Myggorna anfaller

Jag och mamma gick ner i stallet när jag kom hem från jobbet. Först red jag Missy och mamma longerade Dakar och sedan red jag Calle. Det var hur mycket mygg som helst! T.o.m. hästarna var störda av dem och de brukar i vanliga fall inte bry sig. Jag hade lite terapi med Missy idag. Som ni vet så gillar hon inte riktigt att möta andra hästar så när mamma longerade Dakar i ena varvet så snurrade jag runt i det andra varvet runt dem. I trav gick det hyfsat okej men när Dakar fattade galopp så hoppade och for hon lite men efter ett tag så gav hon sig faktiskt! Hoppas att hon kan börja förstå att det inte är så farligt :) Calle skötte sig också bra. Det började mullra lite när jag började rida och när jag nästan var klar så började det droppa lite regn så då skrittade jag av honom och gick in i stallet. Jag hann inte mer än få av tränset på honom så öppnade sig himlen utanför och åskan dånade. Årets första åskväder! Mysigt!

God kväll allesammans!

Idag fyller min brorsdotter Anna 7 år så vi har varit där på kalas. Jag hade köpt en supertuff jacka och skjort-klänning till henne med diverse tillbehör som blev mycket uppskattat. Hon stod länge framför spegeln och gjorde klart för sina föräldrar att morgondagens outfit var bestämd :) Hon fick även lite kulor som de tydligen har börjat spela med i skolan. Tänk att en sådan lek hänger med år efter år. Jag hade dock lyckats köpa de kulor som var minst värda, "spagetti".... Det skulle ha varit "dimmor". Ibland känner man sig gammal och att man inte riktigt hänger med.

Det doftar så gott hemma på tomten nu när alla blommor har slagit ut.


Vår gamle björn trivs nog bra i vårsolen :)


Hundarna tycker också att det är skönt att vara ute och busa.

Imorgon börjar rean på Mustang - 20% på hela sortimentet (dock ej sadlar och redan prisnedsatta varor)! Öppettiderna är: Torsdag 12-19, Fredag 10-17, Lördag 10-17. Kom och fynda!

Hö-leverans

Jösses vad varmt det är idag. Så skönt! Mätaren i bilen stod på 21 grader.

Har ridit Missy på morgonen och hon kändes okej. Lite bökig efter helgens vila men hon skötte sig bra. Sedan kom det ett lass med hösilage (2,1 ton närmare bestämt). Det fick vi lassa av för hand men då balarna vägde 30-40 kg styck så gick det ganske fort och lätt andå. Nog får man träna mycket när man håller på med hästar :)

Nu har jag precis varit uppe på Harg och hagarna är i princip klara nu. Lite band som ska fästas bara. Dessutom har vi börjat fixa staketen här hemma på Gullbacken också. Tänk så skönt! Jag ska njuta hela sommaren och beundra de fina staketen!

Nu ska jag åka iväg till Mustang och jobba några timmar och när jag kommer hem ska jag rida Calle.

En hektisk dag blev/blir det men det tycker jag om :)

Hej hopp gummisno**! Hihi

Tråkigt!

Nej, ingen lyckad helg. Jag (och mamma + en massa andra) tyckte dock att Dakar gick riktigt bra i söndags och vi förstod inte riktigt bedömningen. Men nu blir det hårdträning en tid framöver så får vi hoppas att poängen trillar in snart.

Vår hovslagare = räddaren i nöden

Jag hade bokat in tid med Eric idag kl.16 och skulle då ha ridit Dakar för att trimma lite inför helgens tävling. Mamma och jag tog in hästarna vid kl.15 och jag började borsta Dakar. Mamma tog av de andra hästarna deras ute-täcken och noterade att Calle stod och vilade så konsitigt på sitt ena bakben. Han hade även ganska mycket puls i det. Vi tog ut honom en sväng på banan och konstaterade att han var rejält halt - hovböld? Vi funderade lite på vad vi skulle göra då vi trodde att vår hovslagare var ledig denna vecka och under tiden så gjorde jag färdigt Dakar. När han var helt påklädd så kom jag på att jag hade glömt att kratsa hovarna så jag gjorde det. Då har han vridit till sin ena baksko så den satt helt på sné. Då provade vi att ringa vår hovslagare som svarade. Han jobbade visst och satte sig precis i bilden på väg hem från Djursholm så han kunde komma om ca 30 minuter. Så det vara bara att klä av Dakar allt igen och snabbt som sjutton göra iordning Sillen istället för träning. Vilken tur! Och vilken toppen-hovslagare som rycker ut så snabbt i nöd! :)

Sillen skötte sig alldeles utmärkt idag. Jag måste faktiskt skryta lite även om man kanske inte ska göra det så här. Men jag är så väldans glad över att ha den hästen! Han är ju alldeles fantastiskt fin! Eric tycker även väldigt mycket om honom och sa att hans galopp är 9-mässig! Sillen gör allt och lite till av vad en 4-åring ska göra vid den här tidpunkten på året. Allt går så lätt! Han är en fröjd att rida!

När vi kom hem så hade hovslagaren åkt och Dakar hade fått en ny sko och Calles hovböld var fixad. Jag red Dakar en stund på banan också och även han kändes fin idag. Hoppas nu att det håller i sig till helgen och att Calles hovböld försvinner snabbt. Det brukar gå ganska fort när man öppnat upp den.

Regn och rusk

Huvaligen vilket väder det har varit idag! Kallt och ruggigt.... Hann rida Missy imorse innan regnet kom och hon var faktiskt ännu finare idag! Sedan åkte jag iväg och fixade mina naglar hos Bea. När jag kom hem mockade jag först och sedan longerade jag Calle och red Dakar. Sedan var jag dyngsur och regnet tilltog så Sillen fick vila. Dakar var verkligen på hugget idag. Förmodligen på grund av vädret. Men han gick ändå att kontrollera och kändes riktigt fin. Han blir ännu lite flashigare när han blir lite lagom spänd. Om det, som idag, går att kontrollera så är han riktigt häftig att rida då.

Här har vi bilder på min nya outfit :)


Jeansridbyxan Jeanie (jag har den i helskott).


Västen Piaff.


Matchande strumpor (jag köpte de blå).

Det går framåt

Javisst, nu börjar hagarna ta form uppe på Harg. Tre hagar är färdig-stolpade så nu kan vi börja sätta dit banden också. Om jag hinner så tänkte jag åka dit och börja skruva lite imorgon och kanske sätta upp hyllor och sånt i stallet. Men jag ska ju hinna rida också :)

Idag red jag Dakar och Missy på banan. Dakar kändes superfin! Så lätt och fin så efter 30 minuter hade jag inget mer att göra. Hade ridit igenom alla rörelserna inför helgens tävling och allt flöt på bra så då travade jag av honom och avslutade. Jag får lägga de svårare rörelserna på is inför tävling. Om jag övar byten i vart annat och varje så strular det lätt till sig i de andra serierna. Eric säger dock att det är normalt tills allt är helt befäst. Missy var också duktig idag. Bytena har blivit mycket bättre den senaste veckan. Jag har inte gjort några på ett bra tag och det har tydligen varit bra. För nu har hon nästan slutat med sina hopp och skutt och gör de mycket mer korrekt.

Ursäkta frånvaron

Usch vad dålig jag är på att uppdatera! Förlåt!

Missy har vilat över helgen efter sin vaccination men idag longerade mamma henne. Jag har ridit Dakar och Sillen. Sillen börjar förstå skänkelvikning nu. Han gör det jättebra åt vänster men det är lite trixigare till höger. Han blir dock fortfarande lite springig i slutet av ridpassen då han börjar bli trött. Men det går nog över när orken och styrkan blir bättre. Dakar har ju gått lite halvbra den senaste veckan men idag kändes det faktiskt riktigt bra igen. Jag har mest fokuserat på att få honom lösgjord och att han inte ska ligga på i handen.

Har jobbat idag också. Vi har fått in en hel del nya saker. Bl.a. från Mountain Horse som jag snabbt roffade åt mig :) En supersnygg väst, jeansridbyxor, ett par matchande strumpor och nya shortchaps. Jag kommer bli så stilig! Dessoutom har Mountain Horse relativt bra priser på sina saker.

Livsnjutaren Missy

Idag kom Eric hit och hjälpte mig med Dakar. Han kändes lite tjorvig men det kan väl inte alltid gå bra. Han fick i alla fall ett bra jobbpass och så hoppas jag att dagens träning har gett resultat till imorgon.

Missy är en riktig livsnjutare just nu. Hon står i solen hela dagarna och blundar och ser så nöjd ut. Hon är väldigt trevlig att rida på banan och verkar helt enkelt tycka att livet är toppen just nu. Visst passar hon på att hoppa till någon gång ibland när det prasslar i buskarna men blir sedan direkt fokuserad på mig igen. Det kanske finns hopp om att även hon kommer bli vuxen någon gång :)

Nu ska jag åka till David i Uppsala. Han fyller år imorgon så jag tänkt ägna lite tid åt honom då :) Det tycker jag att han (och jag) kan vara värd! Dessutom ska Missy vaccineras imorgon och Calles tänder ska kollas.

Härliga vårväder!

Sillen och Dakar fick komma ut på en liten tur idag. Solen sken., fåglarna kvittrade och det prasslade i gräset när ormarna flyttade sig från sina solstället. Huvaligen, jag tycker inte om ormar men jag hann aldrig se någon ordentligt. Såg bara hur gräset rörde sig när den ringlade ner. Hästarna tyckte nog också att det var skönt att komma ut. Det är dock inga modiga hästar jag har. Ibland tar det bara tvärstopp och båda vägrar att gå förbi något som de anser vara läskigt. Mamma fick hoppa av en gång och jag en gång för att komma vidare på turen :) Fjant-hästar!

Pappa försökte fota mig och Missy när jag red på banan. Det gick väl sådär :) Bilden nedan togs i ett hyfsat ögonblick i alla fall. Synd att hon ser så sur ut bara.


Så var ledigheten slut

... och jobbet kallar imorgon. Det har varit skönt med en dryg veckas ledighet men tiden går alldeles för fort :)

Idag har alla hästarna fått jobba hemma på banan. Vad fort och lätt allt går nu när det går att rida hemma. Så skönt! Jag tycker att alla hästarna kändes fina idag. Sillen hade en lite period mitt i passet som kanske inte var det bästan men vi avslutade överens :) Men de andra skötte sig som sagt bra. Det är en fröjd att få rida så fina hästar och vad min ridning kommer utvecklas av alla sorters hästar! Alla bidrar med något och jag lär mig något nytt av varje häst. Förhoppningen är att kunna fylla båda stallen innom en inte allt för lång framtid. Jag lever min dröm! :)

Äntligen!

... är ridbanan ridbar igen! Dakar och Missy fick gå där idag och de verkade mycket nöjda båda två. Framför allt verkade Missy tycka att det var jätteskönt att få jobba ute igen. Hon kändes avlappnad och frustade nöjt när vi arbetade. Nu väntar jag bara på att det ska torka upp ännu lite mer så jag slipper borsta leriga hästar :) Fast det står jag ut med så länge det går att rida hemma!

Har varit och handlat lite prylar till Harg-stallet idag på IKEA. Tyckte att jag handlade jättemycket och hade lite ångest när jag klev fram till kassan.... 398 kr fick jag betala. Inte ofta man blir positivt överaskad :)

En trevlig dag!

Idag har jag och pappa varit på "äventyr". Vi har sett och jag har ridit flera mycket fina hästar och träffat trevligt folk! Vi får se vart de leder...

Mamma lämnade vi hemma för att ta hand om hästarna. Hon har ridit ut på Dakar och planen var att jag skulle ha ridit Sillen och Missy när jag kom hem men det blev så sent så de fick vila. Nya tag imorgon!


Harg-stallet

Det "nya" stallet går under benämningen Harg-stallet :) Nu ska vi börja ordna med hagarna och göra nya staket så planerar vi att flytta in hästar 1 maj. Jag och David tog en promenad med hundarna för att kika på hur det såg ut nu när den förra hyresvärden har flyttat ut. Det såg mycket fräscht ut och det ska bli riktigt roligt att "flytta in"!


David och hundarna i allén upp till gården.


Stallet, tyvärr lite mörkt.


Inifrån stallet.

I övrig så tog jag en ridfri dag idag och har istället firat påsk och mammas födelsedag med släkten. Det blev en mycket trevlig dag med mycket godis!

Ingen vidare tävlingsdag...

Nej usch vad svårt det här är!
Idag blev Dakar så där spänd som han kan bli. Det märks framförallt i galopp-programet. Fick några ganska rejäla missar och känslan var inte alls på topp. Lyckades dock få bättre poäng än förra gången, 60,5%. Hur nu det gick till :) Fick i alla fall några 8:or, bl.a. på hans gångarter. Jaja, det är väl bara att kämpa på.  

Det har dock varit en solig och alldels underbar vårdag idag! Jag hade en liten fanclub med mig och lilla Anna hade bakat chokladmuffins som vi njöt av ute i solen.



När vi kom hem så fick vi sanera Calle. Fy sjutton vad han såg ut! Det gör han förresten fortfarande då jag inte har lyckats få bort all lera på huvudet och i manen hänger leran i korvar.



Nu när all snö nästan har smällt så har ån som rinner utanför oss svämmat över. Vi har därför en riktigt fin "liten" sjö utanför oss. Jag har alltid velat bo vid vatten så jag får njuta så länge det vara. Sjöfåglarna kvittarar fint och ankorna och svanarna simmar runt i vattnet :)



Jag har förresten glömt min mobil hemma hos David så är det någon som har försökt att få tag på mig så vet ni varför jag inte svarar.


Tävlingsdax!

Igår tränade jag för Eric med Dakar och Sillen. De skötte sig fint båda två. Eric tyckte att jag kunde börja rida Sillen lite mer "ordentligt" nu. Börja samla mer både i trav och kanske framförallt i galopp samt göra mycket volter för att han naturligt ska samla sig mer. Just nu är det nog skritten och galoppen som är bäst på honom fast traven är också bra. Samlade traven så pass mycket så det nästan började gunga lite. Han verkar ha lätt för samlingen. Däremot tycker han att det är lite trixit med sidvärts. Han tar gärna den sidförande skänkeln som framådrivande istället :) Med Dakar red vi igenom en del programlinjer inför dagens tävling och koncentrerade oss på finliret. Hoppas han håller sig på mattan idag! Snälla Eric ska förmodligen komma och hjälpa mig lite idag också.

Missy och Calle jobbade också på igår. Calle verkar tycka det är roligt att få ha kommit igång igen efter vilan han hade haft innan han kom hit. Han kämpar på trots att orken tryter :)

Nu ska jag gå ner i stallet och förbereda inför dagens tävling. Håll alla tummar och tår!
Jag återkommer om hur det har gått.


RSS 2.0