Alldeles underbart! :)


En härlig förmiddag

Solen strålade imorse och då är det alltid lite lättare att komma upp ur sängen och ut i stallet. Började med att släppa ut hästarna hemma på Gullbacken och åkte sedan till Harg för att rida Calle och Casai. Vi tog även emot en tjej med en dressyrponny som hon har på tillridning och försäljning som ska stå uppstallad hos oss i någon månad. Välkommen får vi säga! :)

När allt var fixat och klart på Harg så åkte vi hem igen. Jag började med att rida Prinsen som är väldans trevlig att rida! Han är som sagt väldigt grön i ridningen och orkar ännu inte så mycket men det känns som att det kommer bli riktigt bra om ett tag.

Sedan skrittade jag och mamma ut en sväng på Sillen och Dakar. Hade kontakt med veterinären idag igen angående Dakar eftersom han har svullnat upp så mycket i framförallt vänster bak. Han är dock ohalt och feberfri. Veterinären tyckte att jag skulle ha lite is i magen och vänta ut svullnaden eftersom han mår så pass bra i övrigt. Hon tyckte dock att vi skulle skritta honom så då gjorde vi det. Mamma, som red honom, tyckte att han kändes helt som vanligt.

Anna har ridit Hugo den vilde idag. Han är så pigg! Han får nästan ingen mat men är som en liten duracellkanin både i hagen och när man rider :) Det tar nästan alltid 15 minuter innan han har rastat av sig och går att börja jobba ordentligt.

Nu sitter jag här i soffan hemma hos David och väntar på att han ska komma med mat och godis :)
Ha en skön kväll allihopa!

Prinsen

Eftersom vi inte vet så mycket om Prinsens bakgrund så har vi funderat mycket på vad det egentligen är för raser i honom. Vi har tittat på och bekantat oss med honom och har kommit fram till att vi tror att han är av denna blandning:

          
Shetlandsponny    +     Frieser

= PRINSEN!



(Titta nu inte så noga på min sits på dessa bilder då den ser helskum ut! Lättridning på stillbild blir konsitgt)

Han har huvudet och temperamentet från en shettis och kroppen plus hårväxten (hovskägget) av friesern :)
Tror ni att vi har rätt?

Dakar är feberfri idag. Han går dock fortfarande lite skumt och har svullnat upp i bakbenen. Enligt veterinären så är det inte helt ovanligt att de blir tjocka i benen av ett ordentligt virus. Han står nu i boxen med back on track runt bakbenen. Vi har lånat de av våra hyresgäster i stallet. Ska bli spännande att se hur det fungerar! Så skönt att det verkar gå åt rätt håll i alla fall!

Idag åkte även Missy hem till sin ägare. Känns lite tomt då hon faktiskt har varit här i över ett år nu.


Provsvaret var negativt...

... så nu lutar det åt att det "bara" är något virus. Får hålla lite koll på febern och hoppas att det ger sig snart.

Stackars Dakar!

Igår när jag skulle ta in Dakar så var han helt sänkt och släpade benen efter sig. Väl inne i stallet så tar vi tempen som visar 40,2 grader. Vi ringde destriktsveterinären som kom ut efter 1 timme. Det lutar åt att han har fått ehrlichia :( Vi får provsvaren någon gång under eftermiddagen och om det är positivt så börjar han beandlas redan ikväll. Sedan ska han vara helt igång igen om ca 8 veckor. Håll nu alla tummar för att han ska bli snabbt frisk igen!

Burr...

Usch, nu har jag åkt på något virus eller nåt. Hoppas att det inte blir värre än så här. Jag har ju inte tid att vara sjuk! Dessutom så är det ju ett förbaskat tråkigt väder vilket gör att man känner sig ännu sämre.

På grund av mitt hälsotillstånd så har jag bara ridit Casai idag men jag hoppas att jag är bättre redan imorgon så de andra hästarna får jobba lite då också. Planen är ju att Prinsen ska börja få komma igång imorgon. Än så länge så har han bara fått aklimatisera sig och gått i hagen och skrotat. Han är en väldigt hungrig liten ponny vilket är bra då vi nu försöker fodra upp honom.

Har inte så mycket intressant att skriva idag. Det får bli ett längre inlägg när jag har mer att berätta :)

Ponny påväg...

Javisst, nu är det ytterligare en ponny på ingång. Pappa åkte ner till Kalmar tidigt i morse för att hämta hem Prince Mereke (som han heter) och nu ringde han precis för att tala om att de är på väg hemåt igen. Det är en 6-årig vallack som är importerad från Holland. Han är mycket lite riden men tanken är att han ska bli en strålande dressyrponny! Ska självklart ordna bilder så fort jag kan men han är inte så vacker just nu då han är väldigt tunn. Vi har köpt ett litet projekt helt enkelt :)

Mamma och jag har redan fixat stallet och ridit uppe på Harg och nu ska vi snart ner och mocka stallet här hemma. Sedan blir det lite ridning och förberedelser för att ta emot Prinsen (jag tror att det blir hans smeknamn :)

Ikväll vankas det inflyttningsfest hos vänner till David och mig. Trevligt!


Suddiga bilder på Hugo :)

Här kommer några bilder från gårdagens ridpass med Hugo. Tyvärr så hade batteriet laddat ur sig i vår stora bra kamera så bilderna är lite suddiga pga. den mindre och sämre kameran. Hoppas ni ser hur stilig han är ändå :)


Lite trav...


... och lite galopp.


Han är duktig på att springa på tvären också :)

En fullspäckad helg

Helgen bara susade iväg och jag har hunnit med massor. På fredagen var jag på hästsportmässan i Örebro och var borta hela dagen. Fick se en hel del nyheter och vi hade mycket trevligt. På lördagen jobbade jag på Mustang och fixade bl.a. Sillen, inför söndagens 4-årskval, när jag kom hem.

På söndagen så var det som sagt dags för Sillen. Han kändes riktigt fin på framridningen men när vi kom in på banan så var allt jätteläskigt :) Enköpings ridhus är i och för sig känt för att vara tittigt men Sillen är i normala fall en ganska cool häst så jag hade inte ens kunnat föreställa mig att han skulle vara så fjantig. Han studsade, ville inte alls gå ut mot sargen och blev nästan lite isstadig ett par gånger. Jag kämpade dock på så gott jag kunde men kunde självklart inte visa hans rätta jag. Jag var väldigt missnöjd över vår insats när vi gick ut från banan. Trots detta så fick Sillen 75% och kvalgränsen var 78%. Om han bara hade varit som vanligt.... Jaja, nu vet jag att vi får träna ännu mer på att åka till nya ställen. Här kan ni se relutaten.
Tack alla som kom och hejjade på oss!

Genrep

Idag åkte jag till Eric på Underberga med Sillen för en sista kontroll inför 4-årskvalet på söndag. Även Eric kunde konstatera att Sillen är i en liten svacka just nu men det var betydligt bättre idag än vad det har varit de sista veckorna. Det är väl bara att göra så gott vi kan på söndag och se hur långt det räcker.

Imorgon är det hästsportmässa i Örebro. Det blir en tidig morgon och en sen kväll men det ska bli skoj!

Härliga Hugo!

Den snälla bonden som har åkern utanför oss på Gullbacken har sparat några meter längs med ån som rinner utmed åkern pga. vattenskydd. Han har dessutom dragit den lite extra långt så den räcker ända fram till vårt stall så vi lätt kommer åt den för ridning. Är inte det snällt av honom?! Inte nog med det så har han gjort som en liten bro så vi kan ta oss över till en annan åker och via den komma ut på alla fina ridvägar utan att behöva passera vägen!

Idag tog jag en sväng med Hugo för att utforska den nya ridvägen. Underlaget var toppen så det blev en hel del frisk galopp. Hugo tyckte nog att det var ritktigt roligt att få sträcka ut ordentligt. Han skötte sig galant! Inget bus eller bock utan bara en riktigt härlig ridtur! Eftersom han har en sån jättefin galopp så känns det extra härligt att bara "rulla på". Det var heller inga som hellst problem att ta sig över den nya bron utan Hugo bara traskade på. Börjar nästan ana en mycket lovande fälttävlansponny :) Vad ska det bli av denna lilla pärla? Om jag hade haft möjlighet och var några år yngre så hade jag nog velat behålla honom men han ska istället få glädja någon liten duktig ryttare i framtiden :) Men ett tag till får han allt stanna kvar hos oss.

Bokat och klart!

Wiii, den 30:e oktober bär det av till Tunisien! David och jag har ett tag planerat att vi ska resa någonstans i höst och eftersom jag fick en hel del bidrag till resa i födelsedagspresent så bokade vi en resa igår. Det blev tillslut en resa till Tunisien och jag tror att hotellet kommer vara toppenfint. Det har fått många bra kommentarer och det ser fint ut på bilderna. Här kan ni se --> Aziza Beach, Hammamet. Det ska bli så skönt att komma bort till värmen i den ofta regniga och tråkiga novembermånaden! :)

Tävling

Idag har jag varit i Solna och ridit en St Georg med Dakar. Det gick väl inge vidare då han blev så där stark som han kan bli. Det märks så tydligt precis när man vänder upp på medellinjen och ska börja. Knäppa häst! Men vi gjorde väl inte bort oss totalt utan fick lite drygt 62% och hamnade några ekipage utanför placering. Nu är jag helt slut efter en mycket intensiv men bra helg och längtar efter att få krypa ner i min säng!

Hipp hipp hurra, för mej ida´ :)

Javisst, idag fyller man 25 bast. Är det nu det kommer gå utför? :) Har fått många fina presenter och imorgon blir det party med släkt och några vänner.

I Sillen och Dakars hage står ett stort fint äppelträd. Idag har det blåst halv storm så massor av äpplena har fallit ner. Då mumsar såklart Dakar och Sillen i sig varenda ett som de får tag på. Jag anar att detta var orsaken till Dakars magknip när jag kom ner till stallet nu på sen eftermiddag. Han hade lämnat lite hö vilket inte alls är likt honom så han fick springa några varv i lina och då släppte det. Tror att det var i veckans ridsport som jag läste om äppelträd i hästars hage och att de kan äta för myket... Det var nog det som hänt :)

Nu blir det fredagsmys och födelsedagsmiddag med mamsen, papsen och David. Tårta och godis står på efterrättsmenyn. Mums!


Grymt!

Mer sånt här på våra svenska fängelser!


Prisa gud, här kommer diskmaskinen!

Diskmaskinen, guds gåva till mänskligheten. Eller...? Nja, kanske inte riktigt men vilken uppfinning! David har inte haft någon sedan han flyttade till Uppsala men idag kom det en svart, stilig bänkdiskmaskin. Nu saknas det bara en rörmokare som ska installera den. Nog för att det oftast är David som diskar men det ska ändå bli väldans skönt när den är igång!



Snygg va?

Alla hästar har jobbat idag. Jag red Sillen och Missy imorse. Båda var lite stretiga på sitt vis men de kom ändå igång bra mot slutet av ridpassen. Eric kom hem till Gullbacken och hjälpte mig med Dakar. Han gick riktigt bra idag! Han bär sig så mycket bättre nu. Även Eric tyckte att vi kommit ännu ett snäpp längre och att han var lättare än någonsin. Det är så roligt! Sedan åkte jag och mamma upp till Harg och red ut en sväng på stubbåkern med Calle och Casai. Anna red Hugo. Hon tyckte att han känns bättre och bättre för varje gång hon kommer och rider honom. Kul!

Efter ca 18 år i stallet så flyttade idag familjen Kanestad från oss. Riktigt tråkigt tycker vi men vi kan mycket väl förstå att ridhuset lockar. Hoppas ni kommer trivas bra vid ert andra stall, annars är ni alltid välkomna tillbaka ;)

RSS 2.0