6-årschampionat

Då har vi kommit hem från tävlingarna i Falkenberg. Det var en mycket fin anläggning och otroligt många fina ponnyer! Jag skulle uppskatta att ca 90 ponnyer stod uppstallade på anläggningen och så var det ju många som kom med transport också. Allt från små söta föl till ståtliga 6-åringar. Hugo var super att ha med sig på meeting! Han var hur snäll som helst, drack, åt och låg och sov i boxen. Han var dock taggad när ja red honom. På lördagen så hade jag lite otur när vi skulle in på banan. Jag hann i princip bara säga goddag till domarna innan ett gäng med galopperandes hästar kom i en hage precis intill banan. Hugo tyckte såklart att det var mycket spännande och hade nog hellre sprungit med dem :) Detta gjorde att han blev spänd igenom hela programmet och jag var rätt missnöjd efter ritten. Till vår förvåning så fick han ändå 75% och vi slutade som 5:a och blev sistaplacerade! Jag var taggad till tusen för söndagens start då jag visste att han kunde så mycket bättre. Vilka poäng skulle vi få om han visade sig från sin bästa sida?! Söndagens ritt blev betydligt bättre och både mamma och jag var mycket mer nöjda. Vi blev dock ganska förvånade när ponängen istället visade 74%.... Man lär sig tydligen aldrig det här :) Vi slutade som 7:a i söndagens klass och blev totalt 6:a i finalen, första utanför placering. Lite snopet att missa placeringen men jag är supernöjd ändå. Vi har ju faktiskt Sveriges 6:e bästa 6-åriga dressyrponny! Det är inte illa!


En grön fin rosett för lördagens 5:e placering.


Hugo står snällt bak i lastbilen.

Tack snälla familjen Tjärn för lånet av lastbilen!!!

Håll tummarna!

Imorgon bär det av till Falkenberg med Hugo! Det är 6-årschampionatet som vankas. Hästen är badad, allt är tvättat och packat och sakerna är putsade. Mamma och jag åker tidigt imorgon bitti. Vi räknar med att det tar närmare 8 timmar att åka så det blir en lååång dag. Jag ska se om jag kan rapportera hur det går från tävlingsplatsen. Annars får ni vänta tills jag kommer hem och skriver här igen :) Håll nu alla tummar och tår för oss!

Pappa är hemma och sköter resten av hästarna. Snälla Elsa kommer rida Baronesse medan jag är borta. Resten av hästarna kommer vila över helgen.


Välputsade stövlar.


Eric-träning

Igår tränade jag för Eric med Sillen. Det fick toppenbra! Det blir lite bök ibland men det har blivit mycket bättre. Där emellan så går han ju alldeles strålande bra. Vilken ridkänsla man har på den hästen! Superhäftigt :)

De andra hästarna jobbar på som vanligt. Tycker att alla går riktigt bra just nu. Om en vecka får jag börja trava Dakar också. Nästa helg åker vi till Falkenberg med Hugo för att visa honom på 6-årschampionatet. Spännande!

Baronesse




Ny saluponny

Igår kom Baronesse till oss och fick flytta in i stallet på Harg. Hon är en 8-årig D-ponny som ska stå här till försäljning. För mer info om henne besök gärna vår hemsida! Bild kommer så fort jag har tagit någon :)

Vi är för övrigt tokförkylda här hemma. Det var mamma som började och kom dragandes med baciller från barnen på skolan. Nu har både jag och pappa också fått dem. Det är ett väldans hostande, nysande och snörvlande här hemma :) Mamma är dock redan på bättringsvägen så det verkar inte vara något långvarigt. Bra det då jag har en massa roliga saker inplanerade famöver!

Välkommen Strumpan!

Min dag började lite annorlunda idag... Jag vaknade med migrän (vilket i och för sig inte är allt för annorlunda) hemma hos min kompis Maria i Märsta. Jag kravlade mig upp och gick så småningom ner till bilen för att åka hem. Då har någon snorunge roat sig med att sparka in min vindruta under natten. Fina fotspår fanns på motorhuven och så en krossad ruta precis vid förarplatsen. Suck! Jag fick skjuts hem och min bil är flyttad till ett mer säkert ställe i väntan på lagning.

Jag har även ägnat typ en timme åt att utrota flugor. Vi har hur mycket flugor som helst på Gullbacken! Vi har aldrig varit med om något liknande. Anledningen har vi ingen aning om men nu ska de bort! Jag har spridit flugmedel i boxarna som ska göra att det inte ska kunna kläckas några nya där. Sedan har vi satt upp en massa flugfångare och sprayat med medel när hästarna har varit ute. Om någon har en sån där elektrisk flugdödare som man skruvar fast i taket som inte används så tjoa till!

Idag kom det hit en ny inackordring som ska stå i stallet på Gullbacken. Det är ett 6-årigt D-ponnysto som kallas för Strumpan. Välkomna önskar vi Strumpan och familjen Beijner!

Igår var vi iväg med Dakar till en kiropraktor. Hon hittade en del låsningar i vänster bog och även upp i halsen som mycket väl kan ha med hans "gångstil" att göra. Nu har hon lossat på dem, han fick stå med lite nålar och jag har fått ett stretchprogram. Annars så skrittar vi på. Dock inte idag då han inte fick ha någon sadel på sig idag. Han är pigg och kry och känns ganska som vanligt.


Pust!

Vilken morgon/förmiddag pappa och jag har haft! Vid strax före 9 imorse kom ett stort lass med strö som skulle levereras både på Harg och Gullbacken. Vi hade beställt med en truck mycket för att vi själva skulle slippa släpa. Tji fick vi! Majoriteten av pallarna var tydligen felpackade så de lutade vilket resulterade i att flera av dem välte när de skulle lyftas ned från lastbilen av trucken. Så det vara bara att släpa! Varje pall innehöll 18 balar. Det var 6 pallar som välte och varje bal väger ca 30 kg. Så pappa och jag har alltså släpat över 3 ton idag! Jag lyckades imponera på chauffören som tyckte jag var mycket vältränad (jag kanske ska lägga ner mina löparplaner?) men jag kan erkänna att framför allt händerna värkte och armarna kändes som spagetti när de sista balarna skulle lyftas på plats. Det var mitt gympass för det här året :) Att allt detta skedde under fullkomligt ösregn gjorde ju inte saken bättre. Vi var dyngsura och man hade svårt att få grepp om de blöta balarna. Nu är allt på sin plats och vi har strö flera månader framöver. Det är skönt!

Kalle och Rozz


Kalle och Rozz... inte allt för lätt att se skillnad på dem :)

...

Förlåt för dålig uppdaterig men vårt internet har inte fungerat de senaste dagarna. Det göra det fortfarande inte men nu är jag hos David :)

Dakar har fått på sig skor och jag har nu skrittat honom två dagar. Jag trodde att han skulle vara vild och galen efter att bara ha gått i en liten hage i nästan 5 veckor men det var ingen fara. Han har skött sig alldeles utmärkt. Sillen har fungerat förhållandevis bra de senaste dagarna. Nu har han dock åkt på en misstänkt mugg på ena frambenet. Det är inget han störs av men det är lite pyssligt att hålla på med. Var har varit förskonaded från mugg i alla år men nu verkar den ha kommit även till oss :) Hugo har gått ruskigt bra de senaste dagarna. Hoppas nu att det håller i sig!

Välkommen Rozz!

Igår kom Karins häst Rozz till stallet på Harg. Han och Kalle släpptes ihop i den stora hagen imorse. Det kan ju alltid bli lite spring men inte den här gången. De nosade på varandra en gång och pep lite och sedan var det över. Så skönt när ett ihopsläpp går så smärtfritt! Jag är alltid lite närvös efter att ha varit med om en olycka just när nya hästar skulle släppas ihop. Det slutade med ett benbrott och hästen fick avlivas...

Jag red Granitza imorse. Hann bara rida ca 20 min innan bonden kom med en traktor och erbjöd sig att harva ridbanan. Det kunde man ju inte tacka nej till så jag red ut en sväng istället. Nu har jag Hugo och Sillen kvar att rida och de ser ut som f*n efter störtskuren som kom för en stund sen. Båda har rullat sig riktigt ordentligt och är leriga från topp till tå. Det var ju så fint väder imorse så de fick gå ut utan täcken. Ångrar mig lite nu... :)


Så här fin är Hugo. Hmm...


RSS 2.0