Minisemester

Imorgom åker David och jag ut och seglar tillsammans med några kompisar. Det ska bli sååå härligt! Mamma och pappa tar hand om hästarna som vanligt när jag är borta :) Jag återkommer här i bloggen på tisdag eller onsdag med lite nya uppdateringar!

Dakar tycker det är urtrist i hans lilla hage. Han gnäggar så fort något rör sig. Stackars!

Stackars Dakar :(

Nu har vi fått konstaterat att dakar har en hovledsinflammation. Han behandlades idag med 2-3 månaders vila som följd. Nu håller vi alla tummar och tår för att detta ska bli bra! Jag har varit iväg och inhandlat ett par Back on Track-skydd för att stabilisera som han ska ha på sig i hagen. Jag hoppas även att den keramiska effekten ska hjälpa till. Blev tipsad av Clary att prova fodertillskott från Hippo K9 så jag har beställt lite grejer därifrån idag. Vi gör allt vi kan för att hjälpa honom nu! Mamma och jag har fixat en lite mindre hage till honom idag också. Det är viktigt att han går på ett plant underlag nu. Peppe ska komma ut så snart han är tillbaks från sin semester och förmodligen dra av skorna på honom också. Det ska göra att hoven kan röra sig mer och på så sätt påskynda läkningen. Man lär sig mycket om inte annat...



Back on Track-skydden


Nu ska jag försöka skriva om lite mer positiva saker! Nicole har hoppat Dian ett par gånger under den senaste veckan. Hon är nog inte så mycket hoppad tidigare men det har blivit jättestor skillnad på bara två gånger. Det går dessutom framåt med den övriga ridningen. Sånt är skoj!

Det går även långsamt framåt med Sillen. Jag har faktiskt beställt lite fodertillskott till honom också från samma ställe som till Dakar. Det ska bli mycket spännande att se om det kan hjälpa något! Jag lovar att utvärdera :)

Tråkigt....

Jahapp, jag som var så glad. Det varade inte länge... Dakar är halt igen och följetången fortsätter. Suck :(

Det går aningens bättre med Sillen. Jag behöver fortfarande hjälp från marken men jag kommer framåt nu i alla fall. Ja jösses, vad är det man brukar säga, en olycka kommer sällan ensam....

De andra hästarna går bra och arbetar på som vanligt. Peppar peppar... Känns lite tungt just nu och önskar bara att vinden vänder snart igen.

Varmt!

Idag har det varit riktigt varmt! 35 grader har vår termometer visat och så har det varit så kvavt! Mycket svett och mycket vattendrickande har det blivit! Mamma och jag gjorde stallet uppe på Harg imorse. Calle och Casai fick jobba men Dian vilade. Hon blev vaccinerad igår och fick därför ta det lite lugnt idag. På eftermiddagen red vi ut en sväng på Sillen och Hugo. Jag skickade upp mamma på Hugo. Det gick ju bra det också :) Sillen skötte sig nästan hela tiden... Sedan tog jag en tur med Dakar. Vilken lycka! Han har nog kommit in i semesterlunken och kändes nästan lite loj. Värmen kan nog ha spelat in också. Vi skrittade och travade bara på grusvägen men han kändes förvånansvärt fin för att inte ha gjort något på så lång tid! Känns härligt att få börja rida sin stjärna igen!


En "gammal" bild på Dakar.

Slog i min gamla benskada idag. När jag skulle hoppa upp på Dakar från pallen så slant pallen till på något sätt så den slog upp på mitt smalben. Rakt på det nu läkta såret och överbenet som blivit! Vet inte vad det kallas på läkarspråk men i hästsammanhang säger man överben :) Ajaj! Nu har det svullnat upp och det är riktigt ömt. Mycket onödigt att det skulle träffa just där! Äh, det går med största sannolikhet över till imorgon men lite måste man ju få ynka sig :)

Fast man ska väl inte klaga kom jag på... Fruktansvärt det som hänt i Norge! Jag tar tillbaks mitt "klagomål" och tänker istället på de drabbade i Norge.

Dakar är friskförklarad!

Dakar blev halt "igen" efter midsommar ungefär och har sedan dess bara gått och skrotat i sommarhagen. Igår hade vi tid hos Källberg på hans klinik och åkte in med Dakar för att kolla honom samt röntga. Han var helt ohalt och visade ingen reaktion vid böjprov + att vi röntgade utan några fynd! Så skönt! Det var alltså "bara" en mycket kraftig vrickning. Nu blir det till att sätta igång honom lugnt igen. Källberg sa att vi nog kunde räkna med att han är tillbaks där vi slutade om två månader. Jag frågade lite hur fort och hur pass mycket hästarna tappar i ork och muskler efter så här lång tids vila. Då berättade han att hästarna börjar tappa efter 3 veckors vila och sedan rasar det ganska snabbt. Kan vara bra att veta! De tappar fort med det tar lång tid att bygga upp det igen.

Har varit och tränat med Sillen för Eric dag. Han är riktigt grisig just nu den där Sillen! Vi har backat 2,5 år tillbaks i utvecklingen och är nu tillbaks på longering-med-ryttare-stadiet... Vi kommer helt enkelt inte ett steg framåt utan drivhjälp från marken. Surt! Vi är väl dock inte särskilt oroade över att det inte kommer gå över men det är ju skittråkigt ändå. Vi får väl harva på och hoppas på att denna trotsperiod snart är över. Till alla er som tror er vara de enda med hästrelaterade problem så kan jag upplysa er om att alla ekipage har problem/svårigheter! Alla kämpar vi med något :)

Tips!

Just nu så händer det inget speciellt hos oss här på Gullbacken. Dagarna rullar på som vanligt och även det kan ju vara skönt ibland. Vi målar och fixar lite med staketen och borde ta tag i skurning av stallen men vi alla skjuter gärna på det då det är så tråkigt :) Vi har haft ett par provridningar på både Dian och Hugo men det är ännu ingen som slagit till. Imorgon kommer ytterligare en spekulant som ska kika på Hugo.

Eftersom jag inte har något spännande att komma med från livet här hos oss så kan jag istället komma med ett litet "träningstips"! Casai har haft det ganska svårt att komma ner i en låg och rund form och blir lätt spänd i överlinjen/ryggen. Därför har Clary varit ute ett par gånger och masserat honom och även kommit med uppmaningen att ändå försöka få honom att gå så mycket som möjligt i rund och låg form för att stretcha muskulaturen. Då kom vi på en sak som fungerade toppen bra på honom. Vi longerar ju alltid våra hästar minst en gång i veckan. Vi brukar vanligtvis spänna in dem med två inspänningstyglar på varsin sida och så även Casai. Nu har vi stället satt en "delta" i bettet och bara tagit en inspänningstygel som vi satt fast mellan frambenen på honom i sadelgjorden och sedan krokat fast i "deltan". Det har fungerat toppenbra! Kan vara värt att prova om ni behöver tips vid liknande problem. Man får dock spänna in med försiktighet! Låt hästen vänja sig vid det först.

Duktig Hugo!

Jag och Hugo har den senaste veckan haft lite diskussioner om hur arbetet på ridbanan ska gå till... Igår tror jag att han hade insett att det inte var någon idé längre. Jisses så fin han kändes! Mjuk och arbetsvillig och inte alls så tjafsig som han faktiskt har varit ett tag. Duktig ponny! Hopps nu bara att det håller i sig men jag tror det. Idag fick han en välförtjänt tur i skogen med lite busridning. Det var skoj :)

I övrigt så har hästarna jobbat på som vanligt idag. Jag red Casai imorse. Han kändes också kanonfin! Calle och Dian fick arbeta i lina. Hovslagaren var här och slog på en tappsko på Calle. Sillen ska få motionera lite senare ikväll och Dakar... ja, han vilar ju fortfarande :(

Äventyr

Igår var jag på middag tillsammans med några kompisar. På vägen hem vid kl. 00:30 så möter jag något stort på vägen. Min första tanke var en stor älgko med en kalv men jag ser ganska snabbt att det är två hästar som är ute och spatserar i bredd mitt i vägen mot mig. Jag kliver ur bilder och sätter på varningsblinkersen och tar den ena hästen. Som tur var så hade de grimmor på sg. Och där stod jag mitt i mörkret med två hästar som jag inte hade en aning om var de hörde hemma och inte en bil eller människa i sikte. Jag ringde hem och väckte pappa som kom och hjälpte mig och hästarna bort från vägen och efter mycket om och men så lyckades vi väcka upp två hästmänniskor i trakten som vi känner. Ingen visste vilka hästarna var... Jag ringde polisen som verkade mest irriterad över att jag ringde och tyckte väl i princip att det var mitt problem. Det hela slutade i alla fall med att vi gick hem till en av de andra personernas stall och ställde in hästarna där. Där fick de stå över natten och i morse så lyckades ägaren till stallet hitta ägaren till hsätarna. Stackarna hade letat hela natten efter sina bortsprungna hästar.

Jag red Dian idag och hon skötte sig mycket bra! Hon är ju lite vinglig och svag men det blir nog toppenbra men lite mer ork och muskler. Mamma tog med kameran och fotade. Titta nu bara på hästen och inte på mig som rider lätt i en hoppsadel :)




Visst blev det fint med det nya staket och den renoverade ridbanan?!

Bilder

Här har vi bildbevis på Dian! Hon är otroligt trevlig och hennes temperament tilltalar mig väldigt mycket! Hon är även av en mycket fin modell. Dock lite tunn och omusklad men det ska vi försöka göra något åt. Hon har än så länge bara fått gå i hagen och boat in sig. Imorgon tänkte jag rida lite eller möjligtvis longera henne. Vi får se vad det blir :)






När jag var och tävlade på Livdragonna så kom ju min farbror och tittade och hade med sig kameran. Nu har jag fått bilderna och här kommer några på Dakar.









Välkommen Dian!

Mamma och jag klev upp ur sängen vid kl.5 imorse och åkte iväg för att hämta den nya ponnyn, Dian. Det blev en lång dag i bilen och vi var hemma vid strax före 8 på kvällen. Dian har stått som ett ljus i transporten hela vägen och har nu flyttat in i stallet på Harg. Pappa har varit hemma och tagit hand om djuren.

Igår mötte jag familjen som köpte Pinsen av oss i Väsby centrum. De sa att Prinsen mådde bra och att de var mycket nöjda med honom. Kul!

Besiktning avklarad

Igår besiktigades ponnyn som jag skrev om tidigare och den gick igenom utan anmärkning. Vi siktar på att åka och hämta den imorgon. Ska blir spännande att se den då jag endast har sett video och kort :) Den kommer från samma ställe som vi köpte Prinsen från. Det här är alltså ett D-ponnysto på 5 år som också är importerad från Holland. Hon är ca 145 cm och skimmel. Bilder utlovas till helgen :) Och vet ni någon som letar en trevlig allroundponny så kommer hon att vara tillsalu!

Ny design på hemsidan

Nu har jag gjort om vår hemsida lite www.gullbacken.dinstudio.se.

Lämna gärna eventuella synpunkter i "kommentarer" här på bloggen! Både positiva som negativa :)

Mys i hagen


Sillen och Dakar myser och kliar varandra i hagen.

Staketfix

Idag har mamma, pappa och jag fixat med det nya staketet runt ridbanan på Harg. Mamma och pappa satte hälften av stolparna igår och idag satt de i resten. Jag målade stolparna i falurödfärg. Det kommer bli så stiligt! Nu får färgen torka och på onsdag ska vi sätta upp vita band också. När det näst sista hålet skulle borras för att sätta ner stolpen så fastnade borren i marken! Vi hjälptes åt alla tre att försöka dra upp den utan att lyckas. Jag lyckades dock istället göra något med min rygg så jag känner mig en aning stel nu. Det går i alla fall att rida vilket är det viktigaste! Att ta på strumpor och knyta skorna får någon annan gör åt mig tills det har gått över :) Det slutade i alla fall med att vi fick gräva upp borren så det löste sig.


Mamma och pappa sätter stolp.

Nu på eftermiddagen så har jag ridit Johannas (Johanna som hoppar ponnyerna åt mig) häst Lyx. Det var roligt och gick riktigt bra mot slutet! Det tar ju alltid en stund både för häst att ryttare att hitta varandra. Jag ska rida honom två dagar till den här veckan då Johanna och hennes mamma är nere på Falsterbo horseshow.


En bild på Casai från dagens träningspass.

Tillskott i stallen

Igår tränade jag som sagt med Sillen för Eric. Jag fick mycket bra hjälp! Sillen har åter igen kommit in en lite jobbigare period där han gärna knyter sig i höger varv. Jag själv blir frustrerad och vill mest rida framåt då. Fick istället tips av Eric att göra många övergångar för att få honom att lyssna mer på skänkeln istället för att bara ösa på framåt. Detta funkade jättebra i traven! I galopp rullade jag mest på i lätt sits utan att ställa några större krav bara för att få honom nöjd och glad. Jag får rida lite såhär tills han kommer tillbaks till sitt vanliga igen :)

Idag har jag varit iväg med Casai och tränat. Fick många bra tips där också så framöver så kommer fokus ligga på samling i trav (passage - piaff) och MÅNGA högerbyten för att befästa dem.

Lite nya hästar på ingång framåt sensommaren. En utbildningshäst kommer troligen 1 augusti, en 5-årig valack. 1 september flyttar Karin Collin in i stallet på Harg med hennes Rozz. Karin bor uppe på Harg också så det blir toppenbra!

Vilken värme!

Phu, jag borde inte klaga då jag är ett stort fan av sommaren men när det är så här varmt så ska man ligga på en strand med vattnet nära. Inte sitta och rida en massa hästar. Man blir ju helt genomsvettig på en gång och orkar knappt någonting! Jag önskar mig lite regn och åska då det är så kvavt så man knappt kan andas. Så, nu har jag fått klaga lite även fast jag inte vill :)

Idag ska jag träna för Eric med Sillen och imorgon blir det med Casai. Det ska bli skoj!

Vi har hittat en ny ponny. Jag vågar inte riktigt ropa hej ännu då besiktning med mera är kvar. Men vi är ett steg på väg i alla fall :) Jag meddelar hur det har gått när allt är klart samt vad det är för ponny. Det borde blir någon gång under nästa vecka.

RSS 2.0