Fälttävlan

Fick tag på en länk på en film tagen från en fälttävlansritt där ryttaren har en kamera på hjälmen. Så jäkla häftigt! Vilken fullkomlig tillit mellan ryttare och häst! Vilken kondition och vilket mod! Tänk att jag faktiskt har startat några fälttävlan i unga dar. Inte alls på denna nivå men ändå :) Då med min "Lillen" som var en rutinerad fälttävlandshäst. Jag var ju helt svimfärdig när jag kom in i mål, både av nervositet och mjölksyra! Det var nog bara adrenalinet som gjorde att jag höll mig kvar :) Jag har bildbevis här hemma på väggen. Kan se om jag kan få in det i datorn någon dag.

http://www.runhennyrun.com/

Dakar är ohalt igen!

Nu är det lite tomt på hästar igen. Calle och Casai åkte ju söndags men det kommer in minst 2 nya hästar under september. Granitza har fått flytta upp till Harg och jag red henne där idag. Hon var mycket lugnare på den ridbanan då hon slapp koncentrera sig på trafiken. Mamma och jag red ut en sväng på Hugo och Sillen och de tyckte nog det var mysigt att få komma ut i skogen.

Vår veterinär Christer Källberg var ute och kollade Dakar idag igen. Han var faktiskt helt ohalt och reagerade inget på böjprovet. Så himla skönt! Nu ska han få på sig skor igen och sedan får jag börja skritta honom. Det kommer vi göra i 3-4 veckor och sedan ska han kollas igen innan träningsnivån höjs. Härligt att han äntligen ska få börja röra lite på sig igen! Även fast han har haft det urtrist den här tiden så tycker jag att han har varit väldigt duktig ändå. Sillen har ibland haft lite race i sin hage intill men Dakar har snällt bara stått och tittat på. Det är som att han har förstått att han måste hålla sig lugn. Jag vågar inte säga att han är friskförklarad men han är helt klart på väg tillbaks!

Dian är såld

Idag besiktigads, såldes och levererades Dian till familjen Landgren. Ett stort lycka till önskar vi er med denna lilla "primadonna"!

Det blir lite omväxling på hästar hos oss under den närmsta tiden. Calle och Casai kommer lämna oss och åker på söndag. In i stallet på Harg kommer Karin Collins häst Rozz att flytta på onsdag. Granitza blir kvar en månad till. 10 september flyttar det in en ny inackordering till Gullbacken. Det är ett litet D-ponnysto. Om ett par veckor kommer det troligtvis en till ponny som ska stå här på utbildning och försäljning. Dessutom letar vi nu en ny häst/ponny att köpa för att utbilda och sedan sälja. Som ni ser så händer det en del :) Superskoj! Detta är hur planen ser ut idag men saker och ting kan alltid ändras. Det är något som jag har lärt mig :)

Dakar ska kollas igen av veterinär på måndag. Hoppas att det har gått åt rätt håll!!! Hugo har fått ta det lite lugnt i några dagar efter alla tävlingar de senaste två veckorna. Sillen har jobbat på och även varit hos Eric en sväng.

Som  ni kanske förstår så är det fullt upp på dagarna. Precis som jag vill ha det! :)

Lillhagen.... here we come!

Ja visst! Idag ordnade Camille och Hugo det tredje och sista kvalet för att få delta i Agria ungponny 2011 som går i Hästhagen (Skåne) i oktober! De red ihop drygt 68% och 69% så nu har vi tre kval med god marginal! Hugo var trött idag efter att jag nog red lite för "hårt" igår och trots det så lyckades de skrapa ihop så fina procent. Det räckte dock tyvärr inte till någon placering idag. Bra jobbat!

Sillen

Mamma försökte fota Sillen lite idag med sin mobilkamera. Inga superbilder men tillräckligt bra för att dela med sig av. Har börjat lite mer med galoppombyten nu och det går faktiskt helt okej. Han kommer över i den andra galoppen men inte alltid på helt rätt sätt. När han dock göra rena byten så är de jättefina! Stora och luftiga!


Han ser lite skum ut fast tyckte bilden var ganska bra ändå.




En bild tagen mitt i ett av de lyckade galoppombytena :)


Så jäkla bra!

Idag var vi iväg till Rånäs med Hugo. Det var Camille som skulle göra sina första starter med Hugo. De red ett program som heter LA för unga ponnyer. Det är en klass som är gjord för 6-åriga ponnyer och som bedöms lite annorlunda än vanliga. Man bedömer både programmet och gångarterna/det allmänna intrycket och sedan slår man ihop resultaten så det blir ett. Duktiga duktiga Camille och fantastiska Hugo gjorde alldeles strålande ritter och vann båda klasserna med 71,76% samt 77,6%! Så vansinnigt bra!!! Vi har en liten förhoppning om att de kan kvala till Agria ungponny dressyr 2011 och då krävs det tre resultat på över 64% i denna klass. Det ser ju ganska llovande ut men man ska inte ropa hej förrän det är klart :) Snacka om att jag och resten av teamet var stolta över vårt ekipage!




Isabell Werth´s nya stjärna

Hittade ett klipp på Isabell Werth och hennes nya stjärna. Vilken härlig häst! Endast 7 år gammal dessutom. Ska bli spännande att följa!

http://cdn.content1.de/g/f1ce73a7751a65efbc660b0d8190bc7c/video:4029/

Stort grattis även till Sveiges dressyr-lag som nu är klara för OS 1012!

Känsliga läsare varnas....

Igår på tävlingen så fick jag en blåsa på hälen av mina tävlingsstövlar. Idag drog jag på mig mina vardagsstövlar och red på som vanligt. Men sjuttsingen vad ont det gjorde! Jag bet dock ihop och red vidare. Nu på kvällen tar jag av mig strumpan och jöööössses vilken vattenblåsa jag fått! Den största jag sett! Inte undra på att det gjorde lite ont :) Nu blir det till att rida i fulstövlarna tills blåsan är borta.


Kolla in blåsan!

Hästarna har skött sig fint idag! Har bl.a. visat Dian för en spekulant (tack snälla Nicole som hopp-visade henne!), ridit Sillen som tar sig allt mer och givit Dakar en riktig pysselstund. Stackars Dakar börjar förtvina. Ja, jag kanske är extra känslig med honom men min stora, muskulösa och maffiga häst börjar se ut som en tanig 4-åring :( Kanske inte riktigt så illa men det är så tråkigt att se honom tappa! Hoppas hoppas att han snart får börja röra på sig igen. Skulle kännas så bra att i alla fall få börja komma ut och skritta honom.

Kvalat och klart!

Idag åkte vi till Gripens Ryttarförening i Strängnäs med Hugo för att jaga det andra och sista kvalet för att få delta i ungponnychampionatet. Duktiga ponnyn klarade det galant och fick fina 68,1%. Mycket fina kommentarer i protokollet som vanligt. Man börjar bli bortskämd :) Dessutom fanns det en 9:a(!) på den förvända galoppen som dessutom är koeff2! De där 9:orna är extremt ovanliga så man kanske skulle ta och rama in detta protokoll? Jag är supernöjd med Hugo och nu blir det hårdträning på ryggningar. Han har haft det väldigt svårt att lära sig det då det har krånglat lite med koordinationen. Nu ryggar han fast inte på ett optimalt sätt. Men det ska väl inte vara omöjligt att få till dem så de sitter till championatet. Jätteroligt och skönt att ha kvalen klara! 

Fullt upp

Jag har haft fullt upp under senaste dagarna så jag har tyvärr inte hunnit skriva något. Mamma och pappa har varit på utflykt fredag-söndag så David och jag har hållit ställningarna här hemma. Jag har dessutom jobbat lite på Mustang under förra veckan, bl.a. fredag och lördag så det har som sagt varit fullt upp :)

Idag har jag och Eva varit på Veda och tittat på tävlingarna som Vallentuna Ridklubb anordnade. Jag blev så tävlingssugen! Nu får Dakar bli frisk så jag också kan vara med på så fina tävlingar igen!

Blixtar och dunder

Vilket ruskväder! Men vilka härdade hästar man får! Jag har fått kontakt med en jätteduktig ponnytjej, Camille, via min kompis Eva Sköld. Hon kommer rida Hugo en del och även tävla honom i dressyr. Idag kom hon hit och red. Vi gjorde rent Hugo och Sillen så gott vi kunde. De hade rullat sig så att leran hängde samt var dyngsura = inte så lätt att få dem rena utan spolbox... Sedan spatserade vi ut på ridbanan i ösregn, blixtar och dunder :) Sillen kaxade en del som vanligt den första kvarten men var sedan jättefin! Så roligt att han börjar komma tillbaka till sitt vanliga jag igen. Även Hugo skötte sig mycket bra trots vädret! Duktig Hugo, duktig Sill och en eloge till ryttarna som trotsade vädret! :)

Första kvalet avklarat

Igår var vi iväg till Frösåker med Hugo och debuterade LA. Målet med starten var att rida över 60% för att få det första kvalet av två till att få delta i ungponnychampionatet. Precis när vi lastade ur honom så började det regna och det regnade mer och mer så både Hugo och jag var helt genomblöta när vi så småningom skulle in på banan. Hugo var ganska laddad men höll sig ändå någorlunda på mattan :) Efter programmet var jag ganska missnöjd. Dels för att jag hade ridit fel väg (ehum...) och för att vi hade fått en del ganska grova missar (bl.a. felfattning och galoppinslag i mellantrav). Vi skramlade dock ihop 63,95% och fick därmed det första kvalet! Det var ju dagens mål och ju mer jag tänker på ritten och poängen desto mer nöjd blir jag. Det var ju trots allt hans debut! Vi fick även mycket fina omdömen av domaren på protokollen med bl.a. en 8 på gångarterna och slutkommentaren som "Rör sig fint", "Goda förutsättningar" och "Jättetrevlig siluett". Mamma pratade dessutom med henne efter ritten och hon tyckte att han var mycket fin och att man fick räkna med lite missar på en ungponny.

Schabraket

Här kommer den utlovade bilder på schabraket från Mustang.


Skurning

Phu, nu har det stora skitgörat börjat! Vi har skjutit på det hela sommaren men nu har vi satt fart med skurningen av stallen. Snälla lilla Anna har hjälpt oss ett par dagar och är jätteduktig! Om någon annan har tråkigt där hemma är ni välkomna att komma och hjälpa till. Fika utlovas :)


Anna skurar för fullt.

Äntligen!

Äntligen kunde jag rida Sillen hyfsat normalt idag! Var ju iväg till Eric och Sillen skötte sig faktiskt okej. Jag räknar dock med att det inte kommer gå riktigt lika bra hemma då det finns mycket mer att kika på och bli "rädd" för runt vår ridbana. Men vi har helt klart tagit ett steg i rätt riktning :)


Granitza från dagens ridpass.

Förra veckan fick jag mina sponsorsaker från Mustang. Ett rött fleecetäcke samt ett vitt och ett rött schabrak. Mycket fina! Just nu är det Hugo som får det ha det röda schabraket. Bild kommer så fort jag får det att fungera. Kan inte ladda upp bilden nu av någon anledning. Datorer....

Ny häst

Nu är jag hemkommen från några helt underbara dagar ute i skärgården. Vilket toppenväder vi har haft!

Igår kom en ny häst. Det är ett 10-årigt sto e.Looping. Hon heter Granitza och ägs av Katarina Häggberg. Granitza ska stå hos oss i en månad. Jag red henne idag och hon skötte sig fint. Hon tyckte dock inte så mycket om motorcyklarna som åkte förbi på vägen :)


Granitza

Imorgon ska jag åka till Eric med Sillen för att få lite hjälp. Sedan ska de övriga hästarna ridas. Tillbaks till vardagen igen :)

RSS 2.0