Ridhusinvigning

Idag har vi varit i Tierp och varit med på ridhusinvigningen hos Ulf Lind. Jag var med och red en liten clinic för Eric med Sillen tillsammans med Jill/Heaven och Sara-Henrietta/Gina Tricot Diezel.. Sillen skötte sig exemplariskt och var stencool trots närmare 200(!) personer i publiken. Det var både skoj och mycket trevligt att få vara med.
 
På lokalbutiken i Tierp satt denna löpsedel :)
 
Bubbel och dressyrclinic!
 
Jag tog ut Sillen på en tur för att han skulle få beta. Han var dock mer intresserad utav den fina röda pallen än av gräset. Han är inte direkt något matvrak...
 
 
Igår filmade vi fina Bagheera. Detta blev resultatet. 
 

...

Idag blir det en lugn dag. Sillen ska få vila men ponnyerna ska jobba på banan. Framåt eftermiddagen ska jag följa med en kompis och kika på häst.
 
Fick ett mail igår från Hugos ägare. De är nöjda med honom och de skickade även med en fin sommarbild. Alltid roligt att få lite uppdateringar!
 

Bilder från tävlingarna i Håbo

 
 
 
 

Trevlig midsommar...

... får jag önska alla så här dagen före! Imorgon blir det lugnt för vår del. David och jag firar hemma med några vänner (förhoppningsvis).
 
Igår tränade jag för Eric med Sillen. Riktigt bra gick det! Polletten har nu fallit ner och bytena sitter i princip helt. Även serierna börjar komma, likaså piruetterna. Han stod dessutom still i halterna! Wiho! Det finns hopp :) 
Jag var anmäld till tävlingarna på Överby nästa helg men har strukit mig för ändrade planer. Jag kommer istället vara med vid Ulf Linds ridhusinvigning hemma på hans gård i Tierp. Sillen och jag samt Heaven och Jill ska tillsammans med Eric ha en clinic. Det ska bli skoj och mycket nyttigt för Sillen att komma iväg på sådant "ståhej" då det tydligen ska vara ganska mycket folk där. 
 

Tävlingar i Håbo

Denna helg har det varit tävlingar på Håbo. Jag har varit där med Sillen och startat MsvB:3 och debuterat MsvB:4. Igår gick det sådär. Sillen var väldigt spänd men jag var ändå mycket nöjd med honom. Alla galoppombytena satt (dock ett som inte var helt igenom men rent) och jag tyckte vi kom på runt på ett bra sätt trots spändheten. Några missar och en lite för hastig galopp gjorde att vi fick drygt 62%. Idag fick jag fullkomligt hjärnsläpp! Jag var efteranmäld och startade därför först. Sillen blev lite spänd även idag och när vi kom till galoppen så visade det sig att jag övat in fel väg. Jag var helt övertygad om att jag red rätt och förstod inte alls varför domaren blåste utav mig. Därefter blev jag totalt förvirrad och tappade allt. Detta kände såklart Sillen och galoppdelen blev därför inte alls särskillt bra. Jag är mycket missnöjd med min egen insats inne på banan idag! Resultatet blev drygt 63%. Jag pratade med domaren efteråt som tyckte att Sillen är "jävligt bra" och att det säkert blir kanon med mer rutin (rutin som tydligen ryttaren även saknar :) ). Det har varit en mycket nyttig tävlingshelg både för mig och hästen! Nu lär det dröja till nästa felridning för min del :)

I lördags vann Daisy och Malou en LC:1 vid Roslagens tävlingar. Ett stort grattis från oss!!


Malou och Daisy.

Hej och hå vad tiden går!

Dagarna bara rusar iväg och snart är det midsommar! Jag jobbade idag min sista dag för detta läsår på skolan och har nu sommarlov fram till 13 augusti. Härligt! I onsdags hade vi skolavslutning och barnen sjöng så fint så jag fällde en och annan tår. Vi i personalen ville ju inte vara sämre så vi stämde också in i sång. Här nedan kan ni se vårt fantastiska framträdande :)




Sillen har åter igen blivit storebror. Denna gång till ett litet hingstföl. Pappan är D-ponnyhingsten Gasque. Fölet ska behållas utav uppfödaren och förhoppningen är att den ska stanna inom ponnymåttet. En riktig sötnos är det!
Namnförslag mottages tacksamt utav Hanna (uppfödaren/ägaren). Skriv här så vidarebefordrar jag.
Tove, Björn och Gunnar, ni är ju finurliga när det gäller namn! Ni har säkert några förslag ;)

Här kommer ett par bilder på underverket och mamma Deweiss.






Bröllop!!

Igår gifte sig Tove och Björn! David och jag var självklart där. De hade tur med vädret och det blev en helt perfekt dag!


Det fina brudparet.

Idag har Bagheera provridits utav en spekulant och han skötte sig fint som vanligt. Sillen har nu tagit steget in i vuxenvärlden och hade idag på sig kandaret för första gången. Det var lite skumt till en början tyckte han men sedan var det som om han aldrig gjort annat.

Vi gjorde det igen :)

Idag var vi på Värmdö och red en MsvB:3. Sillen var lite okoncentrerad, kanske beroende på att det var årets första start utomhus. Vi klantade bort alla galoppombytena men vägde istället upp det med ett bra trav- och skrittprogram. Resultatet blev en vinst på 66%!

Tyckte för övrigt att det "nya" MsvB:3 programmet inte är särskilt skoj. Riktigt klurig galoppdel faktiskt. Har anmält mig till en till men ska nog sedan försöka undvika det programmet :)

David tog ett par bilder på tävlingen.




I'm back!

Äntigen har jag fått några minuter över så jag hinner skriva här!

Jag har haft det alldeles fantastiskt bra på Gran Canaria! Massor med sol och bad samt lte shoppning. Jag längtar faktiskt tillbaks till värmen men känns ändå bra att vara hemma hos djuren, skolan och familjen.


Utsikt från vårt hotellrum.

Jag har hunnit med en hel del i hästväg sen jag kom hem. Jag har varit på Wallstanäs där Sillen har blivit tömkörd för första gången. Mycket bra jobb för Sillen! Han gjorde allt för att slippa undan och han blev nog ganska frustrerad när han inte fick som han ville :) Jag ska försöka fortsätta med detta med hjälp av Ankan som tömkörde honom. Tror att det är ett mycket bra komplement till träningen!

Felly och Lisa har varit iväg på tävling. Självklart på den kallaste junidagen sedan 1928. Att det dessutom blåste storm och ösregnade gjorde inte det hela trevligare. Det var länge sedan jag frös så mycket! Ekipaget skötte sig dock med bravur! Flera ponnyer spökade bort sig pga. vädret men Felly höll sig på mattan. Tyvärr blev de nerpetade från placering utav sista ryttaren men vi var mycket nöjda änå!

Felly och Bagheera går nu ute på bete. Baggis har fått vila i en dryg vecka medan jag var borta. Tanken var att även Sillen skulle vila men det fixade han inte riktigt så mamma fick rasta honom i lina några gånger :)


Lisa och Felly.

RSS 2.0