Första OS-medaljen går till ridsporten!

Så fantastiska de svenska fälttävlansekipagen är! Jättesynd att det inte blev något guld men när man vet hur små marginaler det är samt hur svårt det är så känns ett silver helt suveränt ändå! Stort grattis! Hejja ridsporten!
 
Imorgoj åker jag ut på sjön på den årliga seglingen tillsammans med vänner. Ska bli så härligt och hoppas verkligen att vädret är på vår sida! Imorgon kommer Quantina hit. Hon ska står här i ca tre månader på utbildning och försäljning då ägaren Elina är gravid. Riktigt skoj med fler hästar att rida!
 

Tävlingar i Falun

I helgen har Sillen, mamma och jag varit i Falun och tävlat. Vi har startat två MsvB:4. Igår var jag halvnöjd. Eftersom jag har haft lite problem med att Sillen blivit stressad på kandar så valde jag att "safe'a". Blev lite halvlamt och dessutom alldeles för många missar. Det räckde dock ändå till en 5:e placering på 62,8%. Idag tänkte jag istället "vinna eller försvinna" och laddade därför upp honom en del på framridningen. Denna gång gick det vägen och det blev en vinst på 66,3%! Visst finns det en hel del att förbättra men jag är supernöjd! Dessutom är han ju nästan alltid yngst i startfältet.
 
Här har vi dagens ritt. 
 
 
Sillen med sina fina blå/gula rosett.

Skurning utav stallet

Ursäkt dålig uppdatering. Har inte varit så sugen på att blogga... Förra veckan tog vi tyvärr bort Dakar. Det gick inte att "bota" hans skada och vi har verkligen givit honom alla chanser. Känns jättetråkigt och saknaden är enorm! Vi har gått igenom så mycket tillsammans och har var den bästa hästvän jag någonsin haft.
 
Livet går dock vidare och det är tomt i stallet nu. Sillen går fint men vill inte riktigt slappna av med kandaret i munnen. Jag tragglar vidare då jag inte längre har något val. Han går bra men blir lite stressad av det. På tävling ska kandaret vara i. I helgen åker vi upp till Falun och rider ett par MsvB:4. Hoppas att det funkar då, trots kandaret i :) Lite konstigt det där att man måste rida med kandar från MsvB:4... Men det är bara att lyda.
 
Idag har Lisa, mamma och jag skurat stallet här hemma. Vi har ett par boxar kvar men det blir riktigt fint! Känns så skönt när det är klart. Tror dock att jag kommer ha träningsvärk imorgon. Man gör rörelser som jag int riktigt är van vid :)
 
Ikväll har jag varit med Tove ut till hennes stall. Jag tog med mig Diva också och vi gick på en promenad efteråt . Fantastiskt fin och skön kväll!
 

...

Idag åkte Bagheera till sina nya ägare Kim och Filippa Andersson, Västerhaninge. Ett stort lycka till önskar vi!
 
Nu är det tomt på hästar här hemma. Därför är vi åter igen på jakt efter ett nytt projekt. Tjoa gärna till om ni får nys om någon lämplig dressyrtalang! Sillen gick idag riktigt bra. Jag kan inte få nog av att säga det men han är verkligen en fröjd att rida! Idag red jag 20-25 min och allt bara funkade så det kändes inte som någon mening med att traggla. Man har en otroligt fin känsla! Han går dock fortfarande bättre på träns så nu har jag börjar prova mig fram med lite olika kandarstänger. Idag provade jag en med rörliga skänklar och jag tror att han trivdes bättre med det. Imorgon blir det träning för Eric.

Meeting i Mariefred

I helgen har det varit tävlingar i Mariefred där Sillen och jag har varit med. Det är en mycket trevlig tävlingsplats som vi varit på fler år nu. Detta var dock första året som Sillen fick följa med. Det var även hans fösta meeting och han skötte sig över förväntan! I fredags red vi en MsvB:2. Jag var mycket besviken över vår ritt. En funktionär lyckades skrämma Sillen ordentligt vilket gjorde att han förmodligen sträckte sig eller något. Därför blev travprogrammet mycket konstigt och jag var faktiskt påväg att avbryta ritten pga. den konstiga känslan. Det gick dock över men missarna blev för stora. Vi fick 65,6%. I lördags red vi istället en MsvB:3 (programmet som jag inte alls gillar). Då var jag istället mycket nöjd. Ett par missar som ändå känns okej på en så pass ung häst. Resultatet blev 69,4% och vi knep 6:e och sista placeringen i ett mycket tufft och tight startfält. Nu laddar vi om för nästa meeting i Falun om 3 veckor!
 

Bagheera är såld

Idag besiktigades Bagheera och han åker till sina nya ägare på onsdag.
Känns jättebra!
 
Jag ska nu packa för avfärd mot Mariefred med Sillen och mamma. Kommer hem på lördag igen. Håll tummarna för att det går ba för oss! :)

Bilder

Här är några fler bilder från ridhusinvigningen.
 
 
 
 
 

RSS 2.0