Varning! Skrytinlägg :)

Sista dagen som 4-åring och Sillen gick alldeles fantastiskt bra! Han gjorde ett rent byte åt varje håll, han gör helt okej slutor i både galopp och trav, han samlar sig så pass bra i galopp så man i alla fall kan ana galopp-piruetter i höger varv och i traven kan han samla sig så man i alla fall känner att passagen finns där någonstans :) Duktig, duktig häst! Akta er där ute på tävlingsbanorna, nu kommer vi! ;)

Ett grattis i förskott till Sillen på hans 5-årsdag imorgon! Hurra, hurra, hurraaaa!


Löshoppning

Idag har vi löshoppad ponnyerna (Hugo och Prinsen) här hemma. De var verkligen duktiga! Vi började med Prinsen och vi misstänker att han aldrig har löshoppat innan. Han förstod dock ganska snabbt vad han skulle göra även fast han tyckte att våra långpiskor var lite läskiga. Han flydde ut genom ingången till ridbanan en gång genom att "hoppa" ut :) Sedan gick det galant. Han hoppade superbra och tyckte att det var jätteroligt! Hugo var helt med på noterna från början och tyckte att det var så roligt så att han sprang flera varv innan vi fick stopp på honom :) Han bockade och sparkade bakut av glädje och hoppade riktigt fint! Detta kommer vi säkert göra fler gånger.



Idag kom jag mig äntligen för att ta ett kort på Loppan.


Här har vi en annan av våra sommargäster. Tänk att bära runt på de hornen!

Här kommer det mer film!

I onsdags var ju Johanna iväg och hoppade Prinsen. Han var jätteduktig! Här kommer ett smakprov :)


Film från dagens tävling


Sillens första seger!

Idag åkte vi iväg till Lejondal för att rida en LB:2 med Sillen. Det var vår första start utomhus. Han blev lite spänd inne på banan och tappade kanske den där fina framåtbjudningen som har har och skyggade för några saker men skötte sig allmänt riktigt bra. Slutresultatet blev dryga 69% med 10 stycken 8:or i protokollet och mycket fina lovord från domaren! Fanns såklart några 4:or och 5:or också då han gjorde några missar men vi slutade ändå som vinnare i klassen! Sillens första segertäcke är vunnet! Jätteroligt!
Resultat






Strunt också!

När jag väl börjar bli bra i benet igen så går Dakar och blir halt... Jag gissar på att det inte är något allvarligt (och hoppas innerligt) då han var liknande halt förra året. Då hade han spänningar i muskulaturen runt ena bogbladet som gick bort med hjälp av massage av Clary. Denna gång, liksom förra året, så finns det inga svullnader eller värme i själva benet, han beter sig på samma sätt och det kom efter att han tagit det lugnt ett tag så vi hoppas på att det ska vara relativt lättfixat! Veterinären var ju här förra året och kliade sig mest i huvudet då då Dakar inte reagerade alls på böjprov (vilket tyder på att det faktiskt inte är något i benet) :) Clary var i alla fall här igår morse och knådade lite och han var väldigt spänd på samma ställe. Hoppas att det är bättre idag! Jag får massera, stretcha och linimenta själv ett tag annars får väl veterinären komma ut.

I lördags var även en equiterapeut ute hos Casai och kände igenom honom. Han har lite spänningar som behöver kollas upp med jämna mellanrum. Han fick akupunktur och laserbehandling. Har ridit honom lättare nu i två dagar och imorgon tänkte jag jobba honom lite mer. Spännande att se om det blir någon förändring! Jag har ingen erfarenhet sedan tidigare av varken akupunktur eller laser.

Ikväll ska jag köra Prinsen till ett ställe i Märsta där Johanna ska hoppträna honom. Det ska bli kul att se! Han har verkligen varit jättefin de senaste dagarna och jag tycker att han har utvecklats enormt! Om jag ska ge månadens pris i utveckling denna månad så är han en självklar vinnare :)

Förresten så har kossorna kommit tillbaks till Harg på sommarbete. Nu är det sommar! (ja, snart i alla fall)


"Prinsen" (Prince Mereke)


Här var det dåligt uppdaterat!

Jag har börjat komma igång och rida lite smått. Rider än så länge bara ett par hästar om dagen men till helgen så plockas stygnen bort så då räknar jag med att vara tillbaka för fullt igen! Jag har haft toppenhjälp av vänner omkring mig. Elsa har ridit ponnyerna ett par dagar. Johanna var ju här i onsdags och hoppade dem också och vad duktiga de var! Speciellt Prinsen som visade sig ha en alldeles lysande hoppteknink och en otrolig hoppglädje. Med lite mer rutin så blir han nog en storhoppare! Eva Sköld har varit här ett par dagar och ridit Sillen och Dakar. Hon red faktiskt även Loppan i onsdags vilket gick mycket bra. Nicole hoppade Dakar i lördags. Han blev som en 3-åring på nytt! Han tyckte det var buskul! Jag måste ta mig i kragen och låta honom hoppa lite oftare. Sen får vi ju inte glömma min mor och far som har hjälpt till lite extra mycket nu när jag har varit konvalescent. Tusen tack alla snälla!

Tack!

Titta vad som damp ner i brevlådan idag från mina små gullebrorsbarn och deras mamma! Nu känns det genast mycket bättre i benet! :)





Frida och Anna

Det blir sakta bättre

Idag känns det faktiskt bättre i benet. Hoppas nu att det går fort åt rätt håll! Tove skrämde dock upp mig igår. Hon är ju sjuksköterska och ska plocka bort stygnen om knappa 2 veckor. Då säger hon att när de har suttit så länge så brukar de nästan ha vuxit fast! Iiii, inte skönt! Aja, det är väl dessvärre bara att göra. Har ju inget alternativ... Men var snäll mot mig Tove!

Har ordnat lite ridhjälp idag. Mamma kom hem tidigt från jobbet igår och longerade flera av hästarna. De jobbar ju faktiskt på riktigt bra i lina också så det går nog ingen nöd på dem! Nu på förmiddagen ska en kompis till mig, Eva Sköld, komma och rida Sillen och Dakar och ikväll kommer Johanna och hoppar ponnyerna. Tur att man har bra folk omkring sig! Tack!

För övrigt så har jag skittråkigt här hemma :) Jag har läst ut en bok, bakat en kaka, sovit en massa, försökt titta lite på tv men det är ju så urdåliga program såhär mitt på dagen och suttit och knappat en massa framför datorn. Känns bra att solen skiner, att benet känns bättre och att jag får sällskap och kan titta på lite bra ridning idag :)

Hitlers återkomst

Vår Måns, som bor på Harg, försvann för över en månad sedan. Först trodde vi bara att han hade gått på en "långpromenad" men då han inte kom tillbaks så befarande vi att han hade dött på något sätt. Det kändes ändå inte riktigt som att det var så så vi gav inte upp hoppet. Igår när vi var på tävlingsplatsen gick mamma runt och ledde Sillen innan start. När hon tittade bort mot vår bil så stryker det runt en svart/vit katt runt den och jamar jättemycket. Det var Måns! Han hade kommit dit för ca 1 månad sedan. När Ove sedan lockade på honom så kom han springandes och ville som vanligt lägga sig som en halsduk runt halsen. Nu har vi Måns (aka. Hitler), Harg-katternas skräck, tillbaks! :)


Tur i oturen!

Igår var jag iväg på tävlingar på Wallstanäs med både Casai och Sillen. Casai har kommit på att när man rider på träns så kan man göra lite som man vill inne på banan :) Red en LA:3 och han gjorde väl inte riktigt vad han borde ha gjort. Fick dock lite drygt 65% och hamnade första utanför placering. Sillen gick för första gången ett försökt till kval i ett Finalprogram för 5-åriga hästar. Jag red fram lite för länge så musten hade gått ur honom lite när vi väl kom in på banan. Då blir det lite överilat och springit och har får myror i kroppen :) Jag får själv ta på mig ett par missar också. Han skramlade ihop 71,4% (72% är kval). Men jisses så mycket fina 5-åringar det finns! Roligt!


Sillen påväg till start (lånad från Wallstanäs hemsida)

Ja och sen hände det... Efter att jag ridit igenom programmet med Sillen och skulle lämna ridbanan så hände det en liten olycka. Ett regnbågsfärgat hinder stod precis i passagen ut ur ridhuset och min modiga häst tyckte att det var skitläskigt. Vi fick hjälp av en funktionär som ledde ut honom men när han hade kommit förbi hindret så skulle han kasta sig ut och fly från monsterhindret. Eftersom golvet var av betong så halkade han med bakbenen och gick omkull. Både jag och hästen for i backen men jag klarade mig bra i fallet. När Sillen däremot reste sig upp och galopperade iväg så tog han avstamp på insidan av mitt underben med ena bakhoven och körde ner tån ungefär i höjd med smalbenet. Jag kände ganska fort att inget i alla fall var helt brutet men jag blev ju allmänt mosad. När vi sedan tar av stöveln så har jag fått ett ganska fult sår. Inte så stort men ungefär 1 cm djupt så det var bara att åka in till akuten på Löwenströmska och bli ihopsydd + att få konstaterat att inget ben var skadat. Så nu hoppar/hasar jag runt här hemma men ett väldigt ömt och svullet underben med ett sår som stramar och svider som sjutton! Det kunde ha gått mycket värre så det känns okej ändå. Jag ska nog vara tillbaks i sadeln snart igen :)


Ihoptråcklad av snälle farbror doktorn.

Shopping!

Wiii, vad roligt! Idag fick jag hem mina nya begagnade bruna ridstövlar. Jag har länge velat ha ett par sådana men inte känt att jag velat lägga ner så mycket pengar. Ett par ridstövlar ligger ju på 4.000 kr och uppåt. Jag har kikat lite på nätet med en förhoppning om att en dag hitta ett par som skulle passa mig. Den dagen är kommen! Jag hittade en annons med ett par Rectiligne Hannover stövlar men nästan exakt mina mått! De är egentligen en storlek för stora i foten vilket jag tänkte lösa med en lite tjockare sula. Nu när jag har provat dem så sitter de ju som en smäck! T.o.m. i foten :) En halv centimeter för höga kanske vilket jag löser med en korkhäl tills de har sjunkit ihop lite (vilket de alltid gör med tiden, dessa är ju i princip nya!). Nya kostar de ca 4.500 kr (dessa är dessutom specialbeställda och bara använda 10 ggr) och jag fick dem för 1.500 kr. Vilket fynd!!!



Med ett par nya bruna stövlar så bara måste man ju ha ett par nya matchande ridbyxor också ;) Så jag åkte iväg och shoppade loss på ett par Pikeur Cindy brallor, ett nytt skärp och en tävlingsskjorta. Jösses så tjusig jag kommer bli.

Nu kanske jag har stillat mitt shoppingbehov för ett tag då jag även häromdagen "var tvungen" att köpa ett par nya tävlingsridbyxor också. Ett stort hål i plånboken blir det men roligt är det! Hoppas på att fylla igen hålet lite på morgondagens loppis :)

Loppis vid Väsby Foderbutik!

Lördagen den 14 maj kl. 11.00 - 15.00 utanför Väsby Foderbutik.
Fikaservering finns under hela dagen.

Här kommer bl.a. jag stå och försöka kränga en del hästprylar som jag inte använder längre.

KOM OCH FYNDA!

Vilket härligt väder!

Så skönt det är ute! Rena rama sommarvärmen. Jag känner att jag inte riktigt har ställt om mig till den här temperaturen ännu men det gör inte så mycket. Jag njuter för fullt ändå!

Denna dag har sett ganska "vanlig" ut. Jag red först Sillen på banan. Han är ju, som ni vet vid det här laget, lite jobbig just nu. Han har åter igen bl.a. glömt bort både hur man står still i en halt och ryggar. Detta resulterar i ett myror-i-brallan-beteende där man samtidigt ska dra tyglarna ut handen på mig. Efter ett tag så ruttnade jag totalt på honom om blev ganska arg.... Det har jag blivit flera gånger men idag rann bägaren över totalt. Sedan gick det ju galant! Hästen gjorde toppenfina halter där han satte sig fint, stod still och helt eftergiven på tygeln. Ryggningarna gick ju också alldeles utmärkt. Jäkla slyngel-häst :) Tråkigt att man ska behöva bli arg på honom men känns ju ändå bra att det inte är helt omöjligt att bemästra hans beteende. Därefter red jag ut på en skön tur med Dakar. Casai och Loppan red jag på banan. Red på träns med Casai och det utnyttjade han lite idag. Han såg "spöken" lite överallt vilket han annars aldrig gör. Annars var han riktigt fin. Loppan tuffade på och sköter sig mycket bra! Hon är ganska oliksidig så det jobbar jag mycket på. Ska förresten försöka ordna någon bild på henne. Mamma longerade Calle. Elsa har varit här idag och ridit ponnyerna.

Nu ska jag krypa ner i fåtöljen och se Sagan om det två tornen och invänta David som är iväg och tittar på hockeyn.

Lyckad helg för Casai

I helgen har det varit full fart med tävlingar. Det är Casai och Dakar som har startat varsin klass både fredag och lördag hos Livdragonerna på Ryttarstadion i Stockholm.

I fredags red jag en MsvC:1 med Casai. Han var verkligen jättefin inne på banan och vi var mycket nöjda med ritten. När procenten 68,9 kom upp på resultattavlan så blev vi (i alla fall jag) ännu mer nöjda. Jag låg i ledningen under en lång stund men petades så småningom ner till 3:e plats. Mamma som hade varit hemma och hämtat Dakar kom tillbaks och ville kika på protokollet. Då märker hon att vi har fått 7 poäng för lite. De hade räknat med koeff 2 istället för 3 på ryttarens sits. Vips så gick jag upp i ledningen igen och slutade även där. Så himla roligt! Tyvärr hade Ove hunnit åka hem ed Casai så Dakar fick vara "stand in" på prisutdelning. Trevligt tyckte Dakar som fick börja dagens pass med att stå som vinnare på en prisutdelning :) Sedan var det då Dakars tur att starta en MsvA:1. Jag tyckte att han kändes helt okej, inte på topp men okej. Vi missade bytesserien men hade annars inga stora missar. Vi fick lite drygt 63% vilket jag (åter igen) kanske tyckte var lite snålt...


Dakar som "stand in" på prisutdelning.

Efter en lång eftermiddag/kväll så kom vi hem och kastade oss i säng vid 23:30. Klockan ringde vid 05:00 morgonen därpå och vi packade in Casai och åkte tillbaks till tävlingsplatsen. Även på lördagen red jag en MsvC:1 med Casai. Han kändes lite trött men gjorde trots det en fin ritt som slutade på knappa 67%. Denna gång hade de räknat rätt och vi slutade på en andra placering. Vilken toppenhelg för Casai! Dakar gick en St Georg på eftermiddagen och kändes väl inte helt på topp. Fick lite drygt 61%.

Här finns resultaten från tävlingarna.

Tyvärr fotade vi inget på tävlingen men min farbror kom och kikade på en av Dakars klasser och hade då kameran med sig. Får se om jag får ta del av de bilderna. Ove filmade Casai och jag hoppas att vi kan få över vinnar-ritten på datorn. Jag lovar att dela med mig av dessa om jag får dem :)


Aprilväder i maj...?

Mmm, vilket underbart väder vi har! Bara att plocka fram mössa och vantar igen och ge sig ut i snöstormen! Snacka om snöflingor som lapphandskar. Man blir ju dyngsur av en enda flinga :) I mars hörde jag på radio att några spågubbar från Polen, tror jag, som hade förutspått snökaoset i februari, hade sett in i framtiden och nu sa att det skulle bli den kallaste maj månad på typ 150 år. Kan det stämma? Det återstår att se :)

Ah, snökaos eller ej, hästarna ska ridas och pysslas om! Jag gav mig ut på en ridtur med Casai imorse. Han verkade inte särskilt bekymrad över snön. Nu tror jag dock att solen är påväg igen. Hoppas det!

Bilder på Hugo

Här kommer de utlovade bilderna från tävlingen med Hugo igår.










Hugo i sin fina unghästrosett.

Idag har Peppe varit här och skott Sillen, Hugo och Prinsen. De andra hästarna blev skodda förra veckan. Elsa har även varit här och ridit ponnyerna. Hon red över lite bommar och hoppade ett litet hinder på banan. Både Hugo och Prinsen skötte sig jättebra. Hugo var dock lite trött efter gårdagens strapatser.

Loppan, den nya ponnyn, har longerats idag och skötte sig alldeles utmärkt.

Tävlingsdebut för Hugo + ny utbildningshäst

Idag var jag iväg med Hugo och startade honom för första gången i en LC :) Han var så himla duktig. Han stod jättesnällt i transporten, stod still när vi gjorde i ordning honom, skötte sig fint på framridningen (trots att han nog helst skulle ha velat brallat runt) och till sist var han jätteduktig inne på tävlingsbanan. Han tyckte det var spännande på banan och kikade lite i ett hörn men i övrigt var han duktig. Resultatet blev 68,21% och han fick flera 8:or, bl.a. på gångarterna, travlängningen och skritten. Domaren skrev kommentaren "Jättefin ponny med mycket bra och rörliga gångarter. För dagen lite spänd fläckvis. Lycka till!". Dessutom fick han väldigt många fina kommentarer från publiken. Fick ingen placering eftersom jag tävlar utom tävlan. Jag är ju senior och då får man endast rida ungponny utom tävlan. Vi fick dock en fin blå/vit unghästrosett. Duktig ponny! Bilder kommer imorgon.

Idag kom det även ett 13-årigt D-ponnysto som ska vara hos oss på utbildning i en månad. Hon heter Lady Lollypopp men kallas Loppan :)

RSS 2.0