Fedagsmys!

Det är något speciellt med fredagar... Det har det alltid varit. När jag var mindre så såg jag fram emot middagen (som oftast bestod av tacos, lasagne eller kött med pommes), chips och godis och detta framför tv:n med Disneydags :) Och en lååååång helg framför en. Det var tider det! Idag svischar tiden iväg och plötsligt är den långa helgen över. Idag blir det, som på gammalt vis, kött med pommes och bearnaisesås. Förmodligen ätandes framför Let´s Dance. Trots att tiden går fortare nu så ser jag ändå alltid fram emot fredagskvällen och fredagsmys!

Idag har jag jobbat. Sedan kom min kära vän Tove med sin häst och skulle prova ut en ny dressyrsadel. Eftersom hon är gravid så fick jag äran att prova sadlarna. Hon hoppade dock också upp och red några varv för att se om hon också tyckte om den. Det blev en Crown Aragon till slut. Ett mycket bra val tycker jag!

Sedan kom min mor och levererade Dakar och Missy. Missy var lugn och hade inga hyss för sig idag. Jag tar gärna fler sådana dagar! :) Dakar kändes helt okej. Inte dåligt och inte på topp.

Imorgon ska jag jobba och på kvällen så har vi bjudit hem lite "häst-folk" på middag. Det ska bli mycket trevligt!

Istappar

Måste även visa hur vårt hus ser ut just för tillfället. Fotografen pappa står för bilden.


Tjusiga Sillen!

Idag har Dakar och Sillen ridits här hemma. Missy fick vila idag. Dakar red jag fram och tillbaks på en grusväg flera gånger. Övade seriebyten ner till varje, lite öppna och sluta i trav samt passage. Han blir lite spänd när man rider sådär ute men kändes ändå ganska fin. Han tyckte nog att det var lite konstigt att behöva springa fram och tillbaks :)

Sillen fick gå några varv på ridbanan i den djupa snön. Pappa kom ner och tog några bilder. Som vanligt är det svårt att fota hästar i rörelse men han fick till ett bra. Tyvärr fastnade inte mitt huvud på bild men det gör inte så mycket :)



I tisdags kom förresten mina nya ridstövlar! Har inte provridit i dem ännu. De ska få lite gummisulor först så jag inte sliter sönder dem.


Träningsvärk

Nu har jag precis kommit hem från jobbet och ska snart ner i stallet och fixa. Blir nog en uteritt idag tror jag. Roligt med lite variation. Jag rider Sillen i princip var annan dag nu och eftersom han gick igår så får Missy och Dakar följa med ut idag och Sillen får vila. Planen är att Sillen ska få börja gå lite oftare när det har tinat hemma så jag slipper åka 2 rundor till ridhuset varje dag. Sedan är det fullt ös och fokus på 4-årschampionatet!

I helgen har det vräkt ner snö och i söndags så låg det ungefär 3 dm snö på garageuppfarten. Som ni vet så är fyrhjulingen trasig så det var bara till att skotta för hand. Man måste ju dessutom kasta upp all snö på snövallarna så att det ramlar ner på baksidan av dem. Snacka om träningsvärk i vänster axel! Ska tillbaks till naprapaten imorgon. Jag hoppas att jag inte har förstört hans jobb :)

Mer snö?!

Okej, jag tycker att det är jättemysigt med snö.... men nu får det väl ändå vara nog?! Inatt kom det ca 1 dm och imorgon varnar de för snökaos med ca 3 dm snö. Det är ju inte klokt! Tänk när allt det här ska snälta. Det kommer ju bli en enda sörja. Hoppas det blir +15 grader, strålande sol och en del vind så kanske allt kan försvinna på en vecka. Man kan ju alltid hoppas :)

Missy och Dakar var riktigt duktiga idag. Missy var lugn och fin. Traven är verkligen bra just nu. Det är lite jobbigare i galopp. Imorgon ska jag rida programträning med både Missy och Dakar. SMHI har dock utfärdat en klass 2 varning så jag hoppas att vi kommer iväg!

Nora

Satt och tittade igenom gamla bilder och filmer på datorn och hittade en filmsnutt på våra hundar när lilla Nora var valp (2008). De är ju så söta! Är bara tvungen att dela med mig av den :)




Missy skötte sig mycket bättre idag. Forfarande lite okoncentrerad men betydligt bättre än igår! Dakar var fortfarande lite korvig. Träningsvärk efter hoppningen i söndags? Möjligt, men jag vet inte.


Tråkigt...

Hemlisen sprack. Vi var på väg att köpa en jättefin 3-årig hingst från Tyskland. De hittade dock lite saker på besiktningen som gjorde att vi backade ur. Jaja, det kommer väl kanske fler chanser. Men det grämer mig lite då den var så väldans fin! Man behöver inte köpa problem, de kommer ändå...

Igår tränade jag för Eric med Missy. Det gick väl sådär. Hon var lite "spunkig" som hon kan vara :) Vi tog det i lugn takt och satte inte allt för mycket press på henne och på slutet av ridpasset så hade hon faktiskt coolat ner sig. Jag har alltid lyckats pricka in Missys sämre dagar med Eric-träning. Det är i och för sig bra att få hjälp med svårigheterna men det skulle vara roligt om han fick se hennes absolut bästa sida också.

Dakar var också lite småtjorvig igår. Sillen däremot kändes riktigt fin. Han har kvicknat till från sin sega period och nu börjar herrn dessutom få lite attityd. Han kickade mot skänkeln när jag skulle fatta galopp från skritt. Det har han aldrig gjort tidigare.

Naprapat-besök

Imorse blev det en lång, mysig och lite kall uteritt med Dakar. Det var mycket skönt trots kylan och vi träffade några morgonpigga människor som var ute på morgonpromenad samt ett och annat rådjur. Efter turen så kom de från Sollentuna ridskola och hämtade Danitza.

Eftersom jag nu har blivit fullständigt galen på min ständiga huvudvärk och har givit mig sjutton på att lösa det så bokade jag  en tid hos en naprapat idag. Jag fick träffa en mycket trevlig och ståtlig norrman. Han började med att fråga om min huvudvärks-bakgrund och jag drog hela historien. Jag vet inte om jag har skrivit om den här men min "migrän" satte full fart efter att jag ramlade av Dakar för ganska precis ett år sedan. Sen dess har jag haft återkommande huvudvärk i princip en gång i veckan. Huvudvärken har gjort att jag har fått mycket spänningar i nacke, axar och rygg och har på senare tid gjort att jag har känt mig stel och osmidig. Har dessutom haft svårt att sova på nätterna under den senaste veckan pga. att jag inte har kunnat slappna av. Där har vi alltså bakgrunden :) Naprapaten började med att klämma och känna på min nacke och reaktionen blev: "ojoj, jag förstår att du har ont!" Var han än kände så var musklerna helt stenhårda. Orsaken till detta är att jag är helt sned i nacken samt att en kota på ryggraden har hoppat snett. Detta hände förmodligen när jag flög av Dakar. Efter det så har kroppen börjat kompensera och arbeta snett som då har lett till alla dessa spänningar. Det var nästan lite läskigt när han visade och lät mig känna hur benbitar stack ut där de inte skulle :) Men nu hoppas jag att det här ska lösa sig och jag ska ge det en ärlig chans och gå ofta och regelbundet nu i början. Nästa besök blir redan på fredag.

Efter detta så åkte jag till jobbet och arbetade några timmar. Missy och Sillen fick en oplanerad vilodag men det kändes faktiskt viktigare att lösa min huvudvärk idag. Det blir nya tag imorgon!

Morgondagen blir början på mitt huvudvärkslösa liv! :) Känns skönt!

Förkyld...

Då har jag gått och blivit förkyld. Inte så jättefarligt men tillräckligt för att känna mig lite mosig.

Dakar och Missy fick komma ut en sväng i skogen i lördags. Missy var på tårna och tyckte nog att det var väldigt skönt att få komma ut. När vi var på hemväg så stod det "plötsligt" två hästar i en hage när vi kom runt ett krön. Missy tvärstannade och jag trodde hon hade sett dem. Men sedan kom en seg reaktion då hon kastade sig runt och galopperade iväg. Fjant! :) Fick stopp på henne ganska snabbt och Dakar fattade ingenting. Tänk att så stora djur kan vara så rädda och knäppa.

Igår hoppade Jonas både Sillen och Dakar. Sillen börjar förstå det där nu. Han fick till ett riktigt fint språng och kanske egentligen det första riktiga hoppet. Han tycker dock att det är jobbigt, framförallt mentalt tror jag. Man ser så tydligt när luften plötsligt går helt ur honom och då orkar han nästan inte galoppera :) Dakar tyckte det var superroligt! Jag red fram honom medan Jonas hoppade Sillen och när Jonas klev upp på honom och styrde mot hindret så insåg Dakar att han också skulle få hoppa. Då drog han järnet och Jonas bara skrattade och sa "Det är ju inget fel på hans vilja"  :) Han hoppade ganska högt, betydligt högre än vad jag hade vågat (typ 130 cm). Jag tror dock, som jag har sagt förut, att det är jättebra även för dressyrhästen att få hoppa ibland! Plus att det är roligt med varierad träning. När ridbanan har tinat så ska jag försöka hoppa lite själv hemma också.

Höll förresten på att ramla av Sillen också. Jag travade av honom efter hoppningen och då svärstannade han en gång vid ingången till ridhuset och backade två steg. Det var tillräckligt för att jag, med den dåliga balansen i hoppsadeln, åkte fram på halsen och blev hängandes. Snälla Sillen stod dock kvar så matte kunde kravla sig tillbaks i sadeln. Allt detta utan att någon lade märket till oss. Mamma och pappa (som var med och tittade) hade full fokus på Jonas och Dakar :)


Nu är det nära!

Jag vågar inte avslöja "hemlisen" förrän allt är klart. Jag är lite skrockfull :) Men jag hoppas att jag kan meddela i slutet av nästa vecka!

Det blev verkligen en lång dag idag! Åkte som sagt vid 6.45 i morse och kom innanför dörren vid 23.00. Pust! Det var högt tempo på mässan för att allt skulle hinnas med. Lunchen fick bli en smörgås i farten :) Man blir ju alldeles galen av alla fina saker som finns. Jag får verkligen bita mig i tungan för att det inte ska slinka ut ett "Jag tar en sån...." Det är så lätt att handla när man inte behöver betala vid köptillfället också :) Farligt! Men jag tycker att jag har varit ganska duktig. Det blev bara ett par nya tävlingsbenskydd till Dakar från Hansbo samt en tävlingsmapp och en mycket praktisk benlinde-väska från Eskadron. Mycket fiffiga saker tycker jag. Äntligen kanske jag kan få ordning på mina benlindor :)

Eventuellt måste jag jobba några timmar imorgon. Hoppas dock på att jag ska få vara ledig. Känner mig lite mör efter en lång dag.


Full fart

På förmiddagen så åkte jag och pappa till ridhuset med Missy och Sillen. Missy var verkligen jättefin! Vi övade på lite vägar från LA:3 som jag ska rida på programridningarna nu i februari. Det funkade ganska bra. Hon börjar även komma på att man kan länga steget i trav. Hon har annars blivit lite springig och gärna fallit in i galopp. Sillen var lite loj. Vet inte riktigt vad det är. Han har ju varit det hela veckan. Han ligger väldigt mycket i boxen så det lutar väl åt att han är i någon växtperiod.

Dakar var superfin idag på träningen. Eric tyckte att han travade bättre än någonsin och att han har blivit mycket rundare och lättare i formen. Passagen var även den det bästa Eric hade sett honom göra. Nu är det en riktig passage som i alla fall är 6-mässig. För högre betyg så krävs det ännu lite mer lyft. Vi övar vidare på piaffen och har kommit på att det bästa sättet nog är att minska passagen så mycket det går. Dakar har svårt att förstå när man försöker från skritt.

Imorgon ska jag till Örebro tillsammans med Tina från jobbet. Vi ska på en mässa där leverantörer ställer ut vårens nyheter. Det ska bli roligt! Det blir dock en tidig morgon och en lång dag. Åker hemifrån vid 06.45 och är hemma vid 10-tiden på kvällen. Detta innebär att alla hästarna får en vilodag. Morgontrött som jag är så bävar jag för den tidiga morgonen. Får se till att gå och lägga mig i tid och så får jag väl fortsätta att sova på tåget :)

Idag kom visitkorten. Så tjusiga! Säg till om ni vill ha ett :)

Ikväll blir det gulaschsoppa!

Dakar och Missy fick åka till ridhuset idag. De var fina båda två och pappa som var med tyckte att de såg väldigt harmoniska ut.

Ikväll ska vi in till Stockholm och äta på Bistro Hublehof. Det är en tysk restaurang som har väldigt god mat!  Anledningen till detta är att pappa fyllde år igår så mina syskon med familjer ska också följa med. Jag brukar äta deras gulaschsoppa och det blir det nog idag också. Gott och trevligt!

Imorgon ska jag träna för Eric med Dakar. Det var ett tag sen så det ska bli roligt!

Återvänt till det normala

Nu har jag friskförklarat de andra hästarna i stallet så idag åkte vi till ridhuset med Dakar och Missy. Mamma longerade Dakar och jag red Missy. De skötte sig båda två. "Vad hon är underbar att se på" var det en som sa om Missy. Det är hon verkligen! (när hon gör som jag vill)  :)

Jag köpte med mig en kur med vitlök till Danitza från jobbet. Nu ska vi se till att få kol på hennes förkylning så hon får åka till sitt nya hem. Det luktade vitlök i hela stallet när vi kvällsfodrade :)

Imogon är det jobb och ridning som gäller. Allt är som vanligt igen.

Veterinärbesiktning

Danitza gick igenom besiktningen utan anmärkning. Nu får hon stå kvar hos mig tills hon frisknat till från sin förkylning och sen åker hon till sin nya ägare.

Solen skiner!

Underbart! Det här vädret är ju helt fantastiskt! Strålande sol och runt 0 grader.

Sillen skötte sig fint idag. Lite okoncentrerad och lite halv-loj var han dock. Tror att det kan bero på all snö han pulsar runt i hela dagarna i hagen, eller växtfas eller bara lite trött för dagen :) Jonas tycker i alla fall att han är väldigt trevlig. Skönt att man kan åka själv med Sillen nu. Han går snällt in i lastbilen och är hyfsat okomplicerad att ha att göra med när man kommer fram. Lite bänglig kan jag erkänna att han är.
 
Nu ska jag snart iväg och fixa mina nagalar. Ja, jag vet..... Naglar är väl inget man ska bry sig om när man håller på med hästar som jag. Men vad sjutton, jag vill också vara fin! Och jag tycker om mina naglar! :)


Missy kämpar för att nå några barr.


Danitza myser ute i solen.


Sillen är sur över att behöva vara inne själv.

Hohooo, vad spännande!

En melodifestival-tönt som jag sitter självklart klistrad framför tv:n en kväll som denna :) Salem al Fakir var helt klart min favorit ikväll. Fast jag tycker att det börjar bli lite väl komplicerat med deltävlingar och alla röstningsmoment.

Imorgon ska Sillen få åka iväg och hoppa igen. Får se om han sköter sig lika bra den här gången.

Nu har vi eventuellt lite spännande saker på gång! Meddelar när och om allt går i lås. Nu blir ni nyfikna va? :)

Fredagsmys

Det blev en liten skrittrunda idag ändå. Missy och Sillen fick hänga med. Missy pustande och frustade. De fick verkligen pulsa! Snön gick upp till knäna och haserna på dem så vi var inte ute så länge.

I övrigt så har det inte hänt så mycket idag. Jag har jobbat några timmar på Mustang. Nu sitter jag och tittar på Let´s Dance och har precis tryckt i mig en massa fruktsallad. Fick tipset om fruktsallad av Tove. Tack, det var smaskigt och betydligt nyttigare än fredagspåsen med godis!

Jag har inget flyt just nu...

Vi har fått in något virus i stallet. Dakar började med att få feber i tisdags. Jag tyckte han var lite låg och tempen visade sig vara 39,6 grader. Annars hade han inga symptom. På kvällen var dock febern borta och den har ännu inte kommit tillbaks. Danitza har småhostat lite men mår i övrigt bra. Inga allvarliga sjukdomar alltså men tillräckligt för att jag inte vill jobba dem samt dra iväg till ridhuset och riskera att föra någon eventuell smitta vidare.  Så min tanke var att de fullt friska hästarna skulle få gå hemma (dvs. Sillen och Missy) men det har ju bara vräkt ner snö! Det är så mycket snö så jag är rädd för att de ska bli överansträngda av att gå i den. De är ju ute i sina hagar men det är ju annat att rida i det. Det är säkert en dryg halvmeter snö, kanske upp emot en 70 cm! Så det får helt enkelt bli ett par dagars vila för dem. Om inte vår fyrhjuling, som har plog, skulle vara trasig så hade vi kunnat ploga ridbanan eller en slinga ute i hagen. Fast jag vette sjutton om ens den hade orkat flytta på all denna snö. Jaja, man får vara glad över att det inte är något värre!

Alla hästarna fick sig däremot en ordentlig rykt idag och Missy blev även lite frissad. Ett par morötter extra fick de nog också pga. det dåliga samvete jag får när de inte får komma ut och jobba :)

Jag har anmält mig till ett par programträningar med Missy den 20:e och 28:e februari. Då får vi se om hon sköter sig så pass bra så jag vågar mig ut på någon riktig tävling :) Hoppas det!

Måste även berätta att jag gjorde galoppombyten på Sillen i tisdags! Helt klockrena och med stor gest! Tänk om jag för en gång skull har fått en häst som har lätt för att byta galopp?! Pigge hade i och för sig inte så svårt att lära sig det heller. Dakar däremot....

Visitkort

Nu har jag beställt visitkort! Tjusiga va?! Får dem om ett par veckor tror jag.



Så var det mångdag igen...

Veckorna går så fort! Snart sticker väl tussilagon upp ur marken, fåglarna kvittrar och det blir åter igen lervälling i hagarna :) Det bästa kommer bli att kunna rida på vår ridbana igen!

Jag är precis hemkommen från ridhuset. Missy och Dakar fick följa med. Dakar var lite tjorvig idag men eftersom han vilade igår så var det väntat. Missy var väldigt fin stundtals. Hon har en förmåga att sväva bort i tankarna ibland och lägga större intresse vid andra saker än hennes ryttare :) Jag får se till att sysselsätta henne hela tiden och själv vara fokuserad. Minsta lilla att jag bara "åker med" så hittar hon på något roligare. Jag tror dock att jag hittar knapparna på henne mer och mer och kan då förekomma henne. När allt flyter på är hon verkligen urhärlig att rida!

Ska snart iväg och jobba på Mustang. Mamma kommer framåt kvällen med Danitza så ska även hon få arbeta. Sillen får vila och tänka igenom gårdagens hoppning.

Nästa måndag ska Danitza veterinärbesiktigas. Vi håller tummarna för att allt ska gå vägen!!! Det innebär att jag kommer få en plats ledig i stallet så om någon vet någon som vill ha hjälp med utbildning eller försäljning av sin häst/ponny så får ni gärna tipsa :)

RSS 2.0