Globen

Ojoj, nu var det längesen jag skrev :)

Det har hänt lite saker sen sist. I helgen var det Globen-tävlingarna och mamma och jag var självklart där. Vi har sett all dressyr som jag faktiskt tyckte var ovanligt bra i år. Många fina ekipage som jag inte sett förut! Min personliga favorit (samt publikens) var danskan Sidsel Johansen med sin häst Schianto. De gjorde en otroligt fin ritt som jag tyckte fick för dåligt betalt! Att Isabell Werth blev tredje placerad höll jag inte heller med om. Men man har ju lärt sig att man inte alltid håller med domarna... På lördagskvällen såg vi showen och hoppning. Då var Lorenzo med och visade frihetsdressyr. Helt fantastiskt!

Lorenzo


Det har flyttat in en ny inackordering i stallet på Harg. Det är Helena med sin häst Cambria (f-07 e.CamaroM - Quite Easy). Välkomna!

Pappa har bestämt sig för att börja köra :) Förra veckan åkte han ner till Hässleholm och hämtade hem en vagn. Den är från 1920-talet och är superfin! Ska försöka ordna en bild på den. Han har även köpt sig en nordsvensk brukshäst som han och mamma ska hämta hem på söndag. Den ska också stå i Harg-stallet.

Igår åkte Baronesse hem till sin ägare igen. Hon är fortfarande till salu och ni får gärna kontakta mig om ni hör någon som letar! Hon ligger därför fortfarande kvar som till salu på vår hemsida.

Håll nu tummarna för Dakar!

Var ju hos veterinären igår också och veterinären har troligen hittat orsaken/orsakerna till Dakars hälta! En mer noggrann genomgång och hältutredning har jag aldrig varit med om. Han är behandlad i kronleden och kotleden. Om jag tolkade veterinären rätt så är det tydligen mycket ovanligt men "hältor" i kronleden men det har Dakar... Han ska få lite specialskor och ska skrittas tills återbesöket om 3 veckor. Då hoppas vi att han ska vara betydligt bättre! Känns otroligt skönt att äntligen ha hittat vad det är och att det är behandlingsbart med en relativt god prognos! Sen kommer jag inte ropa hej på riktigt förrän jag styr in på tävlingsbanan igen. Allt kan hända med det där djuren och jag vågar inte pusta ut förrän han är helt igång igen. Jag måste vara lite pessimistisk för att inte bli allt för knäckt om det hela inte går vägen...

Dakar vekade dock ganska nöjd med att få åka på utflykt till veterinären både tisdag och onsdag. Han tog nästan ett skutt in i lastbilen när vi skulle åka hemifrån. "Äntligen händer det något" tänkte han nog :)


Nallebjörnen Dakar hos veterinären.

Idag har alla hästarna/ponnyerna fått vinterskorna på sig förutom Vanilj och Dakar. Vanilj får sina om några veckor och Dakar ska få åka in till smedjan på måndag för att få sina nya "specialskor" :) Utöver skoning har alla hästarna jobbat på bra idag. Daisy går från klarhet till klarhet och är så otroligt positiv till allt. Vanilj börjar komma upp mer i form och är riktigt fin! Även Hugo och Baronesse kändes mjuka och fina idag. Sillen fick jobba i lina och var väl lite halvnöjd med det. Det är inte riktigt det bästa han vet :)

Kossorna är kvar uppe på Harg och har nu börjat roa sig med att bryta sig in i våra hagar. Vi har nu lagat staketet två gånger. Hoppas de håller sig utanför när det går en häst i den! Vi snart ska släppa in en häst i just den hage de bryter sig in i :)


Ligister!

Suck...

Följetången med Dakar fortsätter... Han är fortfarande inte bra och idag har jag varit på Brunmåla med honom. Vi var där i 4,5 timmar och fixade och donade med bl.a. röntgen och ultraljud. Inget behandlat idag och jag ska tillbaks imorgon för att fortsätta letandet. Min förhoppning är att de ska säga "Där är felet och det är lättbehandlat!".

Nu på kvällen har jag bakat saffransbullar! De blev supergoda! Nybakade bullar och ett stort glas kall mjölk är inte fel :)



Snuvigt

Helgen har bara rusat iväg och jag har hunnit med massor! Jag har dessutom lyckats dra på mig en förkylning så jag känner mig lite halvmosig. Men jag överlever nog :) I lördags var det en spekulant här och provade några av ponnyerna. De skötte sig mycket bra! Vi får se vart det leder...

Idag har det varit riktigt grått och trist väder. Fast jag tycker det är helt okej ändå eftersom jag fortfarande kan rida hemma. Det är väldigt skönt! Idag har Baronesse och Vanilj haft en välförtjänt vilodag. Jag har ridit Sillen och Hugo och mamma har longerat Daisy. Alla hästarna skötte sig bra. Sillen var lite tjorvig och tyckte att han kunde bättre själv, utan min hjälp... Det var bara det att han inte riktigt gjorde det jag hade tänkt mig :) Dakar ska tillbaks till veterinären imorgon. Vi får se hur det går...

Fina Daisy!

Hon går verkligen från klarhet till klarhet. Hon har det lite jobbigt med galoppfattningarna som jag sagt och vi tragglade ju en del i förrgår jag och Lisa. Igår bara funkade det! 5 stycken klockrena fattningar och ingen felfattning. Duktig häst! Hon blir dessutom finare och finare så filmen jag la upp för några dagar sen känns nu väldigt inaktuell. Ska se till att göra en ny så ni får se vilka framsteg hon har gjort. Dessutom tycks hon ha alla de kvalitéer man vill ha hos en tävlingsponny. Riktigt roligt att vi hittade en sådan bra ponny! Det är först till kvarn som gäller för att få ta över denna lilla pärla ;)

I söndags var Dian här med sin ägare Lisa och tränade. Roligt att träffa dem igen! Det gick riktigt bra och Dian verkade må prima!

Vanilj är till salu

Idag skickade jag upp Lisa på Daisy. De var jättefina ihop och Lisa gjorde ett toppenjobb! Daisy kämpade på trots att saker och ting fortfarande är lite jobbigt. Speciellt galoppfattningarna är svåra tycker hon :) Hon har dock blivit mycket stadigare i traven och flytta för skänkeln kan hon också. Igår klippte jag Vanilj och jag tror att hon fortfarande var lite sur på mig för det idag :) Det var nämligen första gången jag fick lite motstånd i ridpasset. Allt löste sig dock fint och hon fick ett bra arbetspass. De andra hästarna har gått bra och arbetat på som vanligt.

Nu är Vanilj till salu och annonsen finns här: http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=553114

Programridning

Igår var jag iväg med Sillen till Wallstanäs och red en programridning. För er som inte vet vad det är så är det som en tränings-tävling. Man rider ett program för en domare som bedömer precis som vanligt. Sedan får man öva på t.ex. de delar som inte blev så bra och får lite tips. Superbra! Sillen var lite tittig och fjantig till en början medan jag red programmet. Därför blev det en hel del underbetyg men när han gick som han skulle så fick vi 7:or och 8:or. I galoppdelen fick han nästan enbart 7:or och 8:or! Slutresultatet blev 66% och jag är supernöjd! Vi red programmet MsvC:1 och det är faktiskt lite klurigt för en 5-åring. Nu blir det hårdträning på att stå still i halter samt ryggningar i vinter. Sedan får ni akta er där ute på tävlingsbanorna i vår ;)

Burr!

Idag skrittade Lisa och jag ut en sväng. Jag red Daisy som skötte sig exemplariskt. Vi hade väldig trevligt men det var mindre skönt. Jag höll på att förfrysa fötterna! Hur kommer det bli i vinter?! Det var ju bara ca 2 plusgrader. Blir till att köpa på sig yllestrumpor :) Jag var tvungen att gå upp i huset och värma mig med en kopp varmt te innan jag gick ner och red sista hästen, Vanilj.

Sillen vilade idag då han blev vaccinerad igår. Imorgon får han dock jobba lite om han verkar ok. Han tjoade runt i hagen som vanligt idag så han verkar inte särskilt påverkad :) Man säger ju alltid att man ska ta det lugnt efter vaccination men jag har aldrig varit med om att någon häst har blivit påverkad. Känns ändå bra att ge dem någon lugn dag efter ändå. På lördag ska jag vara med på programridning med Sillen på Wallstanäs. Det ska bli skoj!

...

Hej Hopp!

Här hemma rullar allt på som vanligt. Har egentligen inget speciellt att berätta :) Hästarna jobbar på och det är så skönt att det fortfarande går att rida på ridbanorna! Vi har köpt biljetter till Globen. Ser verkligen fram emot det! Det är lika inspirerande varje år att se alla fina ekipage. I år ska dessutom Kyra Kyrklund hålla en clinic. Jag har aldrig sett henne göra det förut men har hört att de ska vara fantastiska! Förutom all dressyr som vi ska se så ska vi även gå på showen på lördagskvällen tillsammans med brorsdottern Anna. Det var länge sedan jag var på den så det ska också bli roligt.

Nej, nu ska jag gå ner i stallet och mocka skit. Hargstallet + Baronesse är redan färdigfixade men allt är kvar här hemma.

Ha en bra dag i dimman!

Film på Daisy

David hjälpte mig att film Daisy idag. Visst är hon fin? Hon behöver självklart stärkas mer men jag tror att hon har en hel del potential.




Vill även gratta Lisa och Strumpan som idag tog hem 3:e placeringen i LC på drygt 70%! Bra jobbat!

Bildbomb!

Oj, så jag har kämpat för att få in de här bilderna. Allt har krånglat. Men nu är de här!

Först har vi ett par bilder på Daisy. Hon saknar fortfarande en del muskler men jag tror att hon kan bli riktigt snygg!






Här kommer en hög med bilder på Vanilj. Visst är hon stilig?!












Och så har vi vackre Hugo.




Lerige Sillen, som alltid vill vara i centrum, gjorde allt för att få vår uppmärksamhet i hagen bredvid ridbanan :)




...

Idag har jag haft migrän. Inte skönt! Jag tog en sovmorgon och har sedan donat i stallet som vanligt.

Dakar fick plötsligt nog av att gå i sin lilla hage och tog sats in i Sillens :) Vet inte riktigt vad som flög i honom men fällde staketet gjorde han. Nu är hagen fixad igen och jag hoppas att han håller sig där imorgon.

Om man ska ge någon häst en guldstjärna för dagens ridpass så blir det självklara valet Vanilj. Hon skötte sig verkligen jättebra idag och kämpade på! Hon är mycket trevlig att rida och har en härlig kämparglöd. Hon kommer nog bli super med lite mer styrka.

RSS 2.0