Fina naglar :)

Har ridit Dakar och Missy idag. Har börjat försöka "packa ihop" Dakar ännu lite mer nu och det är såklart inte helt okej enligt Dakar :) Det blir lite jobbigare både för mig och Dakar men man måste ju höja kraven för att komma framåt. Han kändes dock helt okej och enligt mamma så känns det nog jobbigare än vad det ser ut. Missy var väldigt duktig idag. Trots att det var lite rörigt i ridhuset så skötte hon sig exemplariskt! Åter igen så fick hon fina kommentarer av de andra i ridhuset. Hon är förresten till salu nu så vet ni någon som letar häst så får ni gärna tipsa. Mer info finns på min hemsida.

Jag har även varit iväg och fixat mina naglar idag. Det är så skönt att bara få sitta och bli ompysslad under en dryg timme. Dessutom är det väldigt trevligt att småprata och skvallra lite med Bea :) Är någon intresserad av att få fina naglar så kan jag varmt rekommendera henne! Gå in och kika på hennes hemsida: http://www.nails2bbeautiful.se/ och hälsa från mig om ni ringer och bokar tid!

Våfflor - igen!

Pappa och jag har varit iväg med Calle och Missy till ridhuset. De skötte sig fint. Även Mija på Mustang har nu blivit förtjust i Missy. Hon verkar charma alla den där hästen :) Ikväll kommer mamma med Dakar och jag tar då en rast och rider honom.

Ska snart iväg till jobbet och jobba min sista dag innan min lilla ledighet men jag hinner nog proppa i mig lite våfflor först som pappa har gjort. Vilken service jag har!

Brunch, ridning och syskon-besök

Imorse fick jag mig en ordentlig sovmorgon igen. Det var mycket skönt! Jag kan nog vara den tröttaste människan i världen. Jag kan sova i princip hur mycket som helst. Får jag inte minst 8 timmars sömn på natten så är jag helt död dagen efter :)

David och jag hoppade över frukosten och åkte istället iväg och åt brunch med två av Davids plugg-kompisar. Det var riktigt gott och trevligt. Blev dock proppmätt efter de två sista våfflorna. Sedan åkte jag hem och red Calle. Även Missy fick följa med till ridhuset och mamma longerade henne. Calle skötte sig bra. Eftersom han inte riktigt är igång så orkar han inte så mycket men han kämpar verkligen! Missy hoppade och skuttade mest hela tiden idag men det är nog bara lösgörande :)

Nu har jag precis ätit middag här hemma hos mor och far. Niclas (min bror) och hans familj är även här på besök. Deras dotter Anna har ridit på grannens lilla shetlandspoony Isak också. Hon tycker att det är jätteroligt och är riktigt duktig trots att hon bara har ridit en handfull gånger förut.

Veckan som kommer så jobbar jag bara måndag och tisdag och sedan får jag ledigt i en vecka. Det ska bli väldans skönt!

Film

Idag har jag tränat för Eric med Dakar. Det gick helt okej. Jag tycker dock att han har gått ännu lite bättre dagarna innan. Det är möjligt att jag satte lite extra press på honom vilket gjorde att det blev lite tjorvigare.

Har klippt ihop en film på Missy. Sätt gärna på ljudet innan ni kikar :)



Missy






Regnrusk

Ja, idag var det inget vidare väder. Tur att man har så fina hästar som muntrar upp en dessa dagar!

Dagens ridning är avklarad. Jag och pappa tog med oss Dakar och Missy till ridhuset. De kändes riktigt fina båda två! Jag vet att jag kanske tjatar om att allt har blivit så mycket lättare med Dakar. Men det är så skönt! Efter 8 års slit och kämpande så börjar verkligen all träning ge resultat. Bytena i varje börjar dessutom blir mer eller mindre befästa och han gör de faktiskt redan på första försöket :) Det är så roligt! Man vill nästan inte sluta rida! Missy var också duktig. Mycket mjuk och lätt i handen och kändes fräsch och framåt. Hon börjar orka med i galoppen och det går att samla den riktigt mycket stundtals.

Nu ska jag stoppa i mig lite lunch och sedan åka till jobbet. Vi har fått in så himlans mycket nya varor så det blir nog till att plocka och fixa med dem.

Blä, för att inte ha ridhus!

Jahapp, och jag som skulle rida.... Snön vräker ner, i det ena ridhuset är det hoppträning och i det andra är det 50-årsfest. Som tur är så händer det inte så ofta att det inte går att rida någonstans. Hästarna får därför vila idag och så får jag ta nya tag imorgon. Sillen fick sig en ordentlig borstning och en hel del av vinterpälsen åkte av. Dessutom frissade jag honom lite. Det var välbehövligt :)

En hektisk dag

Idag är det mycket. Är precis hemkommen från att ha hjälpt Ulrika med Amarage. De var så duktiga idag! Nu ska jag snart iväg på barnkalas. Det är Davids systerdotter som fyller år. Det var länge sen jag träffade dem så det ska bli roligt att göra det idag! Sedan blir det ridning i eftermiddag/kväll.

Vill även gratulera min stallkamrat Sofia till gårdagens placering! Årets första för "Team Gullbacken" :) (http://sofiaochdolli.blogspot.com)

Här var det mer bilder

Nu kan ni inte klaga på att bloggen innehåller för lite bilder :)
Bilderna nedan är från tävlingarna i Farsta. Kanske inte de bästa som tagits på mig och Dakar men helt okej.






Carberoz


Ny utbildningshäst

Idag kom Carberoz (Calle) hit. Han är en 5-årig valack som ska vara hos mig under en tid. En söt häst med utstrålning. Mer har jag ännu inte sett av honom :)

Dakar och Missy var mycket trevliga att rida idag. De var mjuka, glada och arbetsvilliga. 

Hästarna går bra, solen skiner och jag har ingen huvudvärk. Kan det bli bättre?!

...

Igår åkte jag och mamma till ridhuset med Sillen och Missy. Båda hästarna var riktigt duktiga. Missy är så himla fin! Hon rör sig otroligt och har så lätt för allt! Man önskar bara att hon skulle vara fokuserad på mig hela tiden. Hon blir lätt störd av omgivningen. Sillen jobbade på. Galoppen är jobbig tycker han men kämpar på ändå.

Idag blir det en uteritt med Missy. Dakar får ett par välförtjänta vilodagar.

Fina, fina Dakar!

Min alldels underbara Dakar skötte sig mycket bra igår! Som jag har skrivit så har det verkligen hänt saker i vinter. Han har blivit mycket lättare. Första tävlingen på året brukar bli katastrof och han brukar för övrigt vara svår på tävling. Igår skötte han sig jättebra! Lätt i handen och ingen tendens till att lägga sig på. Lyssnade bra på mig trots att han var lite spänd. Hade ett par missar som självklart drar ner. Jag vet att man inte ska klaga på domaren men i detta fall så förstod jag inte alls bedömningen. Jag strålade som en sol när jag kom ut och mamma var mycket nöjd med ritterna. Resultatet blev 59% i båda klasserna.... Jag förstår faktiskt ingenting! Inte ens godkänt?! Det var tyvärr bara en domare också. Önskar att vi hade filmat så jag kunde ha fått se men känslan var verkligen jättebra, trots missarna! Jaja, ibland undrar man vad man håller på med för sport. Tacka vet jag hoppning, där är det mer tydligt. River man så river man. Jag är i alla fall nöjd med Dakar och det känns jätteskönt om vi äntligen har kommit ifrån tävlingskampen! Duktig häst!!!

Vi utökar

Sillen och Dakar fick åka med till ridhuset idag. Eftersom det är varmare nu så har snön uppe på ridhustaket börjat rasa. Det låter och rasslar men hästarna brydde sig faktist inte så jättemycket. Missy, som följde med igår, tyckte dock att det var lite läskigt.

Hästarna jobbar på som vanligt. Dakar förbereds inför årets första start som går av stapeln i helgen. Försöker att inte ha för höga förväntningar men det är klart jag siktar på att vinna! Tävlingsmänniska som man är så blir man ju så besviken när det inte går som man vill. Intalar mig själv att om jag inte hoppas för mycket så blir jag inte lika besviken. Vet dock inte om det verkligen fungerar :)

Det är nu klart att vi kommer ta över stallet uppe på granngården Harg. Ett jättegulligt stall med 4 stycken boxar. Anledningen är för att jag ska kunna ta in fler utbildningshästar. Så f.o.m. den 1 maj så finns det platser lediga. Tipsa alla ni känner! :)


Myser i solen

Jag tror att även hästarna tycker om det fina vädret som vi har nu. Eller vad tror ni?
Våren kanske kan komma snart ändå.


Missy.


Familjen Kanestads ponny Dolli.

Skoning

Nu är det skoning på gång igen. Missy har fått nya dojjor idag och Dakar och Sillen ska få det imorgon. Imorgon ska även Tove komma och rycka manen på Dakar. Jag är verkligen urusel på att rycka manar så det är bra att ha Tove :)

Har ridit Dakar och Sillen idag medan Missy fick sina skor. De kändes mycket fina båda två. Sillen har, precis som Dakar, svårt att stå still i halterna. Börjar undra om det är jag som gör något. Vet dock inte vad. Hoppas dock att Sillen ska lära sig så småningom. Dakar verkar ju aldrig bli tillräckligt vuxen för att klara av det :)

Jag och mamma på kändisjakt

Jag tycker att det är dåligt med bilder i min blogg så jag tänkte nu dela med mig av några av de bilder som togs när jag och mamma var på kändisjakt i Amesterdam för 1,5 år sedan.


Jag och Jack Sparrow (Johnny Depp).


Jag och Justin Timberlake.


Mamma fick spela tillsammans med Bob Marley och hon var grym!

En tripp man sent kommer glömma!

Träning för Eric

Idag har jag tränat för Eric både med Sillen och Dakar. Båda skötte sig mycket bra. Dakar var inte så rolig igår och efter lite tjafs så la jag ner krumelur-jobbet och fokuserade bara på lösgjordheten. Det hade givit reslutat till idag då han kändes mycket mjuk och fin. Sillen tuffade på och Eric vill att han ska bli ännu lite längre och friare i formen. Det är nästan så han "knäpper av" lite ibland. Så idag red jag nästan med långa tyglar under allt travarbete. Han är bättre i formen i galoppen. I övrigt så tror jag att Eric var mycket nöjd med hästarna idag.

Jag och David åkte till Gränby centrum igår kväll för att köpa en ny linsvätska till mig. Kom självklart hem med lite annat onödigt också. Bl.a. så behövde jag köpa en ny mascara. Jag har använt samma sort i typ 10 år nu så jag tänkte att det kunde vara roligt att prova någon annan. Jag hittade då en som det har varit mycket om reklam just nu och som man tydligen ska få helt fantaaastiska ögonfransar av, hmm. Dumma jag går ju på sånt. Den var mycket dyrare än min vanliga och totalt värdelös. Så än en gång får jag lära mig av mina misstag, att inte gå på reklam och hålla mig till det som jag vet är bra! 220 kr åt helsike :)

En ganska vanlig dag

Idag har jag jobbat 11-19.30. Vi har haft återförsäljaren för Euro Star på besök och jag har beställt ett par ursnygga, bruna ridbyxor från höstkollektionen som kommer i september. Jag skulle ha kunnat beställa i princip hur mycket som helst men jag måste ju försöka hejda mig :)

Jag tog en långrast vid 5-tiden då min snälla mamma kom med Sillen och Missy. Dakar hade hon ridit ut en sväng i skogen och det var tydligen ganska mycket snö som de fick pulsa igenom. Sillen kändes fin. Han håller gärna ett lite för högt tempo enligt mig men vi jobbar på det. Han lyssnar dock och är väldigt fin i munnen. Just för tillfället så verkar han tycka att vänstergaloppen är lite jobbig. Han trasslar lite i fattningarna och har svårt att korta sig. Men det går nog över snart. Missy var lite på tårna men höll sig mestadels på mattan. Det var en annan häst i ridhuset som hon tyckte var mycket intressant :)

Nu ska jag snart iväg och plocka upp David från sin bandyträning. Åker nog lite tidigare så jag hinner kika en stund.


Sovmorgon

Idag tog jag en riktigt lång sovmorgon. Första gången på 3 veckor som jag slapp vakna till väckarklockan. Det var mycket, mycket skönt! Hoppas på att jag kanske kan få någon mer sovmorgon den här veckan eftersom mamma har sportlov och kan hjälpa pappa med hästarna på morgonen.

I övrigt så har jag jobbat och ridit Dakar och Missy. Dakar känns superfin just nu. Hoppas det håller i sig tills årets tävlingsdebut om två veckor. Årets första tävling brukar aldrig vara någon höjdare men i år ska jag prova med att rida två klasser samma dag. Jag tycker egentligen inte om att starta två gånger på en dag men man måste ju prova.

RSS 2.0