Stallplatser lediga!

Jiho! Så skönt! Nu har vi två fina ridbanor :) Nu är det bara ett staket som ska upp runt banan på Harg och så måste de harvas ordentligt så den nya klenflisen blir jämnt fördelat.

Imorse åkte vi iväg med Sillen till Mustang för att kolla hans sadel. Eftersom Sillen har tunnat ur lite nu när han har gått med Dakar i "sjukhage" utan gräs så hade den helt enkelt blivit lite för stor för honom. Tanken är ju dock att han ska gå upp i vikt igen nu när han går på gräs så vi kände ingen större anledning att byta sadel och bomvidd så det blir till att lägga en fårskinspadd under ett tag framöver. Hoppas på att det ska fungera!

Igår ringde våra Gotlandsgäster och meddelade att Jenny "tyvärr" har fått en tjänst på Gotland vilket gör att de stannar kvar där. Tråkigt tycker vi såklart! Det innebär att vi nu har 1-2 stallplatser tomma för uthyrning. Vet ni någon som letar plats i vårt område så är det bara att tjoa till!

Hoppbilder på Hugo

Beställde ett par bilder på Hugo och Johanna från tävlingen förra helgen. Stiliga va?! :)


Foto: Maria Lööf


Foto: Maria Lööf

Prinsen är såld

Idag åkte Prinsen till sina nya ägare i Upplands Väsby. Vi önskar er ett stort lycka till med denna lilla pärla!


Foto: Elsa Buckard

En ponny har åkt och då ska det ju fyllas på med en ny häst/ponny. Därför har vi nu börjat kika runt efter något nytt och redan i eftermiddag åker vi iväg för att titta på en D-ponny. Ska bli spännande att se vad det kan vara :) Vet ni någon lovande häst/ponny som är till salu så får ni även gärna tipsa till min mail [email protected].

Nu har Sillen, Dakar och Hugo fått gå ut i de stora beteshagara. Gissa om de tyckte det var härligt! :)

Snart är det midsommar!

Idag åker David och jag ut till Davids föräldrars landställe på Furusund. Där kommer vi fira midsommar och stanna tills på söndag. Det ska bli jätteskönt och mysigt! Snälla mamma och pappa tar hand om hästarna här hemma. Elsa kommer komma ut och för att rida ponnyerna också.

Idag har jag varit på Underberga och tränat för Eric med Sillen. Det gick jättebra! Eric sa åter igen att det var det bästa han hade sett honom gå :) Tänk vilken tur jag hade som hittade en så bra häst! Eller var det skicklighet...? ;)

Jag får önska alla en trevlig midsommar!!!

Besiktning

Idag har Prinsen gått igenom besiktning och röntgen och planen är att han åker till sina nya ägare nästa vecka. Det känns jättebra!

Var inne på Ridklubben 4 bens hemsida idag och hittade ett par bilder på mig och Sillen från prisutdelningen :)





Har även ridit som vanligt idag. Efter gårdagens regn så är ridbanorna ganska klaffsiga men hästarna gick snällt ändå. Det är en av fördelarna med att inte ha ridhus. Hästarna lär sig att gå och koncentrera sig i ur och skur och att de traskar fram även när det är vatten.

Vi håller på att ordna till ridbanan uppe på Harg. Vi har fått hjälp att skrapa kanterna på den så att den har blivit lite större samt att det kommer klenflis imorgon som ska läggas på. Det blir nog toppenbra!

För ett par dagar sedan fick jag ett jättetrevligt mail från ägarna till Loppan. De hälsade att det fungerar mycket bra och hon sköter sig lilla Loppan. Så roligt när man kan hjälpa till!

Hopptävling!

Idag var vi iväg på ponnyhopptävling med Hugo och Johanna. Fy vad nervöst! Jag har åter igen konstaterat att det är lugnare att rida själv än att stå och titta på :) De var i alla fall jätteduktiga! I först klassen (70 cm) blev nog Hugo  lite trött av alla intryck och kanske lite för lång framridning/framhoppning så han petade ner två bommar. I andra klassen (80 cm) red Johanna inte fram honom lika mycket och då var det lite mer fart inne på banan vilket gjorde att han hoppade mycket bättre. Tyvärr fick de ett par stopp, en hästmiss och en ryttarmiss :) Det behövs lite mer rutin men när Hugo väl fattar vad det hela går ut på så kommer det nog bli toppenbra!




Hoppning

Idag har snälla Nicole hoppat Hugo eftersom Johanna ska hopptävla honom på lördag. Han skötte sig mycket bra! Han är ju fortfarande lite orutinerad men bara man styr så hoppar han. Helt okomplicerad! Hoppas nu bara att han kravlar sig runt banorna på lördag också men det gör han säkert. Han har ju en erfaren ryttare på ryggen som kommer lotsa runt honom :)

Äntligen har det regnat! Nu blev naturen glad och jag som är så väldigt gräspollenallergisk blev också glad! Plus att vi har fått ridbanorna vattnade. Dakar hade riktigt vältrat sig i leran. Han liknade mer ett träsktroll än en häst så han fick duscha av sig det värsta :)

75,17%!

Sillen och jag tog revansch idag och drämde till med fina 75,17% i en LB:1 hos Ridklubben 4 ben! :) Sillen skötte sig mycket bra och vi fick mycket fina kommentarer av domare och åskådare. Procenten räckte till en seger i klassen. Nu känns det bra att ta en sommarvila från tävlingarna för att sedan komma igen i augusti. Då hoppas vi på att kunna starta LA.
Resultat




Vår stiliga vinst :)


...

Igår var vi iväg med Sillen och red ett unghästkval igen. Det gick väl inge vidare.... Sillen var inte på sitt bästa humör inne på banan och i galoppen knöt han sig flera gånger. Resultatet blev lite drygt 65% vilket inte är något höjdarresultat i dessa klasser. Planen är nu att istället fokusera på de "vanliga" klasserna och plocka upp honom i LA till slutet av sommaren. Han passar nog bättre där :)

Dakar är friskförklarad och ska nu sättas igång under två veckor. Så skönt att det verkar ha gått över/läkt ut! Tråkigt att missa en del av tävlingssäsongen men det viktigaste är ju såklar att han blir bra! Tycker även synd om honom som inte får gå i sin stora hage och äta av sommargräset... Men men, det är väl inget att göra åt. Även Sillen har ju missat gräset eftersom han har fått vara sällskapsfarbror under den här tiden. Det blir två glada hästar som traskar ut i storhagen om två veckor!

Vad tomt det blev...

I måndags åkte Sallan och Cocos hem till Gotland på sommarlov. De kommer dock tillbaks i slutet av augusti. Även Loppan åkte hem idag. Vi önskar Loppan och hennes ägare ett stort lycka till! Så nu känns det tomt här hemma. Från 10 hästar till 7 stycken på bara en vecka. Nu kommer vi ha en utbildningplats ledig fram till 1 september.

Imorse när jag kom upp till Harg för att släppa ut hästarna möttes jag av ett trött gäng fyrbenta djur. Carberoz-Calle och Loppan låg och sov i sina boxar och utanför stallet låg en avslappnad katt... Det är lite svårt uppe på Harg nu när vi har två Kallar där, Carberoz-Calle och Casimir-Kalle :)




Avelsto till salu

Sillens (Silenzios) mamma Deweiss är till salu. Om någon letar efter ett riktigt kvalitétsto till avel så är det bara att slå till :) Hon är född 1998 e. D-Day-Rex -Falstaff. Hon fick diplom i gångarter som 3-åring samt klass I i hoppning. Hennes mamma och mormor har båda vunnit kungakannan. Hon har lämnat riktigt fina avkommor (bl.a. Sillen) och hon är en toppenmamma. Helt okomplicerad i all seminhantering och har haft enkla fölningar. Hon är snäll att lasta och sko och älskar att bli pysslad med.

Om någon är intresserad så hör av er till mig via mail [email protected] så vidarebefodrar jag kontakt.

En röd rosett...

... blev det idag för mig och Casai. Vi var iväg till Värmdö och red en MsvC:2. Det var första gången jag red det programmet och jag hade väl ingen strålande känsla. Casai blev spänd inne på banan och då funkar inte alla knappar riktigt som de ska. Vi kravlade oss dock runt och landade på 66%. Helt okej för en ritt man inte är nöjd med tycker jag :)
Resultat

Duktig Hugo!

Idag startade jag Hugo för andra gången i hans karriär och debuterade även LB. Det gick ju alldeles strålande bra. Kändes lite vingligt och så men han fick 71% ändå och hade vunnit om jag hade deltagit inom tävlan. Jag får ju inte göra det eftersom jag är senior. Jättekul! Nu planerar vi att starta LA i sommar.





...

Allt flyter på som vanligt här hemma. En kort sammanfattning är att Dakar tyvärr fortfarande är halt, Calle har fått lite massagebehandling och ett par tävlingar vankas i helgen. Alla hästarna arbetar på, förutom Dakar förstås. Vi hade veterinären ute i onsdag och vi hoppas på en vrickning så han går i "liten" hage, skrittas på asfalt och äter Metacam. Vi får se hur det har utvecklats nästa vecka. Han är pigg och glad i alla fall :)

Imorgon och på måndag blir det tävlingar. Håll tummarna och njut av det underbara sommarvädret!

RSS 2.0