Pust!

Nu har vi skurat hela stallet. Det är ett riktigt skitgöra men det måste göras en gång om året för att stallet inte ska gro igen. Tack snälla Thomas och Marie för hjälpen! Och tack även till lilla Anna som tappert hjälpte till! Nu är skurningen i alla fall klar och stallet ser riktigt fräscht ut. Jag har dessutom börjat olja stallinredningen och måla där hästarna har gnagt. Resten får vi ta imorgon. Nu ska jag ta en välbehövd dusch :)

En lyckad kväll på Solvalla

Javisst! Familjen Carlsson är ju en hejjare på att se kvaité på travhästar! Mor Carlsson var dock duktigast idag och gjorde så att mor och far drog in några tusenlappar. Jag var hack i häl med mina 700 kr. Så vi åkte hem med "betald" mat och lite mer pengar i plånboken än vad vi hade när vi åkte :)

Fråga oss nästa gång ni ska spela på travhästar ;)




För det handlar ju bara om skicklighet och absolut inte om tur.... eller?


Ett tips till er som inte har något att göra imorgon.... Kom till oss och hjälp till att skura stallet!

Träning med Sillen

Har varit iväg till Underberga idag och tränat för Eric med Sillen. Han skötte sig mycket bra! Det var lite spännande att vara på en ny plats till en början men sedan gick det toppen. Han är ju så duktig min Sill! :)

Dakars lite diffusa hälta har börjat komma smygande igen men nu vet vi ju att det "bara" är muskulärt så idag kommer Clary och ska knåda och stretcha honom lite. Hoppas att det blir lika bra den här gången.

Ikväll ska David, mamma, pappa, lilla Anna och jag till Solvalla och äta middag och spela bort lite pengar. Det ska bli riktigt skoj. Vi får se om någon lyckas gå plus efter kvällens spelande.

...

David och jag har varit ute på Davids föräldrars landställe ute på Furusund över helgen. Tove med familj var också där och vi hade det mycket trevligt. Tack för en mysig helg!

Idag har jag ridit Hugo för första gången här hemma. Jag provade att ha Dakars sadel på honom vilket han inte alls tyckte om. Då slängde vi på den sadel som Casai har och det gick i alla fall bättre. Vi får försöka ordna en perfekt sadel när Mustang öppnar igen då de nu har semesterstängt. David var på plats med sin kamera i högst hugg :)




Min lustiga sits beror nog på lättridning :)


David testar effekter på sin kamera.


Bildbomb

Då har han anlänt - Hugo Boss. Han verkar ha tagit resan bra. Här kommer lite bilder på honom.








David passade på att fota lite mer när han ändå höll på :)


Tussan myser i kvällssolen.


Man måste ju tvätta sig lite också.


Här har vi Måns...


... och här också.


Beteshästarna ville också vara med på bild och kom travande.


Ella agerar fotomodell.

Snart tillskott i stallet

Hästarna jobbar på och går bra. I lördags var David och jag en sväng till Åland och alla hästarna hade då vilodag. Det var mycket trevlig med denna båttur så det kan varmt rekommenderas. 25 kr t/r kostade det! Superbilligt!

Om allt går som det ska så kommer det hem en ponny hit på onsdag. Det är vi som har köpt den för att utbilda under ett tag och sedan sälja till en duktig ponnyryttare. Det är, som jag tycker, en jättefin 5-årig D-ponnyvallack. Den har redan visat fina framgångar som 3- och 4-åring på championaten. Den är efter en ponnyhingst som heter Power Boy och mamma är importerad från Irland. Mer info och bilder kommer när han har anlänt. Håll alla tummar nu för att det inte ska trassla med något! Jag kan aldrig känna mig lugn förrän hästen står här hemma i sin box :)


Klumpiga Sillen

Jag passade på att rida imorse när det var lite mulet och inte så jättevarmt (bara 27 grader). Efter att jag hade ridit Sillen så badade jag av honom och släppte sedan ut honom och Dakar. Då skulle såklart Sillen rulla sig och lägger sig precis intill vårt nya fina staket. "Det där var ju inget bra ställe att lägga sig på" sa jag till mamma som hade hjälpt mig att släppa ut dem. Då rullar han runt och hamnar med benen på andra sidan staketet och får panik eftersom strömmen var på. Han kastar sig då upp och springer med elbanden runt benen så det säger plopp-plopp-plopp när bandisolatorerna går sönder en efter en när bandet rycks ur men till slut så släppte det. Sillen såg mest förvånad ut och fick inga som hellst skador. Mamma och jag fick ägna en timme åt att skruva i nya bandisolatorer. Hoppas han har lärt sig en läxa...

Sedan åkte jag iväg och köpte ett nytt fin-träns till Sillen. Även fast jag kanske inte tyckte att han var värd något just idag :) Det blev ett rundsytt Isabell Werth träns. Jättesnyggt! Det är tydligen små i storlekarna så jag ska prova det på honom imorgon. Håller tummarna för att det ska passa då det var det sista de hade kvar. Ska ordna bilder om det passar honom.

En VARM och ganska okej helg

Jag har varit i Mariefred med Dakar på meeting. I fredags red jag en MsvA:1 och Dakar gick riktigt bra för att vara tävling. Vi skrapade ihop drygt 64% och knep den 6:e och sista placeringen. På lördagen red jag en St Georg men varken jag eller Dakar gjorde en speciellt bra ritt. Jag var ganska missnöjd med oss båda när vi klev ut från banan och resultatet blev därefter, 61% och vi hamnade i slutet av startfältet. Sedan blev det söndag och då red vi en MsvB:5. Detta tycker jag själv att vi gjorde galant och jag var mycket nöjd när jag kom ut. Vi fick mycket beröm av våra medtävlande men dessvärre motsvarade inte resultatet våra förväntningar. Det blev lite drygt 65% och åter igen fick jag den vita rosetten för en 6:e och sista placering.

Vi har haft en mycket trevlig helg och Dakar har som vanligt varit helt suverän att ha med sig på tävling. Det har dock varit mycket varmt så det har svettats en hel del :)


Proffsig fotograf + vacker häst = Toppenbilder!






Rida, rida, rida...

Imorse åkte jag och mamma upp till Harg och red Calle och Casai. Nu ligger fokus på att få Casai mer vaken för hjälperna och att reaktionerna ska komma snabbare. Det blev lite protester under dagens arbetspass men det kändes mycket bra ändå. Han fick verkligen tänka och jobba. Calle har kommit upp i formen och orkar mer men det saknas fortfarande en helt del styrka för att orka gå i en optimal form. Han är dock duktig på att göra rörelser såsom sidvärtsrörelser, förvänd galopp och ryggningar men allt i en något låg form.

Sedan åkte vi hem och visade Missy för en spekulant. Jag tycker att det gick alldeles utmärkt bra men vi får se hur de bestämmer sig för att göra. Det är ju så många fina hästar till salu nu!

I eftermiddag ska jag rida Sillen för Eric. Dakar är friskförklarad och jag red honom lite mer ordentligt igår. Det kändes okej men lite ringrostigt :) Clary var här och masserade honom och hittade ett par ställen som han var riktigt spänd på som hon trodde med största sanolikhet var orsaken till "hältan". De var dock nyuppkomna så hon trodde att han har lyckats göra något i hagen. Vad orsaken än var så är det väldigt skönt att han är okej igen!

Framåt kvällen så ska jag även åka iväg och rida en häst som heter Lyx då ägarna är på semester nere i Falsterbo. Många hästar blir det att rida idag. Roligt!

Nu ska jag lägga mig och mysa i solen ett par timmar innan det är dags att göra iordning för träning.

En hyfsad tävlingsdag i värmen

Det gick helt okej idag. Casai blev lite småseg och lite frånvarande när vi kom in på banan. Inga jättemissar men lite smått såsom halter och övergångar då bjudningen saknades. Vi fick lite drygt 65% och hamnade 2 poäng utanför placering vilket var ett okej resultat tycker jag. Mitt mål var att komma över 65% och det gjorde vi ju. Vi åkte hem trots att jag låg på en 4:e placering pga. värmen samt osäkerheten om det skulle räcka till en placering. Kändes ganska bra att vi hade åkt hem när jag ringde och hörde vilken plats jag fick :)

Det blev en tidig morgon då väckarklockan stod på 04:00 och vi åkte från stallet kl.05:45. Så nu har jag legat vid poolen och gottat mig resten av dagen. Men snart ska jag ner i stallet igen. Ikväll blir det besök hos David föräldrar.

Träning för Eric

Idag har jag varit iväg och tränat för Eric med Casai. Det gick riktigt bra tycker jag. Det är fortfarnde mycket kvar men Eric var mycket nöjd med utvecklingen sedan han såg honom sist. Casai har nämligen varit under hans träning ett bra tag innan jag fick hem honom men idag var första gången han såg oss tillsammans. Alla galoppombytena var faktiskt rena! Svårigheten med Casai är att han har svårt att behålla sina fina takt i traven i övergångar och sidvärtsrörelser men även detta har blivit mycket bättre även fast det som sagt är en del kvar. På söndag ska vi ge oss ut på vår första tävling tillsammans. Det ska bli mycket spännande att se hur han reagerar i tävlingssituationen. Vi har anmält oss till en LB:3 för att inte göra saker och ting för svårt. Vad är det man brukar säga? Man ska tävla på en nivå under vad man tränar hemma :)

Nu har jag och pappa röjt i lägenheten här hemma. På lördag flyttar vår nya hyresgäst in. Fy f*n vad det ser ut där nere men nu börjar det ordna upp sig. Allt ska nog vara putsat och fint till vår hyresgäst :)

Imorgon kommer Eric hit och då ska jag rida Sillen. Dakar är som sagt inte helt fräsch. Vi hade både hovslagare och veterinär ute igår och ingen av dem kunde hitta någonting. De såg dock att han inte var helt jämn på böjt spår  i vänster varv. Troligen så har han vrickat sig lite eller nåt så nu ska jag skrittjobba honom tills helgens slut och sen börja jobba honom igen så får vi se åt vilket håll det går. Håll tummarna för att det försvinner! Han är pigg och glad för övrigt och vill gärna röra på sig så han verkar inte ha så väldans ont :)

RSS 2.0