Dansuppvisning mm.

Imorse började jag med att ta en sovmorgon och gick inte upp förrän kl.10. Det var mycket skönt men jag hade nog kunnat ligga kvar ett tag till :) Mamma och jag red på en sväng på Sillen och Dakar. Framför allt Sillen förjar bli modigare nu. Han går fram mycket bättre när han får gå först. Det är ju inga problem att rida ut med Dakar när man är själv men så fort det är med någon annan häst så "vågar" han plötsligt inte gå förbi någonting. Så nu är det alltså jag och Sillen som tar täten vid våra uteritter. Mamma longerade sedan Missy som enligt mamma skötte sig mycket bra idag.

Efter ridturen så var det dags att göra sig vacker och åka iväg till Sigtuna till Davids föräldrar på en fika. De hade besök av Davids systers mans föräldrar som kommer från Irland. Jag tycker att det är lite jobbigt att behöva prata engelska men det gick ganska bra. Vid strax efter fyra åkte jag och David hem igen för att byta bil och plocka upp mina föräldrar och så åkte iväg på nästa släktträff. Det här gången begav vi oss till storstaden Stockholm för att titta på min brorsdotter Annas dansuppvisning. Hon var så duktig och hur sött kan det bli med små 6- och 7-åringar som dansar runt på scenen?! Efter detta så gick hela stora familjen ut och åt på en grekisk restaurang. Det var både gott och mycket trevligt.

Nu är dagen över och imorgon är det måndag igen. Ridning och jobb står på schemat.

Sov gott!


Ett kort inlägg

Idag har jag ridit Dakar, Sillen, Missy och Calle. Mamma har longerat Casai. Alla hästarna kändes helt okej idag. Mamma filmade Sillen och Dakar. Smakprov kommer om jag lyckas klippa ihop dem. Vår "vanliga" dator mår inte riktigt bra just nu så jag sitter och skriver på pappas bärbara dator och där finns det inget program för att kunna redigera filmerna. David jobbar dock på att få igång den andra datorn.

I övrigt så är allt som vanligt. Jag har inga nyheter att komma med =) Nu ska jag fortsätta att titta på "Eurovision". Hejja Sverige!

Omläggning av Dakars träning

Imorse red jag Dakar på banan. Han kändes okej. Vi har lagt om träningen lite och provar nu med att rida överdrivet långsamt för att få honom att bära sig ytterligare och inte rinna iväg som han gärna gör. Det blir alltid lite bök när man ändrar träningen så här men jag hoppas att det ska ge något på sikt. Jag själv tycker att det känns som att jag sitter och fisrider men enligt Eric så gör jag inte det =) Vi provar som sagt det här ett tag och ser om det blir bättre.

Mamma har longerat Missy och Calle. Missy var tydligen mycket fin idag. Hon är jättebrunstig just nu! Calle longerade hon inspänd för första gången och det tyckte han var lite konstigt. Han backade mest i början så det gick inte att spänna in honom så mycket men efter ett tag så förstod han och då gick det mycket bättre. Samtidigt som mamma longerade Calle så red jag Casai. Han har lite svårt att behålla takten i sidvärtsrörelserna så det jobbar jag mycket på. Idag gick det faktiskt riktigt bra på slutet. Det känns som att han börjar förstå vad jag är ute efter men han tycker att det är svårt och jobbigt =)

Måste även berätta att sist Calle skoddes så fick han en kilsula på sin ena framsko då han var lite ojämnt hög i sina framhovar. Det gjorde susen! Efter det så är han helt annorlunda att rida! Jag kan ju inte svära på att det är sulan men det blev en sån märkbar skillnad efter det så det borde bero på den. Häftigt att en sån "liten" grej kan göra så stor skillnad!

På onsdag planerar jag att börja sätta igång Sillen igen så får vi se om han är på bättre humör nu =) Vi håller tummarna för det.

Nu ska jag sova. Imorgon ska jag upp och rida igen. Hoppas att det inte regnar så mycket som de varnar om på SMHI....

Sov gott!

Premiärdopp i poolen

Jajamensan, idag har jag (badkrukan Maria) och David gjort årets första bad i poolen. Eller bad och bad, jag doppade mig fort =) David däremot simmade och badade. Det gäller att passa på när vi har så fina dagar!

Jag har tagit en ridfri dag idag. Har prickat in så att alla hästarna får vila. Trots att jag tycker att ridning är det roligaste som finns så är det faktiskt skönt att ibland få en ledig dag. Så vi har, som sagt, legat vid poolen i ett par timmar nu och snart kommer min bror med familj på besök.

...

Och så var det en ny dag. Det skulle ju regna idag men nu skiner solen för fullt och det är jättevarmt?! Helt underbart! Har ridit Dakar nu på morgonen. Han tuffade på och kändes riktigt fin. Försöker få honom ännu stabilare i formen. Det tycks vara det som domarna klankar ner på. Mamma filmade härom dagen och jag noterade att det känns betydligt stadigare än vad det ser ut. Det brukar ju vara tvärtom =) Så nu är det hårdträning! Det är väl kanske framför allt Dakars minne som behöver tränas. Ena sekunden säger man åt honom att inte lägga sig på och i andra sekunden så har han glömt bort det. Eric brukar säga att han aldrig har varit med om en häst som tycks ha så dåligt minne =) Man får upprepa, upprepa och upprepa.

Sedan åkte jag och pappa upp till Harg och släppte ut Calle och Casai. De fick byta hagar idag. De andra två rasthagarna börjar bli överväxta med gräs så vi släppte in de levande gräsklipparna där istället så det ser lite trevligare ut på markerna. Sedan mockade och fixade jag klart i stallet där uppe medan pappa lastade upp all gammal stängseltråd på bilen för att köra iväg till tippen.

Bilder

Här har vi lite blandade bilder från i onsdags då jag och David var på skansen + ett kort på favvohunden Diva :)


Sommarbete

Idag har jag faktiskt bara ridit Dakar. Calle och Casai har tappat varsin sko och ska skos imorgon, Sillen har ju en tidig sommarvila och Missy fick en vanlig vilodag. Dakar kändes dock helt okej. Satte även nytt rekord i byten i varje.... 13 stycken! Nu är jag snart uppe i 15 stycken, vilket är det som krävs i Grand Prix. Tyvärr är det ju mer som krävs än bara byten i varje för att kunna starta Grand Prix :)

Nu är alla hagarna färdiga uppe på Harg, inkl. betesmarken. Så nu har vi bestämt oss för att ta emot hästar på sommarbete. Det är på tok för mycket mat för våra lättfödda hästar! Så vet ni någon som letar bete så kan ni ju tipsa. Ston och valackar kommer gå i skilda hagar på Gullbacken och Harg.

Lilla Sixten

Igår tränade jag för Eric med Dakar. Det gick väl sådär... Sedan stannade Eric och Elisabeth kvar och åt middag. Det var mycket gott och trevligt!

Sixten, vår stallkatt här på Gullbacken, har förmodligen lämnat denna värld. Han har varit borta i flera dagar och nu hittade vi en katt som såg ut som honom påkörd en bit härifrån. Pappa, som tog hand om honom, hade svårt att avgöra om det verkligen var han men det lutar väl åt det. Fina lilla Sixten :(

Nu ska jag snart iväg till jobbet. Ha en trevlig dag allihopa ute i det fina och varma vädret!

Fotografen David har varit i farten igen

En fördel med att David har skaffat kamera är både att han vistas mer i stallet tillsammans med mig och att jag får en massa fina bilder :) Här nedan är ett kort på Casai och mig efter ridpasset i kvällssolen.



Alla hästarna har fått jobba på banan idag. Mamma longerade Sillen som inte alls verkar vara i form just nu. Mamma fick nästan jaga honom och han ville inte galoppera så det känns som att en vila skulle vara bra. Han får ett par veckor tror jag.

Strunt också!

Hästen som var på ingång idag var en häst som vi hade tänkt köpa. Men så går hon inte igenom besiktningen... Så himla tråkigt då jag verkligen tyckte om detta lilla sto. Det är bara att leta vidare.

Red Sillen och Dakar imorse. Dakar var verkligen hur fin som hellst! Sillen, däremot, är ett riktigt yrväder just nu. Funderar på att ställa av honom ett par veckor så han får mogna till sig lite :) Har dock inte bestämt mig ännu. Nu har jag precis varit uppe i Hargstallet och ridit Casai. Vi börjar lära känna varandra och kommer bra överens. Mamma har longerat Missy och Calle fick en vilodag.

Missy

David har köpt en ny kamera och har övat på att fota lite idag. Så här kommer några smakprov på Missy.


Uppvärmning


Trav i lättridning




En ganska vanlig dag

Har ridit Sillen och Missy nu på morgonen. Sillen kändes som en duracelkanin... Han bara sprang och sprang. Försökte göra mycket övergångar och halvhalter men det var inget som bet idag. Unghästar.... :) Missy var även hon ganska billig till att börja med men efter lite bråk och övertalning så bara släppte allt och det var som om hon tänkte "fy vad jobbig du är, jag ger mig väl då" och så kändes hon otroligt lätt och fin. Jag öste beröm över henne och proppade i henne massor av godis så jag hoppas det håller i sig till imorgon :)

Nu ska jag slappa en stund och sen beger jag mig upp till Hargstallet för att rida Casai och Calle. Ikväll ska jag och David hem till Tove och Björn och äta mat och snacka lite skit. Det är alltid lika trevligt!

En ny häst är på ingång. Får ett definitivt svar på måndag så då återkommer jag. Spännande!

Nya samarbetspartners

Vi har fått anställa två stycken skadedjursbekämpare till stallet på Harg. Det kom in många ansökningar men till slut valde vi två mycket kompetenta medarbetare, Måns och Tussan :) Måns är en svart/vit hankatt på 4 år och Tussan är en flerfärgad 7årig honkatt. Så otroligt söta! Ska se till att ta någon bild på dem så ni får se. Just nu är de instängda i stallet och kommer få vara det i ett par dagar till så de inte rymmer från oss.


...

Calle och Casai verkar trivas uppe på Harg. De har idag fått inviga sina nya hagar. De dök genast ner i allt gräs när de kom ut. De har verkligen mycket att äta nu så de får inte vara ute riktigt hela dagarna nu i början så de inte blir dåliga i magen.


Calle ute i sin nya hage.


Stiliga Casai.


Missy myser i solen.

Idag har alla här hemma hjälpts åt att fixa med hagarna på Gullbacken. Det blir så stiligt! Stort tack till Ove (Calles och Casais ägare) som hjälper oss så mycket!

Alla hästarna har fått motionera idag. Sillen och Dakar fick komma ut en sväng i skogen och resten fick jobba på ridbanan.

Hästar i Hargstallet

Ja, då har det flyttat in två hästar i Harg stallet. Det är Calle och Casai som har samma ägare. Casai ä rockså importerad från Lettland och är 7 år gammal. En mycket vacker häst med utstrålning. De verkade nöjda i det nya stallet och står nu och mumsar på lite hö. Eftersom det är storm här hemma så får de stå inne idag och boa in sig. Dakar, Sillen och Missy ska dock få komma ut en sväng på banan snart. Jag ska stoppa i mig lite lunch först. Bilder på den nya stjärnan kommer inom kort :)

RSS 2.0