Busar!

Idag fick Dakar nog av att gå i liten hage och tog sig in till Sillen. Eftersom det är fruset i backen så får vi inte ner några nya pinnar/stolpar så det blev ett naturligt ihopsläpp av de båda igen. Dakar verkade mest lycklig över att äntligen kunna röra på sig i sin hage, och rulla sig! Han busade runt och Sillen joggade mest efter och tyckte väl att det var skoj att det hände något. Sedan har de stått och buffat på varandra hela dagen. Sillen lyckades klä av Dakar halstäcket och lekte med det med stor förtjusning. Det är inte så helt längre men han hade så roligt så jag hade inte mage att ta den ifrån honom :) Total lycka och två mycket nöjda hästar!



Åkte iväg till ridhuset med de båda busarna sen. Dakar kändes riktigt fin. Jag får verkligen hålla mig i skinnet nu så jag inte rider honom för mycket. Sillen joggades bara lite lätt eftersom han har sin sträckning. Han kändes dock fräsch så om ett par dagar är han nog igång igen.

Daisy har åkt

Nu har Daisy flyttat till sina nya ägare. Ett stort lycka till önskar vi!

Idag fick Hugo och Felly följa med till ridhuset. Hugo var lite bökig i högersidan till att börja med men det löste sig bra på slutet. Felly känns bara bättre och bättre för varje gång jag rider henne. Det ska bli mycket spännande att följa hennes utveckling. Fast dyker rätt köpare upp så är hon självklart till salu. Efter turen till ridhuset red jag ut en sväng tillsammans med Lisa och Strumpan. Sillen är fortfarande inte helt ok men blir sakta bättre. Imorgon ska Clary känna på honom igen och jag hoppas att även hon tycker han är bättre. Jag har även hunnit med att rida pappas Pontus några varv på banan. Han var pigg och busig idag och passade på att bocka några gånger. Jag red barbacka så det är tur att han har en massa man att klamra sig fast vid :)

Pulkaåkning!

Idag har jag träffat min vän Tove och hennes fina barn. Alltid lika trevligt! Tyvärr var jag inte riktigt klädd för pulkaåkning så jag agerade fotograf istället. Gjorde dock ett par åk med skräckblandad förtjusning :) Det kanske kan bli fler gånger då jag har mer pulkavänliga kläder? ;)


Tove och Matilda in action!


Hejja Affe!


Mitt fina fina gudbarn :)

Felly och Daisy fick följa med till ridhuset på eftermiddagen. Båda skötte sig fint men jag måste prova någon annan sadel på Felly. Nu har jag haft Hugos men den ligger inge bra. Dakar fick komma ut på en skritt-tur i sällskap med Lisa och Strumpan. Det var mysigt men kallt! Hur klarade jag förra vintern?! Hugo och Sillen fick vila idag. Sillen har sträckt sig ganska ordentligt så han har vilat några dagar och kommer få ta det lugnt några dagar till.

Felly

Idag har jag ridit Felly för första gången. Tog med henne till ridhuset och hon skötte sig exemplariskt och är riktigt trevlig! Hon är sent inriden (i somras) och är ju faktiskt bara 4,5 år så hon är lite unghästig men det kommer nog bli riktigt bra med lite mer styrka. Mamma försökte ta ett par bilder med sin mobil. Ingen höjdarkvalité  men man ser lite i alla fall :)





Har fått en fråga om pemanentbädd eller icke i boxarna samt torv eller spån. Självklart ska jag svara på det! Vi har inte permanentbädd i våra boxar. Jag tycker själv att det blir lite snuskigt samt kräver en massa jobb när den ska bytas. Angående torv eller spån så har vi faktiskt båda delarna och blandar till flera av hästarna. Då får man torvets uppsugningsförmåga samt ljuset från spånet. Skimmlarna (eller en skäck som Hugo) har jag dock helst endast på spån för att de inte ska bli så smutsiga :)

Sol!

Äntligen lite sol! Allt känns så mycket bättre bara solen tittar fram. Hästarna fick idag en bit var av årets inne- och utegranen. Det tyckte de var mumsigt! Sillen envisades med att sno Dakars också. Dakar har ju en sån liten hage så när granen kom nära staketet passade Sillen på att dra in den till sig. Bushäst!


Sillen


Felly

Till Lasse Anrell och alla andra som säger att det är lätt att rida

Fantastiskt roligt!


Ny ponny

Igår anlände vår nya ponny. Hon heter Mollehusen Felicity ("Felly") och är ett D-ponnysto f-07 e.Upendo H ue. Donys President. Hon är otroligt söt/vacker och verkar ha ett mycket trevligt temperament. Det ska bli roligt att lära känna denna individ!



Vill även passa på att gratta Rolf-Göran Begtsson till Jerringpriset! Ett fint pris till en otroligt duktig ryttare men ett minst lika fint pris till ridsporten! Äntligen fick ridsporten utrymme i dessa sammanhang! Tråkigt att så många är arga och besvikna över att han fick priset men folket har sagt sitt! Ridsporten är större än vad många tror.

Barbackaridning

Vi visste ju inte om pappas Pontus var riden något. Enligt förra ägarna, som haft honom i 2,5 år, så hade i alla fall de aldrig suttit på honom. Vi har försökt få tag på de tidigare ägarna utan att ha lyckats. Så idag tog jag och mamma ut honom för att testa. Jag hängde först ett par gånger på honom men han brydde sig inte så jag svingade mig upp, barbacka och i mjukisbrallor :) Han har definitivt blivit riden förut och tuffade på som om han aldrig gjort annat. Han var rund och go att sitta på och så har han ju en massa man man kan gripa tag i.




Hej vad det går :)

Daisy är såld

Nu är Daisy såld till familjen Ander men kommer som sagt stå kvar här till 1 februari. Idag var vi iväg till Mustang med henne och hennes nya ägare för att prova ut nya sadlar. Det var kallt och mörkt (strömavbrott) men till slut hittade vi två sadlar som passade både ponny oh ryttare.

En ponny såld och en ny ponny ska in. Jag har redan hittat den nya och den har gått igenom en veterinärbesiktning. Den finns såklart allra längst ner i Skåne men min snälla pappa åker imorgon ner för att hämta henne. De kommer dock inte hem igen förrän måndag kväll. Det är ett 5-årigt D-ponnysto e.Upendo H. Mer info kommer när hon har anlänt.

Vill även passa på att tipsa på om en hemsida som Eva Gustafsson har. Eva är otroligt insatt och kunnig inom ponnysporten, ett levande uppslagsverk :) Hon har nu skrivit en trevlig artikel om att ponnysporten just nu växer mer än någonsin och att dressyren är den "gren" som ökar mest. Hon skriver även att efterfrågan på välutbildade ponnyer är större än någonsin! http://stuterieg.dinstudio.se/diary_32_209.html
En ytterligare intressant artikel för min del är att Power Boy (Hugos pappa) var Sveriges bästa sportponnyförärvare av ridponnyhingstarna 2011! Superskoj tycker såklart jag :)

Många veterinärbesök...

... har det blivit för oss den senaste tiden. De flesta på positiva grunder och med positiva besked! Receptionisten på ATG i Täby känner numera igen oss efter flera besiktningar, röntgen i samband med besiktning och ponnymätningar :)

Idag var jag iväg med Dakar till Brunmåla på återbesök. Veterinären tyckte han sår superfräsch ut! Dakar var pigg och glad och visade gärna upp sina konster. Ett friskhetstecken! Nu är det bara att tuta och köra och långsamt få igång honom till dit han var innan skadan. Härligt!

I tisdags veterinärbesiktigades Daisy utan anmärkningar. Hon kommer dock bli kvar här till 1 februari och flyttar sedan till sina nya ägare i Åkersberga.


Ett par bilder

Var iväg till ridhuset idag med Sillen och Dakar. Mamma tog med sig kameran. Det var inte så lätt att fota med vår skruttkamera men hyfsat blev det i alla fall :) Björnen Dakar börjar så smått komma igång. Han motioneras nu 1 timme om dagen med 20 min jogg. Återbesök nästa vecka igen.


Sillen


Dakar

Skitt-täcke

En bild på det ena fina skitt-täcket. Det har ju dessvärre varit så varmt så jag har ännu inte invigt dem. Det är ju bara Daisy som är klippt av mina hästar i år...


Ponnymätning

Jag stoppade in både Hugo och Daisy i lastbilen idag och åkte till Täby för att mäta dem. Väl där så visade det sig att Hugo inte alls behövde mätas. Jag såg ut som ett frågetecken då de berättade att man bara behöver mäta ponnyerna som 6- och 8-åring och inte alls som 7-åring. Jag var tydligen inte den enda som gjort detta misstag men jag skämdes lite ändå. Det borde jag faktiskt ha haft koll på! Daisy blev dock slutmätt och visade sig ha krympt sedan mätningarna 2009 och 2010 i Holland :) Hon är nu utan tvekan 140 cm och därmed en maxad C-ponny.  Det är i och för sig bra men jag blev lite förvånad. Mätningen blev alltså inte riktigt som jag tänk mig men det slutade ju bra ändå. Får även tacka snälla Lisa som följde med och hjälpte mig idag då föräldrarna var upptagna med annat!

Imorse, innan mätningen, åkte jag och mamma till ridhuset med Sillen och Dakar. De skötte sig bra båda två. Sillen börjar verkligen komma på galoppombyten nu och majoriteten blir helt rätt. Nu har han även kommit in i stadiet att han ska byta hela tiden. Oavsett om vi byter varv eller bara rider längs med långsidan i rätt varv :) Det är väl ganska normalt och Sillen tycker nog att han är världsbäst :) Dakar känns väldigt fräsch och jobbar på.

RSS 2.0