Tävling med Felly

Idag var det Fellys tur att komma ut på tävlingsbanan igen. På ryggen hade hon Lisa som, som vanligt, red alldeles fantastiskt bra! Vi var på Uppsala Ponnyklubb och Felly debuterade vid tävling utomhus. Det var lite läskigt tyckte hon men med en del övertalning av duktiga Lisa så kom de runt. Visst var det spänt men med fler tävlingar av den här typen så kommer Felly snart förstå vad det innebär med att vara en tävlingsponny :) Bra kämpat! Det är dessutom roligt att hon får så fina kommentarer av publik och domare. Det kommer bli super med mer rutin!

Elsa var med och tog en massa fina bilder!






Lisa ger Felly en lugnande klapp under programmet.




Sadelprovning

Idag fick Bagheera följa med till Mustang för att prova sadel. Det visade sig dock att Dakars sadel, som vi hade med oss, passade så vi slapp både prova och köpa en ny. Ibland har man tur! Den sadeln är dock brun så jag köpte istället ett brunt träns till honom så det ska matcha. Mycket viktigt när man ska visa upp sig på dressyrbanorna! Han skötte sig fint i ridhuset men hade till en början tappat bort knappen för galoppfattningar till höger. Vi hittade den dock igen :)

Dakar och Sillen fick idag slippa sina täcken. Det var mycket uppskattat och de stod och kliade på varandra i timmar. Hoppas nu att det torkar upp ordentligt i hagarna så man slipper borsta en massa lera! Sillen och Dakar ska dessutom få gå upp till stora sommarhagen igen så snart det har torkat upp. 

Svar på fråga

Dagarna rullar på i ett något högre tempo än vanligt :) Idag blev det en lång dag på jobbet i Sigtuna och jag var inte hemma förrän 17.30. Snälla mamma longerade Sillen som har fått en 3-dagarsvila efter sina fina framgångar. Jag har visat Felly och Bagheera för en spekulant idag och båda skötte sig fint. Dakar hade sin vilodag. Imorgon är det en helt vanlig dag och Lisa ska rida Felly. På fredag är det träning för Eric igen. Till helgen och valborg väntas tävling för både Felly och Bagheera. Det ska bli skoj!

Har fått en fråga om hur jag lägger upp träningen utav hästarna. Jag kan erkänna att jag faktiskt är ganska dålig på att planera ridningen dag för dag. Från det att hästen är i full kondition och har åldern för att klara ett "normalt" arbete så rids de 5-6 dagar i veckan. De rids alltid ut minst en gång/vecka samt arbetas i lina en gång. De övriga dagarna, som består av arbete på ridbanan, anpassas efter dagsformen hos hästen samt planerade tävlingar. Känns hästen superfin så behöver man inte sitta och "harva" runt i en hel timme. Känns hästen lite stel och motsträvig så blir det mycket lösgörande. Vissa dagar kanske man som ryttare inte är helt på topp och då är det bra att bara jogga hästen och därmed endast ge dem ett lättare pass. Och så vidare... Anledningen till det varierade arbetet är för att få en frisk, sund och glad häst. En ung ponny som Bagheera går endast 3-4 gånger/vecka och även då varierat. Som ni förstår är jag inte en sådan som gör en exakt planering för varje häst varje vecka utan tycker det är viktigare att kunna läsa av sin häst för dagen och anpassa sig efter det.

Hoppas Johanna fick svar på sin fråga! :) Ang. din häst Johanna, som har bristande energi, så skulle jag, precis som du gör, rida den mycket ute. Jag skulle även föredra ridbana framför ridhus då det ofta kan bidra till mer energi. Många tempoväxlingar och övergångar för att få den reaktionssnabb och kvick i benen. Jag själv föredrar effektiva och kanske lite kortare arbetspass där både ryttare och häst kan behålla fokus hela tiden. Det ska hända saker hela tiden! Åk aldrig häst, framför allt inte på en som är av den segare modellen :) Hoppas dessa rader hjälpte dig lite!

Hugo är såld + nytt jobb!

Idag besiktigades Hugo och åkte sedan till sina nya ägare Ulrika H Bengtsson med familj. Han blir nu stallkamrat med Daisy som vi sålde i januari :) Ett stort lycka till önskar vi med denna lilla prins! Han kommer helt klart bli saknad här hos oss! Charmtroll :)

Jag har även idag börjat på mitt nya jobb. Jag arbetar numera på S:t Pers skola i Sigtuna i deras förberedelseklass. Så himlans roligt! Längtar redan till morgondagens arbete! Jag arbetar inte full tid så verksamheten med hästarna kommer fortsätta i princip som vanligt. Kan man ha en bättre arbetskombination??! Jag tror inte det :)

Vinst igen!

Min fantastiskt fina Sill skötte sig åter igen så pass bra så det ledde till seger i dagens MsvC:1 hos Täby RK. Han var faktiskt lite spänd och skyggade för domarbordet. Ett missförstånd gjorde att det blev lite galopp i en travöppna också. Men vad gör det när man får 2 st 9:or och 14 st 8:or i protokollet och den fina slutpoängen 72,766%?! Nu får Sillen tävlingsledigt i några veckor. Välförtjänt tycker jag :) Fast han tycker nog att det är ganska skoj att få visa upp sig.


Lejondal

Igår var jag och Sillen på Lejondal och tävlade. Trots att vi startade först i klassen så gick det bra :) Sillen var lite för spänd men höll sig mestadels på mattan. En svart dörr i ena hörnet var dock lite läskig. De hade lite krångel med protokollen så jag fick bara resultatet 65,31% och sedan packade vi in Sillen och åkte hem. Jag hörde av mig till tävlingsplatsen ett par gånger och fick veta att jag fortfarande ledde så jag åkte tillbaks. Väl där så ser jag att de tydligen hade räknat fel på mitt protokoll och att resultatet istället var 66,81%. Vi vann! Eftersom jag inte hade någon häst så fick jag låna en häst av Nina Bengtsson till prisutdelningen. Tack för det :) Jag är såå nöjd med min Sill och det känns så roligt att han funkar på tävling!



Imorgon blir det tävling igen på Fornboda! Hoppas på bättre väder då!

Tävling igen

Trots en hemsk migrän bar det åter igen av till Botkyrkas tävlingar. Idag var det Quantina som skulle gå en LB:2. Hon skötte sig mycket bra! Hon blev en aning spänd men genomförde programmet utan några egentliga missar. Det var bara halterna som vi konstaterade att det behövdes tränas mer på :) Resultatet blev 62,67% och vi hamnade ett par utanför placering (de två sista ekipagen puttade ner oss från placering). Bra gjort för en 6-åring som endast deltagit på klubbdressyr förut! Hon är dock en erfaren och framgångsrik hopphäst :)

Elina filmade och här är filmen.



Årets första placering!

Idag trillade poletten ner och Sillen var inte alls tittig inne på tävlingsbanan. Jag var i Botkyrka och red en MsvC:1. Resultatet blev 68,94% och vi blev placerade som 2:a (4 poäng efter en 15-årig GrandPrix-häst).




Den här jätten vann jag. Den lilla haren är 1 dm hög :) Någon som är sugen på choklad?!

Bagheeras föräldrar

Hittade bilder på både Bagheeras föräldrar. En ganska rolig kombination faktiskt. Mamman är ju ett halvblod och pappan är en welshponny i B-ponnystorlek :)

Mamma - Campionessa (e.Campari M)


Pappa - Bostorps Besk

Duktiga Lisa och Felly!

Då har Lisa och Felly gjort sin andra start tillsammans. Det gick typ 100% bättre än förra starten och Felly tuffade runt hela programmet utan att faktiskt titta på något :) Dt är klart att det blev lite vingligt här och där samt tyvärr en felfattning men i det stora hela var det riktigt bra! Jag som en totalt opartisk (ehum..) åskådare tyckte såklart att de fick för lite betalt, 57,58%. Men va fanken! Ponnyn blev inriden för mindre än ett år sedan, det var hennes andra tävling någonsin och Lisa har ridit henne typ 5 gånger. Det är ju skitbra!

GLAD PÅSK!

Denna helg blir det flera tävlingar. Lisa ska tävla Felly igen och jag ska tävla både Sillen och Elinas Quantina. Jag hoppas såklart att det ska gå bra men det är unga hästar så vi får väl se :) Jag har ridit Quantina idag. Hon kändes fin och det ska bli spännande att se hur det går på hennes första "riktiga" dressyrtävling!

Idag har Camille varit här med sin mamma Ingela. Camille har ridit Bagheera ett par gånger denna vecka och tanken är att hon ska fortsätta rida honom ibland samt så småningom tävla. De passar riktigt fint ihop!

Ät nu riktigt mycket godis i påsk! Det ska i alla fall jag göra :)
GLAD PÅSK!



Tävlingar

Vi trotsade snöstormen igår och gjorde årets andra start vid Stora Wäsbys tävlingar. Det var Sillen och jag som tog oss igenom MsvC:1. Sillen var åter igen alldeles för tittig även fast det gick något bättre än i Sigtuna. Vi skramlade ihop lite drygt 60% och kom faktiskt bara några ekipage utanför placering.

Idag åkte vi till Jälla där Lisa debuterade Felly på tävlingsbanan. Felly är ju en dam med lite nerv men framridningen gick otroligt bra! De vann definitivt framridningen :) Även i "collectingring" skötte hon sig fint men väl inne på banan så blev det alldeles för läskigt. Felly tyckte inte alls att hon skulle springa förbi domarbordet när de andra ponnyerna fick vara i andra änden av ridhuset. Lisa kämpade väl och till slut fick mamma gå ner på banan och leda runt dem. De fick några uppmuntrandeord av domaren, att det var en mycket fin ponny och att det bara var att träna vidare, innan de lämnade banan. En stor eloge till Lisa som gjorde allt hon kunde och trots den negativa upplevelsen ändå ser fram emot nästa start! De var helt klart det snyggaste ekipaget tycker en kanske något partisk hästägare :)


RSS 2.0