa sidan av henne men man kan inte alltid bestämma över det. Ägaren/uppfödaren Ingegerd och Anita verkade dock nöjda och de ville inte ta med Missy hem. Kändes skönt då jag gärna har henne ett tag till :)

Lång dag

Nu är jag precis hemkommen från jobbet. Blev en sen kväll med mycket trevliga kunder! Idag tog jag med Missy till Underberga där Eric håller till. Red inte lektion men red tillsammans med flera duktiga ryttare och Eric hade lektion för andra. Alltid inspirerande att rida tillsammans med duktiga ekipage! Missy skötte sig mycket bra. Hon är så smidig att ha med sig på andra ställen. Hon var även duktig med "häst-möte" idag. Hon hoppade lite en gång men på slutet kunde jag t.o.m. möta en häst i galopp. Hoppas och tror att det kommer lösa sig på sikt!

Igår klippte jag Missy. Hon var jättesnäll! Hon stod helt stilla och tog ner huvudet så jag kunde klippa henne bakom öronen :) Skönt med hästar som är lätta att klippa. Jag är inte så bortskämd med det då jag har Dakar... Han ser förresten ut som en teddybjörn igen så jag måste nog klippa honom igen. Suck!

Har ni sett bilderna från Ryttargalan? De finns här --> http://www.hippson.se/ 
Finns en mycket tjusig bild på Eric och Elisabeth där :) Tänk om man en dag kunde vara en av de nominerade... Efter en helg i Globen så väcks även drömmen om att någon gång få vara med och tävla i Globen! Det ska jag banne mig göra!

Imorgon kommer Ingegerd och Anita. Det ska bli så roligt att träffa dem och höra vad de tycker om Missy!

Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa i min bok, Hypnotisören. Den är rysligt spännande! Kan rekommenderas om man vill ha lite spänning i höstmörkret. Huvaligen!

Sov gott!

RSS 2.0