"Dressyrtävlingar for dummies"

Till er (och alla er andra) som behöver en lektion om hur en dressyrtävling går till. Läs och lär!! :)

Dressyrtävlingar for dummies

Programridning

Idag har jag och Sillen ridit igenom "Finalprogrammet för 6-åriga hästar" för Gustav Svalling. Tyvärr visade inte Sillen upp sig från sin bästa sida då han var spänd och tittig. Jag tycker dock att vi fick fina poäng ändå med bl.a. en 9 på ökade skritten samt flera 8:or.  På gångarterna fick han 8,8 på skritten och 8 på både trav och galopp. Men eftersom han var som han var idag så blev det självklart flera underbetyg också och det drogs ner på lösgjordheten där det blev en 6:a. Gustav tycker mycket om Sillen men idag var det lite för mycket missar. Det är bara att öva vidare och miljöträna! Vi fortsätter redan på lördag då vi ska ut på den riktiga tävlingsbanan igen. Hoppas han håller sig på mattan då! :)

Dagen bild är en bild på vackra Felly och Lisa.


Film på Felly

Nu så ha jag fått ihop en film på Felly också. Tyvärr blir bilden en aning ihoptryckt. Fattar inte varför! Men hoppas att det inte stör allt för mycket!


Bilder på Bagheera

Här kommer några bilder på Bagheera när jag provred honom.
Han är alltså född 2008 e.Bostorp Besk ue.Campari M uee.Chirac.






Film på Hugo

Amedeus är såld och åkte idag till sin nya ägare Therese Kurtson. Lycka till!
I Amedeus gamla box står nu istället 4-årige Bagheera som är en D-ponnyvalack av rasen Welsh Partbred. En bättre presentation om honom samt bild kommer imorgon.

Jag har idag knåpat ihop en ny film på Hugo med hjälp av David. Här har vi resultatet :)


Våren är här!

Vilket underbart väder det är! Allt känns så mycket bättre och lättare när solen skiner, fåglarna kvittrar och blommorna börjar sticka upp ur marken. Jag har kommit på den vansinniga idén att börja springa. Jättehärligt i det fina vädret! Eller?? Första gången gick det väldigt lätt. Benen trampade på och det kändes oförskämt bra för att inte ha sprungit på flera år! Gång nummer två fick jag igen. Guuud vad jobbigt det var! Jag stånkade och stönade, spottade och svor! Varför ska man utsätta sig för sådan smärta? Jag har aldrig varit bra på att pina mig själv men denna gång ska jag banne mig inte ge upp! Jag har ont i i ben och rumpa och kan knappt ta mig ner för backen till stallet men ikväll ska jag ut igen! Nu jäklar!

Hästarna går bra. Jag var iväg och tränade för Eric med Sillen härom dagen och det gick superbra! Nu sitter i princip bytena och jag fick t.o.m. till tre byten på en diagonal. Nu drar snart tävlingarna igång på riktigt och jag har bokat in flera stycken i april. Det ska bli skoj!


Hopponnyn Felly

Igår jobbade jag på Mustang. Mamma körde även dit Dakar så att Per kunde kika på hans sadel. Tyvärr låg den inte så bra så jag får inte rida i den på ett tag. Det är dock inte omöjligt att han "växer i den" igen om ett par månader då han har satt mer muskler. Tills dess får jag rida med Sillens CB-sadel då den låg perfekt just nu. Skönt att det gick att lösa så smidigt så jag slapp köpa något nytt!

Idag har jag varit iväg och ridit Storm. Han är en riktigt fin dressyrponny! Sedan stoppade jag in Felly i transporten och åkte till Lilla Lundby. Där fick hon hoppa med ryttare för första gången med Elina som pilot. Totalt okomplicerad vad hon! Hon kikade lite första gången men hoppade sedan som att hon inte gjort annat. Duktig ponny! Samtidigt red jag Elinas Quantina som jag även ska tävla lite. Ett mycket trevligt 6-årigt sto e.Quite Easy.

Vill även gratta Lisa och Strumpan till dagens 2:a plats i hopptävlingsdebuten! Bra jobbat! Lisa red även Felly igår med bravur. Hon är så duktig den där Lisa ;)


Lisa och Strumpan

ÄNTLIGEN...

...har ridbanorna tinat! Så skönt att kunna rida hemma igen! Idag har Sillen och Amedeus jobbat på banan och båda skötte sig bra. Mamma longerade Amedeus och det tyckte han var buskul. Sillen var lite på tårna till en början men kändes riktigt fin efter ett tag. Dakar och jag fick sällskap av Lisa och henes Strumpa på en skrittsväng. Elsa red ut på Felly och Hugo har vilat.

Jag har även varit iväg till Lennartsnäs och hjälpt Lisa L med Dian. Dian såg verkligen fin ut i kroppen! Lisa är så duktig och gör ett jättebra jobb med Dian!

Imorgon och på lördag kommer jag jobba på Mustang och får då hjälp av mamma, Lisa och Elsa som ordnar med hästarna. Och pappa såklart som fixar med marktjänsten. Vad skulle jag göra utan mitt lilla "team"?? :)


Min fina Diva tycker också att det är härligt med sol :)

...

Dagarna rullar på. Det har inte hänt något speciellt. Hästarna har ridits ut mycket denna vecka då jag inte har hunnit iväg till ridhus. Vi ska dock dit idag och i helgen...
Trist inlägg men så får det bli ibland.
Tjipp Tjopp!

Hästfri helg

Denna helg har jag varit "ledig" och hästfri. Det har varit mycket skönt! Hästarna har annars jobbat på bra under förra veckan. Eftersom mamma har haft sportlov så har vi kunnat åka lite mer till ridhuset och flera dagar har vi åkt två vändor.

I fredags tränade jag för Eric med Sillen. Det gick rent ut sagt skitbra! När han går så bra som han kan så känns allt sådär lätt som det ser ut när andra rider :) Han arbetar på precis rätt och jag behöver bara sitta och tala om vad han ska göra. Han är bekväm att sitta på, sitter inte fast någonstans och bär sig helt själv. Fantastisk känsla som jag faktiskt bara upplevt ett fåtal gånger förut! Även Dakar gick riktigt bra i fredags. Han börjar komma igång mer och mer och känns så fräsch. Kanske t.o.m. bättre än innan skadan fast såklart lite svagare.

Jag har ridit Amedeus ett par gånger. Jag som dressyrryttare tycker att man klart märker att han är mest "hoppriden" förut. Han är dock positiv och försöker även fast han inte förstår alla gånger. Han kommer säkert bli riktigt fin med mer styrka och dressyrutbildning. Lisa hängde med till ridhuset i fredags och fotade honom lite. Många bilder blir det nu :)




Bilder

Abbe ville som sagt inte riktigt stå still när Elsa fotade så det blev ingen kanonbild på hela honom. Här kommer i alla fall en okej samt en fin huvudbild på honom.






Mamma tog även en bild vid dagens ridpass. Inte alls samma kvalité men ganska fin ändå :)


RSS 2.0