Packa, packa, packa...

Jahapp, då har man jobbat klart på Mustang för idag och väntar nu på att David ska komma så vi kan åka och inhandla det sista inför resan. Mamma och pappa tar hand om hästarna idag. Har ingen större resfeber ännu men jag är ju inte ritigt till freds med att behöva flyga imorgon. Tycker inte att det är läskigt men jag får så förbaskat ont i öronen!

Nu kommer det alltså bli lite tyst här på bloggen en vecka framöver om jag inte lyckas skriva något inlägg via mobilen. Jag hoppas dock att ni återvänder hit och läser om en dryg vecka igen så ska jag berätta hur vi har haft det!

Tjipp tjopp!

Snart beger vi oss mot sol och värme!

Nu är det inte långt kvar tills David och jag drar till Tunisien. Det ska bli så himlans skönt! Speciellt nu när kylan har kommit och att det redan har börjat frysa i backen.

Igår red jag Hugo när jag kom hem från jobbet vid 8-tiden på kvällen. Mamma longerade Prinsen. När vi nästan var klara på banan, jag travade av Hugo och mamma gick med Prinsen, så slocknade hela vår lilla "by". Det blev fullkomligt kolsvart! Pappa kom ilandes med en ficklampa till oss för den som finns i stallet gav väldigt dåligt ljus. Sedan blev det till att göra iordning ponnisarna och kvällsfodra i mörkret. Det tog lite tid men vi tror att alla fick det de skulle :) Strömmen kom tillbaks efter ett par timmar. Strax efter att vi hade ätit upp vår halvljumna soppa till middag :)

Ridbanan uppe på Harg var frusen nu på förmiddagen så jag red ut Casai och jobbade honom på traktorvägarna. Det funkar ju faktiskt väldigt bra det också. Han skötte sig fint.

Nu ska jag snart åka till Väsby och uträtta några ärenden. I eftermiddag kommer det en tjej och ska provrida Hugo och Prinsen. Hoppas att det har hunnit tina på ridbanan tills dess annars får vi packa in djuren i transporten och åka till ridhuset.

Den nya hästen Quinnie verkar acklimatisera sig bra. Hon är lugn och trevlig och mamma har longerat henne vilket fungerade bra. Hon är inriden i våras men är sedan dess inte riden något så vi får se det som en ny inridning. Hon får gå i lina nu ett tag så att vi ser att hon förstår kommandon och accepterar sadel.

Huvaligen...

... vilket väder! Det har ju regnat hela dagen!

Jag trotsade dock regnet och red Dakar imorse och Casai nu mitt på dagen. Mamma longerade Calle som idag sättes igång efter vila och medicinering. De andra hästarna fick faktiskt vila :)

Ny häst

Idag anlände en ny utbilningshäst till stallet på Harg. Det är ett 4-årigt sto e.Quite Easy som heter Quinnie. Hon ska vara här i två månader. Verkar vara en trevlig och mysig häst. Mer info får komma när har lärt känna henne lite bättre :)

Jag har jobbat hela dagen på Mustang idag så mamma och Anna har hjälpt mig med hästarna. Anna har ridit Hugo och Prinsen och mamma har longerat Casai och Dakar. Jag red Sillen när jag kom hem. Toppen att få extrahjälp dagar som denna!

Fina Sillen!

Har varit och tränat för Eric med Sillen idag. Det gick riktigt bra! Mamma filmade så jag har klippt ihop en liten film av passet. Så liten vet jag egentligen inte om den blev, 12 minuter lång! Jag har inte lagt in någon musik utan lyssna gärna istället på Erics kloka kommentarer :) 



...

Har kanske inte så mcket skoj att berätta men jag sitter ändå här vid datorn och har lite tid över...

Red Casai imorse och han kändes helt okej. Nu har jag precis kommit hem från Väsby centrum där jag har varit hos optikern och fikat med Tove. Jag har fått en annan typ av linser då jag har haft lite problem med mina gamla. Nu får jag prova de här i en vecka och sedan är det återbesök.

Ska alldeles snart gå ner i stallet här hemma för att mocka och fixa. Sedan sätter jag igång och rider resten av hästarna.

Regnrusk!

Idag har det varit ett riktigt trist väder. Det har regnat hela dagen! De sa ju att det skulle sluta framåt kvällen men nu har de ändrat prognosen till att det ska övergå till SNÖ! Jag som inte har bytt till vinterdäck ännu! Dessutom känner jag mig inte riktigt redo för vinter ännu. Chansen att den eventuella snön kommer ligga kvar är väl kanske dock ganska liten.

Jag har ridit Dakar och Prinen i regnet och mamma har longerat Casai. Hugo och Sillen fick vila idag. Dakar kändes riktigt fin trots att han var lite spänd och fjantig. Det ligger en påkörd räv vid det "läskiga hörnet" på ridbanan. När det precis hade hänt, för ett par dagar sedan, så skulle jag rida Dakar. Han blev som förstenad när jag kom ut på banan. Hjärtat bultade och han skakade nästan i kroppen. Den enda förklaring jag har är att han måste ha känt lukten av rävens blod. Som ni kanske förstår så blev det inte mycket av det ridpasset och det tycks ha satt sina spår då han fortfarande tycker att det är lite läskigt på banan. Men han ska nog komma över det snart... :) Prinsen fick jobba på ganska bra idag. Jag har börjat höja kraven vilket gör att det uppstår lite mer protester (såklart). Men det är bara att härda ut. Det brukar gå över ganska fort. Han gör ju inget dumt utan försöker bara slingra sig lite.

Nu ska jag snart krypa til kojs. Får se om man vaknar upp till ett vinterland imorgon....
Sov gott!

Duktiga Casai!

Igår var jag iväg med Casai till Solna och tävlade i en LB:2. Han skötte sig riktigt bra! Det stora problemet har ju varit att han tappar bjudningen inne på banan men igår var det mycket bättre. Självklart finns det saker som måste förbättras men reslutatet räckte bra ändå, VINST på 72,67%! Jihoooo!


Uppdatering

Nu var det ett par dagar sedan jag skrev sist men här kommer en liten uppdatering:

I onsdags var vi på Täby-kliniken med Calle. Vi drog bl.a. ut hans vargtänder. Nu ska ha medicineras och vila i 10 dagar och sen sättas igång. Återbesök om 4 veckor.
Igår var jag på Underberga och red för Eric med Dakar. Han kändes riktigt fin och Eric var nöjd. Han tyckte att Dakar var mycket kvickare i fötterna än vad han tidigare har varit samt att bytena i varje nu är av riktigt bra kvaliée. Alltid roligt när man gör framsteg! :)
I övrigt så har de andra hästarna jobbat på som vanligt.

Nu ska jag åka upp till Harg och rida Casai. Sen hem och rida ut på Dakar och Sillen tillsamans med mamma och till sist så ska jag rida Prinsen på banan medan mamma longerar Hugo. Sedan är det fredagsmys!

En ganska vanlig dag

Idag har allt flutit på som vanligt. Gick upp i morse och red Sillen på banan. Han var lite bökig som han är i största allmänhet just nu. Sedan åkte jag upp till Harg och red Casai. Även han var lite "stretig" idag så det blev lösgörande arbete i låg och rund form.

Har varit och jobbat på Mustang mellan 14 och 19.30 och när jag kom hem så hade snälla mamma borstat Prinsen åt mig så det var bara att klä på honom och gå ut på ridbanan. Mamma longerade Dakar samtidigt som jag red. Prinsen kändes mycket fin och han utvecklas snabbt framåt.

Hugo vaccinerades igår så han fick vila idag och kommer få göra imorgon också. Calle longerades av mamma.

Det var en snabbrapport från dagens aktiviteter. Nu ska jag fortsätta kika på fotbollen och hejja på Sverige (även fast de just nu ligger under med 2-0).


Vintern närmar sig...

Burr, imorse vad det kallt. Bara en grad ute och marken var täckt av frost. Det blir dock betydligt skönare när solen tittar fram! Red Calle på banan och Casai fick jobba lite ute på traktorvägarna nu på morgonen/förmiddagen. Ska snart åka iväg en sväng till Väsby centrum för att lämna in min stallvinterjacka på kemtvätt. Sedan blir det jobb på Mustang vid kl.14.

Hoppas på att mamma kan longera båda ponnyerna när hon kommer hem så behöver jag bara rida Sillen och Dakar efter jobbet.

Här kommer en bild från imorse:


Hugo-reklam

Det var väl ett evigt tjatande från min sida tycker ni men jag måste än en gång hylla den lilla sk(r)äck-ponnyn Hugo! Idag var han ju alldeles fantastiskt fin! Mjuk, lagom pigg (för en gång skull:) ) och lyhörd. Det kommer bli svårt att släppa honom så småningom men jag kan bara gratulera den blivande lyckliga köparen. Dessutom är han ju supergo att hålla på med.

Kattungarna är vildare än vildast! Man får verkligen passa sig var man sätter fötterna. Nu har den ena kissen, som kallas för Sickan, börjat våga sig ut ur stallet också. Hoppas de passar sig för vägen och bilarna bara! Harry, som egentligen är den tuffa av de båda, står än så långe bara och gluttar ut ur kattluckan men vågar inte riktigt ta steget ut :) De gillar att busa runt i Hugos box. De hjälper gärna till att mocka och jagar då bajskluttar som ramlar ut ur kärran och gömmer sig bakom skithögarna för att sedan attackerar varandra :) Även när Hugo är inne så ska de vara där men han bara snufflar lite på dem och låter dem springa runt benen på honom. Härom dagen hade en av kissarna agerat Tarzan i "Sallans" svans när han stod i stallgången. Som ni kanske förstår så är det full rulle nere i stallet!


Hästklippning

Igår följde jag med Tove ut till hennes häst och var barnvakt till mitt gudbarn medan mamma Tove red och fixade med sin häst Winnie. Så mycket till barnvakt vet jag inte om jag var då lilla Matilda sov hela tiden :) Men oj så Toves häst hade utvecklats sedan jag såg honom sist! Bra jobbat Tove!

Efter att vi hade mofflat i oss varsin hamburgare från Mc Donald så åkte jag hem och red. På kvällen kom veterinären ut och vaccinerade Sillen och Prinsen samt drogade ner Dakar så jag skulle kunna klippa honom. Han var så duktig (för att vara Dakar)! Han stånkade och stönade för att det kittlade så mycket men gjorde inget. Det är så skönt att han är klippt nu! Jag vet dock att jag kommer behöva klippa honom igen om en dryg månad. Han har en riktig ponnypäls! Jag har klätt på honom en hals på utetäcket nu med hopp om att att det ska dröja lite extra innan nästa klippning. Ikväll ska jag till familjen Kanestad och klippa Sofias hästar. Om det är någon mer som vill ha hjälp så tjoa till. Jag klipper dock bara snälla eller drogade hästar ;)

På Wallstanär RF hemsida står det om våra duktiga inackorderingar Jenny och Mattias.
Det finns även en lite äldre notis om mig.

Usch, nu regnar det ute och jag som tänkte rida Hugo. Får bli till att mocka först och hoppas på att det slutar. Jag ska till tandläkaren idag också. Det tycker jag inte alls om!

Måste även lägga ut en alldeles underbar berättelse om en ko! Några av er har säkert redan hört den men den kan höras om och om igen :)


Glada och pigga hästar!

Det har varit full fart idag. Jobbade på Mustang mellan 10 och 14.45. Sedan hem för att sätta igång och rida. Mamma jobbar till sen kväll idag så jag har fått sköta mig själv. Pappa har dock hållit mig sällskap en del.

Hugo var alldeles jättepigg. Jag red ut på honom och jag tror inte han skrittade mer än 10 steg (även fast tanken var att det skulle bli betydligt mer skritt). Han taktade i princip hela tiden och när jag väl lät honom trava och galoppera så gick det i ett väldans tempo. Han gör inget annat än att han springer fort så man får planera vägen med en lååång bromssträcka :) Bus-Hugo! Fast jag måste ju faktiskt säga, som så många gånger förr, att jag mycket hellre har dessa pigga hästar. Sega typer tycker jag inte lika mycket om.

Prinsen kämpar på. Han var ju inte så mycket riden innan han kom hit och är väl som en 4-åring just nu men det går fort fram. Han börjar förstå hur man ska springa åt sidan och blir mer och mer säker i formen. Kommer nog bli toppen!

Även Dakar var taggad till tusen. Blåsten gjorde nog sitt men han är i huvud taget piggare nu. Han kändes ändå fin och han är ju väldigt läcker att rida när han har så mycket go!

Till sist så tog jag ut Casai. Han har verkligen tagit sig de senaste veckorna. Det har blivit mer fart i honom vilket har underlättat allt! Bytena börjar sitta, han har blivit mycket starkare i galoppen och gör nu både galoppslutor och piruetter samt att traven har blivit lättare med ett bättre flyt.

Nu har jag och pappa ätit en kulinarisk middag med korv och potatis. Tänkte slappa ett tag och invänta att David kommer hem från sin innebandyträning. Sedan väntar en varm och skön säng :)

Kissekatter!

Idag har jag och David hämtat hem två små söta kattungar. De ser precis likadana ut och är svarta. Här nedan kan ni se en bild på hela kullen och två av de svarta är alltså de som vi nu har hemma. Vilka sötnosar va? :) Vi har inte riktigt bestämt vad de ska heta ännu. Ge gärna förslag!



Måste även passa på att gratulera dagens framgångar för "Team Gullbacken"! Våra hyresgäster var idag iväg på hopptävling i Solna med sina två hästar (Coco Chanel och Salvation). På tre starter lyckades de få tre placeringar! En 5:e, en 2:a och en vinst! Jiho, jättegrattis till er!

Dakar har återfått all sin energi och lite därtill verkar det som :) Idag var han jättepigg och precis som vanligt.

Kort inlägg

Ska snart iväg och jobba så jag hinner inte skriva så mycket men det var ju några dagar sen sist så jag tyckte att det var dags :)

Hästarna jobbar på som vanligt. Dakar är i princip helt igång igen. Mycket skönt!

Efter jobbet så åker jag ut till Furusund och blir kvar där tills på söndag. På hemvägen kommer jag stanna till och köpa två kattungar som jag har tingat. Vi har så mycket möss i stallet här hemma på Gullbacken nu så det är verkligen på tiden att skaffa två små råttjägare!

Ha en riktigt skön helg och njut i det fina höstvädret!

RSS 2.0