...

Jahapp, då var denna dag nästan slut. Imorse hjälptes jag och mamma åt att släppa ut hästar och fixa uppe på Harg. Jag red först Casai medan mamma longerade Calle. Casai kändes mycket fin! Sedan tog jag ut Quinnie som har vilat ett par dagar efter att ha blivit vaccinerad. Hon var pigg! Jag longerade henne och det blev mycket hopp och skutt :)

Sedan åkte jag iväg till Mustang och mamma longerade Hugo här hemma. Prinsen fick en tappsko påslagen som han hade lyckats dra av sig ute i hagen. Nu på kvällen kom mamma och pappa till Mustang med Dakar och Sillen. Jag red Dakar och mamma longerade Sillen. Dakar var riktigt fin idag också! Sillen springer på när han longeras och faller inåt så mamma blev alldeles snurrig. Nu ska vi prova att tömköra honom istället för att ha lite mer koll. Sedan stannade jag kvar och arbetade en stund till.

Nu är jag hemma och ska äta lite middag innan det ska sovas igen :)

Lilla Sickan :(

Stackars lilla Sickan fick ett allt för kort liv då han tyvärr blev påkörd av en bil igår morse. Ett stort tack till den som körde bilen som kom in och berättade (det var första gången sm någon sa till)! Harry blir nu ensam i stallet men som tur är så har vi en katt som kommer på besök väldigt ofta och passar då på att äta lite mat och värma sig i vår sadelkammare. De kommer bra överrens så han får lite sällskap i alla fall.

Eftersom jag inte önskade alla en god jul så gör jag det nu i efterskott, GOD JUL! Hoppas att alla har haft det toppen bra! Det har i alla fall jag haft med släkt, god mat och fina julklappar.

Måste också bara få skryta lite då Dakar idag gjorde 15 byten i varje för första gången. Det bara flöt på och kändes så där jättelätt! Duktiga, duktiga Dakar!

Nu ska jag kila ner i stallet igen innan jag tar ledigt för kvällen.


Tävlingen är avgjord!

Tävlingen av "Årets manligaste morot 2010" är nu avslutad och det kan konstateras att det faktiskt blev oavgjort mellan bidrag nr 1 (Den krokige) och nr 3 (Den snedhängde). Ett stort grattis till er båda! Bidrag nr 2 kommer dock få ett tröstpris och behöver inte känna sig deppig över förlusten. Alla är fina på sitt sätt!

Idag har jag hållit igång hela dagen (som vanligt). Släppte ut hästarna hemma på Gullbacken först och åkte sedan upp till Harg och red/longerade hästarna där och fixade i ordning stallet tillsammans med pappa. När jag kom hem igen jagade jag upp David som fortfarande låg och sov (kl.11.20!) och gjorde våfflor till oss med sylt och grädde. Mums! Sedan gick jag ner i stallet här hemma och mockade och fixade. När jag var påväg upp igen så hade pappa problem med bytet av ett däck på hans bil som det hade blivit punka på så jag hjälpte honom med det. Sedan hann jag inte mer än upp i huset innan det vad dags att ta in hästarna och börja rida de som var kvar. Mamma longerade Hugo som tydligen var väldigt pigg och glad :) Nu är David och jag precis hemkomna från mormor. Vi har varit hemma hos henne i Stockholm och hjälpt henne med hennes nya digitalbox och passade även på att äta lite middag där.

Nu ska jag slöa en stund framför datorn/tv:n innan det är dags för att gå och sova.

Omväxling förnöjer...

Ny design på bloggen :)

Snö och blåst, burr....

Det är jämnt mellan deltagarna i "Årets manligaste morot 2010". Bidrag nr 3 leder just nu med endast en röst mer än de andra. Jag avvaktar med att kora en vinnare till efter helgen. Just din röst kan göra skillnad! Rösta, rösta!  :)

Idag har det varit ett riktigt ruskväder! Det har blåst halv storm och snöat en massa. Nu börjar det likna förra årets vinter. Jag vill inte ha riktigt så mycket snö, tack! Alla hästarna fick därför faktiskt vila idag. Jag ville varken ge mig ut på vägarna till ett ridhus eller ut i blåsten med hästarna. Jag får alltid lite dåligt samvete när jag tar sånna beslut men jag är ändå ganska säker på att de överlever :) Kvällen har istället gått åt till att göra knäck, mysa framför brasan och tittat på Postkodsmiljonären där de vann en miljon kronor! Nu ska jag återgå till min godisskål, tv:n och brasan.

Ha en skön kväll!

Årets manligaste morot 2010

Ja, då var det dags att kora "Årets manligaste morot 2010"! Jag har under året åkt jorden runt (eller, nja kanske inte, jag har letat i morotssäckarna i stallet idag) efter potentiella kandidater till tävlingen. Efter noggrant övervägande har en enfaldig jurry (där endast jag ingår) valt fram dessa tre bidrag:

Bidrag 1: Den krokige!


Bidrag 2: Den välutrustade!


Bidrag 3: Den snedhängde!


Så nu är det upp till er att rösta fram vem som ska bli vinnaren av "Årets manligaste morot 2010"!

(Jag räknar med att alla är med och röstar!)

...

Tiden går för fort! Alldeles nyss var det 1 december och nu har det varit lucia och snart är det jul! Jag hade ju tänkt att jag skulle hinna med att gå på julmarknaden i Sigtuna det här året. Nu är det bara ett tillfälle kvar, på söndag. Hoppas nu att jag får till det då :) Annars så har jag ändå varit ganska duktig på att inhandla julklappar. Har inte så jättemånga kvar. Det är dessvärre de svåraste som alltid blir kvar till sist. Igår kväll slog jag in de första klapparna medan vi (David och jag) tittade på Svenska hjältar. Ellr tittade och tittade, vi kanske inte såg så mycket genom alla tårar som vällde fram. Vilka fantastiska människor det finns!!!

Idag har jag hunnit med att rida några av hästarna på förmiddagen. Sedan åkte jag till Väsby Centrum och köpte julkort (det ska ju också hinnas med) och därefter vidare till Mustang. Nu har jag precis stoppat i mig lite mat och ska snart gå till stallet och kvällsfodra hästarna. Mamma longerade Casai när hon kom hem från jobbet.


Hugo skrubbar kroppen efter att han blivit svettig av dagens arbetspass.

SM

Nu är jag alldeles nerkyld. Har suttit i ett kallt ridhus och varit domarsekreterare till mamma som har dömt SM (stallmästerskapen) på Lillalundby. Det har liksom blivit en tradition att vi hjälper till på dressyrdelen varje år. Det är väldigt roligt!

Ska snart börja rida hästarna. Blir en del uteritt idag och så får jag förhoppningsvis hjälp av mamma. Sedan ska jag hjälpa till att städa och fixa lite här hemma. Imorgon har vi det åliga "Anna-kaffet" då släkten från pappas sida kommer hit. En ganska fullspäckad dag alltså. Får se om jag hinner med en mysig kväll. David pratade om bio. Hoppas på det!


Inpackade Sillen och Dakar ute i hagen.

Busiga katter!

Idag fick Dakar följa med till Eric. Har ju ridit på träns i två veckor nu men idag tog jag fram kandaret igen. Det kändes riktigt bra och han var nog lite mer uppmärksam på det än vad han varit tidigare. Kommer fortsätta med tränset ett tag till och bara använda kandar då och då. Bytena i varje gick dock inte alls idag. Han gjorde först ett par jättefina serier i vart tredje och vart annat men sedan ville han inte längre. Jaja, man får väl bakslag ibland...

Jag frissade Dakar innan träningen och kissarna tyckte det var vansinnigt roligt att leka med allt hår som rasat till marken. Här nedan har ni ett litet filmklipp på det. Fick tyvärr inte med när de var som vildast fast lite bus fick jag med i alla fall. Tur att man har snälla hästar som inte bryr sig så mycket om dem. Ibland leker de ju Tarzan i deras svansar :)



Fullt upp!

Ojdå, nu var det länge sen sist igen. Det är fullt upp hela tiden så jag hinner ju inte ens med att skriva här :) Dagarna blir ju så korta nu när det inte är ljust så länge.

Igår var jag i alla fall iväg till Eric med Casai. Det gick mycket bra! Casai kämpade verkligen på och det går framåt! Riktigt roligt!

Nu ser jag fram emot morgondagen. Ska få en lång och skön massage på förmiddagen och sedan blir det julbord med Mustang på kvällen. Ska bli både skönt och mysigt att göra lite annat! Men visst ska det hinnas med att rida och fixa i stallet också :)

Nu ska jag snart iväg till Mustang och jobba. Packa lunch/middagslåda och fräscha till mig själv lite ska hinnas med innan avfärd.

Hej så länge!


Snömannens återkomst + fantastiska Totilas med sin nya ryttare

Det har varit full rulle idag. Peppe har varit här och skott på Harg, boxar har mockats, ut och in med hästar och så har det ridits såklart. Det var dimmigt som sjutton uppe på Harg imorse men det var bara att trotsa kylan.

Så här såg jag och Casai ut efter vår ridtur :)

Usch, jag skäms nästan lite över att lägga ut denna bild men jag måste ju visa hur roligt det såg ut :)



Peppe skrattade gott åt mig när vi kom tillbaks och kallade frosten i ögonfransarna för gratis ögonfransförlängning :)

Alla hästarna har varit mycket fina och arbetsvilliga idag när jag har ridit. Dakar rids numera nästan bara på träns vilket går riktigt bra. På önskelistan skriver vi till: Ett mörkbrunt träns med stålspännen och en bred nosgrimma till Dakar!


Här har vi Quinnie som står och njuter i vintersolen.

Måste få avsluta inlägget med Totilas och hans nya ryttare Matthias Rath. Den hästen och Matthias Raths ridning ger mig gåshud! Se och njut!



Kyligt värre

Burr, man har inte riktigt vant sig vid den här kylan ännu. Fast det är väldigt vackert ute. Imorse var det strålande sol som glittrade i snön och -22 grader! Kylan har gjort att battrierna i både lastbilen och Nissan-bilen har frusit sönder men min händige far har redan lyckats få igång vår Nissan. Vattnet i stallet på Gullbacken hade också frusit imorse men åter igen ordnade den händige fadern det :) Nu håller vi tummarna för att det inte ska frysa inatt igen!

Eftersom jag inte får plats med ett pannband under ridhjälmen som jag har hemma på Gullbacken så blir det mycket kallt om öronen när jag rider. Idag gjorde det till en början väldigt ont när förfrysningen började men efter ett tag så domnade de bort. Fast det värsta var när jag kom in i stallet igen och de började tina... Fy fabian vad ont det gjorde! Kanske ska skriva till öronlappar på min önskelista?

Jag har hunnit med att klippa mig idag också. Senast jag gjorde det var i maj så jag tyckte att det var på tiden :) Gjorde inga drastiska förändringar utan fräschade bara till det lite.

Nu sitter jag hemma hos David och tittar på när han stryker sina skjortor :) Jag har julpysslat lite då jag har kommit på den fina idén att skapa en av julklapparna själv. Vet inte om jag kanske har tagit mig lite vatten över huvudet då mitt tålamod inte riktigt verkar räcka... Men det ska gå! Jag får ta hjälp av min käre vän Tove ;)

Nej, nu måste jag sova. Imorgon kommer Peppe och skor hästarna på Harg. På fredag är det Gullbacken-hästarnas tur.

Sov gott!

RSS 2.0