Här var'e fisk!

Så var den lilla ledigheten slut. Jag har jobbat på Mustang och ridit Calle, Casai, Missy och Sillen. Dakar är dessvärre inte helt fräsch. Vi vet inte riktigt var det sitter men han markerar en liten hälta i vänster varv. Vi får se hur det utvecklas och hoppas på att det inte är något allvarligt. De andra hästarna kändes dock fina och jobbade på bra trots värmen.

Nu har jag precis ätit middag tillsammans med min bror och hans familj. De har även besök av barnens mormor som kommer från El Salvador och hon var också här. Så nu har man fått använda sitt lilla spanska ordförråd som består av typ tre ord :) Men med lite tolkning och kroppsspråk så går det faktiskt ganska bra ändå.

David, Niklas, "mormor" och lilla Anna var nere vid sjön och fiskade medan jag och mamma fixade med hästarna. De ringde och sa att de var påväg hem men att de inte hade fått en enda fisk... Men så kom de hem och hade med sig 6 abborrar och en gädda upphängda på ett par grenar! Och det var inga små fiskar heller. Snacka om en lyckad fisketur! :)

Vilken härlig sommardag!

Mamma och jag åkte upp till Harg i morse och motionerade Calle och Casai. Casai fick gå i lina medan jag red Calle. Sedan fick de gå ut i sina hagar och mumsa på gräset.

Mamma och pappa åker ut till vårt landsställe som ligger i Stockholms skärgård över midsommar. David och jag stannar hemma och håller ställningarna :) Det kommer över några vänner på midsommar och då ska det dansas kring midsommarstången, ätas sill och så blir det kanske något bastubad.

Nu har jag legat ute i solen ett par timmar och har lyckats bränna mig lite här och var. Bl.a. i ansiktet vilket jag tycker är märkligt. Det är ju ansiktet som har varit ute i solen hela dagarna. Det hade känts mer väntat om benen, som har varit täckta utav ridbyxor hela dagarna, hade blivit lite röda. Jaja, det är inte så farligt i alla fall men det räcker nog med sol för idag :)

Trevlig midsommar om jag inte skriver något mer innan dess!


Sillen = En åsna...

... i alla fall på det här kortet :)


JIHO!!!

Idag hade jag en bra tävlingsdag i Botkyrka! Eftersom jag har haft det lite trixit med Dakar på tävling så bestämde jag mig för att gå ner en klass för se om jag kunde få några poäng där. Dessutom så behövs det någon placering ibland för att hålla motivation och självförtroende på topp :) Så den första starten blev i en Msv B:5. Dakar kändes lite loj men gjorde allt i princip prickfritt. Det ledde till ett resultat på drygt 70% och en vinst! Jisses vad roligt! Jag hade blivit bortlottat i Msv A:1 men när vi kom till tävlingsplatsen så hade de fått in en sen strykning så jag fick en plats ändå. Även denna ritt gick riktigt bra för att vara tävling och resultatet blev en 4:e placering på drygt 64%. Duktiga, duktiga Dakar! Visst kan han ännu bättre men ritterna var, som sagt, riktigt bra för att vara tävling. Så jag återvände hem med en blå/gul och en röd rosett och ett vinnartäcke + lite annat smått o gott :)

Imorgon får Dakar en väförtjänt vilodag men de andra hästarna ska ridas så nu måste jag hoppa i säng så jag är pigg imorgon.

Natti natti!

Fullt ös....

Imorse åkte jag upp till Harg och red Calle samtidigt som mamma longerade Casai. Calle kändes riktigt fin! Sedan åkte jag iväg till jobbet och har nu precis kommit hem igen. Nu ska jag gå ner i stallet här hemma och rida Dakar, Missy och Sillen. Ikväll ska David och jag hem till Davids föräldrar och äta lite middag. Det ska bli mycket trevligt!

I onsdags kom det fyra beteshästar till Harg som ska vara där i ungefär en månad och beta ner lite gräs. De verkar mycket lugna och det ser ut som att de trivs ganska bra :)

Nu är det full fart ner i stallet så jag inte kommer för sent till middagen.

Hej Hopp!

Ajaj...

Idag klev Sillen mig ganska illa på foten. Ingenting verkar dock vara trasigt eller brutet men den gör ont! Min smärttröskel är inte den högsta så jag linkar fram här hemma :) Det kommer nog bli bra om ett par dagar tror jag.


Hemma igen

Då var man hemma igen efter en mycket trevlig tripp till Helsingfors med tjejgänget. Vi har haft det jätteroligt men jisses vad med vågor det var igår kväll och natt! Folk spydde av sjösjuka och de offentliga toaletterna var inte att rekommendera. Det var förbjudet att gå ut på däck och man förflyttades från ena sidan till den andra när man gick. Att sitta och titta på dansgolvet där folkmassan packades till en klump som "flöt" omkring på golvet var mycket roande. Fast det roligaste var nog att dansa runt själv :) Vi hade fått tag på åksjuketabletter så vi klarade oss riktigt bra från sjösjukan. Jag är dock mycket känslig för det och tillbringade nog ett par timmar sittandes i ett fönster för att se vågor och horisonten. Detta för att hålla illamåendet borta och det lyckades jag med. Men även det var trevligt då folk turades om att sitta och hålla mig sällskap. 25-30 m/s sa de att det blåste. Men nu är vi som sagt hemma igen och jag känner mig lite seg efter en lyckad helg.

Nys och snörvel...

... låter jag mest hela tiden just nu. Det är så förbaskat mycket gräspollen ute och det här kan nog vara den värsta allergisommaren hittills. Ska åka iväg till apoteket snart och införskaffa lite mer allerginässpray och se om det hjälper. Dett finns nog en risk för att jag redan har blivit beroende av vanlig nässpray. Att vara täppt i näsan är det värsta jag vet!

Nu har jag precis varit ute i hagen och klampat runt i det höga gräset och samlat in gammal tråd och skruvat av "trådhållarna" från stolparna.


Dakar mumsar i sig en massa gräs och blir rund och go.


Missy har också fått komma ut och äta lite gräs.

Imorgon åker jag iväg på en 48-timmarkryssning till Helsingfors tillsammans med tjejgänget från gymnasiet. Det ska bli riktigt skoj! Hästarna kommer mamma ta hand om. Anna ska rida Casai ett par dagar också så de överlever nog :)

Film på Sillen

Då har jag gjort ett försök och klippt ihop en liten filmsnutt på Sillen. Tyvärr har jag bara en låt på datorn så det är samma som på Missys video.



Strålande sol!

Ursäkta att jag är så dålig på att uppdatera :)

Hästarna går bra. Calle och Casai tar sig och jag tycker att jag har hittat alla "knappar" på dem nu. Sillen börjar komma igång helt igen fast ag tycker inte att de hinner tappa så mycket på ett par veckors vila. Jag tränade för Eric i torsdags med honom och då var han lite tjaffsig men igår gick det betydligt bättre igen. Han har sina dagar, den där Sillen, när han inte riktigt orkar (?) fokusera. Missy har sett en hel del spöken (?) på ridbanan ett tag nu. Men de finns tydligen bara i trav och galopp :) Men nu har hon skött sig riktigt bra i ett par dagar.

Igår kom det en ny häst till Gullbacken som ska vara här på sommarbete fram till någon gång i Augusti.

Idag är jag ledig från Mustang och tänkte tillbringa dagen ute i solen. Sedan tänkte jag rida ut med hästarna framåt eftermiddag/kväll.

Rymmare!

Red Missy och Dakar imorse. Dakar fick gå i en rund och låg form och kändes riktigt fin. Sedan åt jag lite lunch och åkte upp till stallet på Harg och mockade där. Därefter åkte jag till jobbet. När jag passerade vår granne och titta ner mot hennes hage så ser jag att hennes shettis Isak stod på fel sida om staketet. Så jag vände och åkte tillbaks och fångade in utbrytaren. Han stod så nöjt och åt massor av grönt gräs precis utanför staketet. Han lät sig snällt fångas in och jag stoppade in honom i stallet och plockade även in hans hagkompis. Bus-shettis!

När jag kom hem från jobbet gick jag ner till stallet och red Sillen. Han kändes jättefin idag!

Mamma har longerat Calle och Anna har ridit Casai. Anna red Casai innan han kom hit och rider nu honom någon gång i veckan. Toppen med ridhjälp!

RSS 2.0