Colour of Spring

Fick ett mail från Ingrid, som köpte min gamla Lillen av oss, för någon dag sedan. Hon berättade att finaste Lillen nu har fått somna in, 27 år gammal. Den hästen har verkligen haft ett toppenliv och har glatt flera ryttare. Vi köpte honom när jag var 15 år. Han var min första stora häst och en riktig läromästare. Han hade gått Msv fälttävlan och bl.a. deltagit i Lag-SM. Under vår tid tillsammans lotsade jag runt honom i dressyren och han mig i hoppning och fälttävlan. Jag lärde mig massor med honom + hade en massa skoj! Inte minst inom fälttävlan där han var en riktig klippa. Vi tog faktiskt ett silver i fälttävlans-DM :) När han hade lärt mig allt han kunde så sålde vi honom vidare till Ingrid som fick ta del av hans kunskaper. En sådan häst skulle alla ha någon gång i livet! Jag bär med mig många fina minnen tillsammans med honom!


Colour of Spring "Lillen", född -84, e. Chirac - Gondoljär

Stockholm

God morgon!

Idag ska jag och min vän Maria Karlsson in till Stockholm och bara mysa. Ja, vi heter precis samma sak men hon stavar Karlsson med K :) Vet inte hur länge sen det var sen jag var i Stockholm och strosade runt. Måste ha varit någon gång förra sommaren... Uppsala blir mer naturligt nu när David bor där. Det ska bli väldigt trevligt, kul och skönt i alla fall! Men innan dess så ska alla hästar få komma ut i sina hagar och stallen ska mockas.

I måndags var Johanna här och red ponnyerna. Jag har "anlitat" henne för att rida dem lite, framför allt hoppa dem, så att hon kan ta ut dem på tävlingsbanan i hoppning så småningom. Hon är nämligen bara 17 år gammal. Hugo visade inte alls upp sig från sin bästa sida och tog chansen att fjanta runt lite med en ny ryttare. Johanna skötte det dock galant och redde ut det hela mycket bra! Lilla Prinsen skötte sig fint och gjorde så gott han kunde. Jag tror att Johanna föll lite för denna goa häst som inte har haft det så lätt i livet :)

Igår, när jag red Casai, så red jag mestadels lösgörande men gjorde även många galoppombyten. Till vänster sitter de i princip alltid nu och högerbytena börjar verkligen komma. Förr så var han alltid efter bak men nu byter han i alla fall i samma språng, dock jämfota eller kort bak (ibland helt rent). Snart så kommer det! Alltid roligt med utveckling!

Under den här veckan kommer det åter igen bli fullt i stallen. Jenny och Mattias kommer hem med Cocos och Sallan som har varit på påsklov på Gotland. I helgen flyttar det in en ny hyresgäst i stallet på Harg samt att det troligen kommer en D-ponny som ska vara här på utbildning i en månad. Kul!

Nej, nu ska jag sätta fart så att Maria slipper vänta på mig. Hoppas ni får en bra!

Bildbomb från dagens tävling

Fina Sillen kom faktiskt första utanför placering. Hade jag inte ridit fel väg så hade vi blivit placerade... Tack snälla Elsa för fina bilder!!!
Resultat










Sillen var som sagt lite busig på framridningen och självklart fångade Elsa det på bild :)










Duktig Sill!

Var iväg och red en LB med Sillen idag på Värmdö. Han var helvild på framridningen och jag satt löst ett par gånger :) Tävlingen gick inne i ridhuset som vi upplevde som ganska "tittigt" så varken jag eller mamma hade några höga förväntningar. Men Sillen slutar aldrig att förvåna :) Väl inne på banan så skötte han sig jättebra och tittade nästan ingenting. Traven var dock lite svajig (unghästaktig) medan galoppen var super! Fick 7:or och 8:or i hela galoppdelen. Halterna var urusla + att jag lyckades lägga den avslutande halten för tidigt och drog därmed på mig en felridning. Slutresultatet blev drygt 65% och jag tror att jag hamnade någonstans strax utanför placering. Vi orkade inte stanna kvar och vänta.

Elsa var med och fotograferade så jag kommer lägga upp bilder från dagen så fort hon har mailat över dem :) Kan utlova några riktigt stila bilder!

Tävling igen

Jahapp, här kommer en rapport från dagens tävlingar i Botkyrka med Casai och Dakar. Casai gick en MsvC:1 och för första gången på kandar. Kändes mycket bra att rida på kandaret men Casai hade lite åsikter om solkatterna inne på tävlingsbanan... Det var mycket som var riktigt bra och en del som var mindre bra :) Resultatet blev 62,77% och vi är därmed kvalade till att starta MsvB om vi vill! Blev dessutom 8:a och sistaplacerad. Dakar gick en MsvB:5 och gjorde ett riktigt fint travprogram, dock lite svajjigt i öppnorna på meddellinjen. I galoppen blev det ett omslag i den förvända + att jag red fel väg en gång (ops!). Fick drygt 63% vilket jag kanske tyckte var lite snålt och hamnade 3 poäng utanför placering. Men vi kom i alla fall hem med en placering så det var skoj!
Resultat


Casai


Dakar


Dakar

GLAD PÅSK!

Igår var vi iväg till Enskede och startade en St Georg med Dakar. Jag hade inte riktigt samma fina känsla som i Högbo men red igenom programmet utan några stora missar. Han "knäppte av" i galoppen och blev då tyvärr lite framtung. Procenten blev 62,63 och det räckte till en 6:e placering. Får även passa på att tacka min hejarklack Tove, Björn Färestad, David och mamma!
Resultat









Imorse red mamma och jag ner till sjön (Fysingen) med Dakar och Sillen. Det är verkligen ett toppenväder idag! Tyvärr har jag haft migrän vilket gör att solljuset blir jobbigt men nu har det släppt.



Snart kommer stora tjocka släkten för att äta påskmiddag här. Det ska bli trevligt! Imorgon är det tävling igen. Då är det både Casai och Dakar som ska följa med. På måndag är det Sillens tur igen. Full fart! Håll nu alla tummar ni har!

GLAD PÅSK!

Fjant-Sill!

Idag gick Dakar verkligen superbra när jag red! Det kändes så där lätt som det ser ut när andra rider. Jag satt och smålog hela tiden och han fick massor av beröm. Även Dakar såg väldigt nöjd ut efter passet. Hoppas nu att han är lika fin imorgon då det är tävling i Enskede! Håll tummarna!

Igår red jag över bommar med Sillen. Han var jättefjantig! Han betedde sig som att han skulle kliva över ormar, eld eller någon annan hästätande varelse. Även fast han så småningom hade gått över snällt kanske tio gånger åt ena hållet så var det som han aldrig hade sett dem tidigare från andra hållet så då fick man börja om igen. När man dessutom hade gått över i skritt och trav så var det jätteläskigt i galopp. Ja, ni förstår.... Sist jag red för Eric så sa han att Sillen nog är farträdd. Det kanske ligger något i det :) Idag låg bommarna framme igen och de var precis lika läskiga från börjar igen. Men idag gick det faktiskt riktigt bra på slutet. Jag kunde rida både över och förbi bommarna utan att han var "rädd"! Ja jösses, ibland prövas verkligen tålamodet. Någon hopphäst lär han ju inte bli i alla fall men mer bomträning kommer det definitivt bli! :)

Nu ska jag och David åka iväg och äta sushi. Mums!

Smutsig ponny :)

Oj, det här blir visst det tredje inlägget idag men vad fanken :)

När jag hade ridit Hugo så blev han väldigt svettig så jag badade av honom med svamp och hink. Hugo hatar verkligen att vara svettig och blöt. När man fortfarande sitter på honom och håller på och skrittar av så ruskar han på hela sig flera gånger. Sådär så att det känns som man sitter på en tvättmaskin när den centrifugerar :) Efter att jag hade badat av honom så släppte jag ut honom i hagen igen. Han rullade sig 6 gånger i den dammiga hagen! Rackarns busponny! :)


Så här tjusig blev han....


... fast man kan ju inte låta bli att le när han ser så nöjd och glad ut :)

Eric till Brasilien

http://www.sigtunabygden.se/sigtunabygden/sport/lette-ska-ta-brasilien-till-os-1305966.aspx


Härligt väder!

God förmiddag allihopa! Vilket fantastiskt väder vi har! Eftersom mitt humör speglas ganska bra i vad det är för väder ute så känner jag mig verkligen på topp just nu :)

Gick upp och red Dakar i morse som kändes riktigt fin! Vi hade en mindre brottningsmatch igår då han fjantade sig i sitt vanliga "farliga" hörn på ridbanan. Idag tog jag kandaret istället för att minimera risken för ytterligare bråk och det gick vägen. Båda stallen är mockade och klara så nu tänkte jag stoppa i mig lite lunch.

Tjipp Tjopp!

Tävling

Igår var vi iväg med Casai och debuterade en MsvC:1. Det gick okej... Jag uppnådde dagens mål som var minst 62% så att vi skulle få ett kval till MsvB då vi red ihop drygt 63%. Men man vill ju alltid vinna eller i alla fall bli placerad :)
Resultat

I lördags när vi kom hem från tävlingen med Sillen så ser vi att det går får i Sillen och Dakars hage! Som tur var så var det ju ingen häst där :) Det var fem stycken söta får som hade rymt från sin hage på natten och bestämt sig för att flytta in hos oss. Där fick de gå tills deras ägare km och hämtade dem senare på kvällen. Jag var ute och hälsade på dem och de var ju jättesociala. Man kanske ska skaffa får...? Det var för övrigt de får som Elsa och hennes hund brukar träna vallning med.





Jag tror förresten att ormarna förföljer mig. Idag körde jag förmodligen på en bamseorm som ringlade sig över vägen. Hua! Det är lite lustigt att jag blir illamående så fort jag ser en orm. Kan väl inte påstå att jag blir jätterädd och har fobi men tycker det är snuskigt och obehagligt!

En andra placering!

Idag åkte vi till Ekeby i Tungelsta med Sillen och red en LB:1. Det började inte så bra då Sillen hade lyckats krångla sig ur sitt träns i transporten och trasslat in sig i det. Eftersom han är så väldigt bänglig på tävlingsplatsen så brukar vi alltid göra honom helt klar så det bara är att lasta ut och sitta upp. Tränset var dock helt. Sedan skötte han sig jättebra på framridningen. Jag var helt säker på att han skulle titta inne på tävlingsbanan efterson det är ett gammalt ombyggt växthus. Men det gjorde han inte och jag kunde styra runt utan några egentliga missar! Han hade dock inte ro för att stå still i halterna så där blev det underbetyg. Vi skrapade ihop 68,62% och det räckte till en andra placering. Sillens första riktiga rosett! Duktig häst! Jag säger som Tove "Liten har blivit stor!" :)
Resultat


Framridning


Ärevarv (mamma råkade ställa in kameran på svart/vit)



... och så var det bara en... :(

Igår morse  fick tyvärr vår katt Harry sätta livet till på vägen här utanför. Vi har väl dessvärre anat att denna dag skulle komma då han har varit totalt orädd och oförsiktig vid vägen. Det är alltid tråkigt att hitta dem liggandes intill vägkanten. Man tycker ju att den som gjorde det i alla fall hade kunnat komma in och säga till! Lilla Harry är nu i alla fall begravd bredvid sin bror Sickan. Hoppas de har det bra i katthimlen! Nu får Rani (vår inflyttade katt) hålla ställningarna själv här på Gullbacken.

Ormar!!!

I måndags när jag och mamma red ner till sjön med Sillen och Dakar så såg jag två ormar som låg och solade sig i gräset intill vägen. Imorse red jag samma väg med Casai och träffade först Sofia som bor i ett av husen på Harg. Hon sa att jag skulle akta mig för ormarna och att hon hade sett 19 stycken härom dagen! Mycket riktigt, jösses vad med ormar! Jag räknade till att jag såg 13 stycken men hörde säkert nästan lika många till! Såg bland annat 7 snokar som låg i en hög och ålade runt. Kan säga att jag kände mig lite lätt illamående efter den turen. Fy vad äckligt!





Nog pratat om sådant snusk och till något betydligt trevligare! Eric kommer hit idag och ska hjälpa mig med Sillen. Det ska bli skoj! Dessutom så skiner solen och det är varmt och skönt (förmodligen tyckte ormarna också det, huuu)! Pappa är hemma vilket också är trevligt. Nästa vecka har mamsen påsklov så då blir det fullt hus här hemma :)

Tidningen Ridsport damp ner i brevlådan igår och där kunde man läsa att veckans uppfödare är Ingegerd Halvarsson, dvs. Missys uppfödare. Ett grattis från oss på Gullbacken! Roligt att man uppmärksammar våra duktiga uppfödare!

Ut och njut av våren hörrni men akta er för ormarna!

Måndag

Så var det måndag igen och en dag enligt rutinerna. Har hunnit med att göra klart stallet uppe på Harg och ridit Calle. Casai får en välförtjänt vilodag idag. Jag har även ätit lunch och njutit av solen en stund och ska nu sätta fart igen. Nu är det stallet här hemma som står på schemat. Mor min kommer hem vid 16-tiden och då är planen att rida ut med Sillen och Dakar. Prinsen och Hugo får jobba på ridbanan.

Pinsen har varit riktigt fin de senaste dagarna!  Här nedan har vi en bild från i fredags när jag longerade honom. Visst är han stilig?! :)



Jag har nu beslutat mig för att klippa av allt hans hovskägg. Jag har velat lite fram och tillbaks då han är av den typen som har väldigt mycket. Man klipper ju liksom inte hovskägget på frieser, nordsvensk m.m. just för att de är "skapta" så. Men nu kommer det att ryka! Vilken dag som helst.. Så ni har ännu lite tid på er att protestera om ni tycker jag gör fel :) Dessutom så fastnar det ju så himla mycket lera där.

I lördags så träffade vi en liten kamrat i stallet på Harg. En kaxig/modig liten rackare som nog var ute efter käk :)


Två rosetter till samlingen

Idag bar det av till Täbys nya fina anläggning. Jag och Casai har deltagit i Wallstanäs div. 2 lag som går i LA:2. Casai var inte riktigt på hugget och kändes lite loj redan på framridning. Han tappade ännu lite mer bjudning inne på tävlingsbanan vilket gjorde att det inte kändes så bra. Jag var ganska missnöjd med ritten men domaren tyckte dock att det var ganska bra :) Hon gav oss 67,2% som till slut räckte till en 6:e placering. Ofta tycker man att man får för lite poäng av domarna så det känns ju verkligen roligt att bli överraskad åt det andra hållet! Laget, som utöver oss bestod av Lottie Fredell / Klosterhedens Ragoni och Sofia Kanestad / Diva, knep 3:e placeringen! Bra kämpat tjejer! Jag hade nästan glömt bort hur roligt det var att rida i lag :)
Resultat


Här får jag den vita rosetten för 6:e placeringen.


Tre glada Wallstanäs-tjejer!

Storm!

Hua vad det blåste igår! Vi var utan ström i drygt 4 timmar, taket på "grannens" maskinhall blåste av och en massa träd föll över vägen. Idag har det dock lugnat ner sig och solen tittar till och med fram.

Idag bilr det som vanligt stall och hästar för hela slanten. Ska hinna iväg en sväng till Bea också för att fixa till mina alldeles för långa naglar och göra dem lite påskfina :)

Har lagt upp ett kort klipp på en bytesserie från framridningen i Högbo med Dakar. Blir tyvärr ingen vidare kvalité när man filmar med den vanliga kameran.



Äntligen!

Nu har ridbanorna tinat upp! Det är fortfarande en del vatten på dem men det går att rida. Lovely! Banan på Harg har jag redan ridit på en del men man kanske skulle ta och inviga banan hemma idag? Eller så väntar jag tills imorgon så vattnet får försvinna ytterligare... Hmm, vi får se :)

Dakars tävlingsdebut för året - Högbo dressyrmeeting

Fina, duktiga och alldeles fantastiska Dakar var jätteduktig i helgen! Som jag har sagt förut så brukar aldrig årets första tävling gå bra men den här helgen skötte han sig jättebra! Vinterns träning har givit resultat!

Igår red jag en regional St Georg och hade en riktigt bra känsla. Vi var väl båda lite ringrostiga så vi fick en del missar men det kan jag köpa. Jag, mamma, Eric och Dakar var i alla fall nöjda :) Domarna var dock mycket oeniga och det skiljde 7% mellan dem. De hade mig dessutom placerade som 11, 8 och 31. Hmm....
Resultat

Idag red vi en nationell MsvA:1. Samma fina känsla idag men inte alls lika många missar. Detta gjorde att vi skrapade ihop dryga 64% och hamnade på en 4:e placering! Domarna var dock inte särskilt överens denna gång heller och hade oss nu som 6, 12, 1(!).
Resultat

Jag är mycket nöjd med helgen och ser fram emot tävlingarna framöver!


"Knoppning" pågår.


Jag var också tjusig i håret med min nya frisyr.


Dakar var nöjd efter avslutad ritt.


Läser igenom protokollet efter dagens ritt.


Här får vi vår röda rosett.

1 april

Idag har det ena aprilskämtet efter det andra avlöst varandra på radio, i tv och i tidningen. Några aprilskämt som jag hört är:

- Davids pappa Gunnar gjorde som vanligt ett tappert försök att lura stackars David :) Han hade satt en fejk-parkeringsböter på Davids bil. David blev lagom arg när han såg den men förstod snabbt att den inte var äkta när han tittade närmare på den :) 

- På radio hörde jag att alla som fuskar på Uppsala universitet eller lurar till sig sociala bidrag ska få bära en hyenadräkt och få stå och skämmas på busstorget i Uppsala.

- I DN kunde man läsa att Sigtuna skulle få världens (tror jag att det var) högsta hus! Såg inte klokt ut på bilden. Tydligen en del som gick på detta skämt och som blev lagom upprörda :)

- På TV lurade Rickard Sjöberg en stackars tävlande i postkodsmiljonären. Han sa att hon svarat fel men ändrade sig sedan och sa att det var rätt.

- Tror att det var Expressen som hävdade att ABBA hade återförenats genom en konsert i Ockelbo.

Jag har inte ens provat att lura någon idag. Jag hatar att själv bli lurad så jag skonar andra från det! Jag har fått men av att varje år gå på samma skämt som liten av min pappa - "Titta det står en älg på tomten!". Sista gången han lurade mig började jag gråta för att jag blev så besviken på mig själv :)


Sillen och Dakar fick följa med till ridhuset idag. Dakar gick verkligen super på slutet av passet! Kanske bettet fungerar ändå?! Hoppas nu att det håller i sig ända in på banan imorgon. Jag rapporterar efter helgen hur det har gått. Håll tummarna!

RSS 2.0