Full fart

Idag har allt gått i ett!

Först åkte vi till ridhuset med Quinnie. Hon skötte sig fint. Jobbar mest med att få en ärlig framåtbjudning hos henne vilket blir bättre och bättre. Sedan hem för att göra iordning Prinsen för nästa runda till ridhuset :) Visade honom för en spekulant idag och det gick riktigt bra! Vi får se hur de bestämmer sig för att göra. Därefter hem och mocka lite och stoppa i sig lunch medan jag hann se början av bronsmatchen i handboll. Sedan bar det av upp till Harg igen och denna gång var det Calle och Casai som fick åka med till ridhuset. Tre vändor blev det idag! Elsa har varit här och ridit Hugo. Sillen och Dakar fick en vilodag.

Nu har jag ätit middag och tittat på Solsidan och är nu slut som artist! Sängen och en god bok väntar innan det ska sovas.

God natt!!!

Hugo

Här har vi en ny video på Hugo från idag :) Han gick verkligen jättefint men tyvärr så tycker jag inte riktigt att det fångas på video. Kanske låter som något man bara säger och som framför allt många säljare säger. Men han görs mycket bättre i verkligheten!


BILDBOMB!

Snälla, duktiga och alldels underbara Elsa har tagit bilder på ponnisarna idag. Wiiii, så fina ponnyer och vilken fotograf!

Hugo Boss














Prince Mereke
(Prinsen)














Vilda hundar

På julgransplundringen i helgen fick jag en vibrerande massage-nyckelpiga i fiskdammen. Diva hatar den! Titta så får ni se :)

http://www.youtube.com/watch?v=OJd0kWqoUiY
(Lyckas inte få in filmen av någon anledning så ni får gå via länken istället)


Noras favoritleksak just nu är pappas gamla vinterridstövel...


Där får man bara för att man försöker vara snäll...

Det är ju ganska trist ute i hagarna nu och ett bra sätt för att hålla hästarna lite sysselsatta är att byta hage ibland. De som går i stora hagarna klarar sig men ponnyerna som går nere vid stallet på Gullbacken har det lite tråkigare. Därför lät jag Prinsen få gå i den hage han inte brukar vara så ofta i idag. Nu har jag precis varit nere och flyttat honom då en snäll man fångat in honom när han stod mitt på bilvägen... Övertråden var av på ett ställe. Han är ingen utbrytare + att det är ordentligt med ström så jag tror i och för sig inte att han har smitit "med flit". Skulle gissa att han på något sätt lyckats fastna och dragit sönder den. Jag vet inte... Nu går han i alla fall i sin vanliga hage igen och jag får ta och laga staket (igen). Ingen häst eller människa skadad. Det är det viktigaste! Nu hoppas jag att jag slipper jaga förrymda hästar ett bra tag fram över!

Igår var Elsa här. Jag hjälpte henne lite med ponnyerna när hon red ute i hagen, och så bra det gick! Hon och Prinsen är som gjorda för varandra. Jätteroligt! Det gick bra med Hugo också men man måste hitta knapparna på honom. Det gjorde hon igår men hon fick jobba :) Det är roligt att få stå på marken och skrika lite och se hur svetten börjar krypa fram i pannan på ryttaren. Hemsk jag är va?! :)

Välkommen "Kompis"

Idag har det blivit två vändor till ridhuset. Först till Lilla Lundby med Dakar. Mamma hade en ridlektion där och jag passade såklart på att följa med. Dakar känns, som jag har sagt förut, så himla fin just nu. Han är en fröjd att rida! Bytena i varje funkar även väldigt bra och han kan göra i princip hur många som helst när allt stämmer. Vi har gjort 15 stycken flera gånger :) Tur nummer två gick till Wiggeby med Calle och Casai. Casai kändes superfin! Hans första tävling är planerad till slutet av februari och jag är taggad till tusen. Det ska bli så skoj att få komma ut på tävlingar igen! Även Calle kändes fin idag. Han har det inte alltid så lätt men han kämpar på! Vi går sakta men säkert framåt :)

Berättade för ett tag sedan att det har flyttat in en till katt i stallet hemma på Gullbacken. Den började komma på besök när det blev så där jättekallt i november/december. Nu så både äter och sover hon här och är tam och kelig. Har fått kontakt med hennes ägare som har beslutat att hon får stanna här så länge hon vill :) "Vår" nya lilla katt går under smeknamnet Kompis men heter egentligen Rami. David tog en bild på henne härom dagen. Får se om den kommer in på bloggen snart.

Igår tränade jag för Eric med Sillen. Det var länge sen sen sist så det var riktigt skoj. Sillen skötte sig dessutom mycket bra! Fokus ligger fortfarande på att han inte får rinna väg i ett för högt tempo och att han ska gå i en något högre form för att få ökad bärighet. Mycket övergångar och tempoväxlingar blir det, framför allt åt det långsammare hållet eftersom han är som har är. Hästarna går alltså över lag riktigt bra just nu. Hoppas det håller i sig till tävlingssäsongen :)

...

Jahapp, då har pappa åkt till Spanien och jag är "själv" här hemma. Mamma är förstås också här men jobbar som vanligt på dagarna. Så mycket annat har inte hänt de senaste dagarna. Allt har rullat på som vanligt.

När mamma kommer hem om ett par timmar ska vi åka till ridhuset med Sillen och Dakar. Nu ska jag gå ner och mocka de två sista boxarna och sedan ska alla hästarna få komma in och mumsa på sin insläppsmat. Tror inte jag har något mer intressant att skriva idag så jag får återkomma :)


Sällskap

När man inte har sällskap av någon mänsklig vän så är det alltid trevligt att ha djuren. Harry gjorde allt för att vara nära mig under mockningen idag :)


Vojne, vojne...

Igår när jag skulle ta in hästarna här hemma så kom Jenny (som har Cocos och Sallan uppstallade hos oss) precis samtidigt. Jag hjälpte då henne först med att ta in hennes hästar och sedan hjälpte hon mig med mina. Vi gick ut i hagen och jag ropade som vanligt men vi tyckte att det var lite skumt när de inte kom. Vi gick en sväng och jag ser ett hål i staketet. Är det inte typiskt! Föräldrarna åker på semester på morgonen och bara för att man är själv hemma så passar hästarna på att smita. Så himla skönt att Jenny kom annars vet jag inte vad jag hade gjort! Vi pulsade i alla fall ut genom hålet och jag såg genom buskarna att grannen Evas hästar sprang lite i hagen så jag misstänkte att de var där. Jenny gick och kollade att det inte var några spår ut mot vägen (gick och gick, hon sa att hon ålade sig genom den djupa snön och nästan ramlade ut på vägen :) ) och jag tittade så att ingen av hästarna hade gått ner i ån (usch, hemska tanke!). Efter en liten stund så såg jag dock hästarna jogga lite lugnt uppe på krönet  i åkerkanten. Problemet var att ta sig dit, en "vägg" på 2 meter som skulle besegras i 1 meter snö... Jag fick krypa på alla fyra för att ta mig upp och jag var så andfådd och hade sån mjölksyra i benen så jag tänkte att "nej, jag orkar inte det här". Haha, vilken kondis! Stackars Jenny kom dessutom från gymmet och var redan rätt mör i benen. Till slut fick vi dock tag på dem och de följde snällt med hem till stallet igen. Ingen av dem hade skadat sig allvarligt utan det var bara Sillen som hade fått ett ganska fult balltramp som jag fick linda om. Nu är de satta i skamvrån och går i småhagarna vid stallet tills mor och far kommer hem :) Trodde att jag skulle ha en grym träningsvärk idag men det har jag faktiskt inte. Kanske inte är så otränad ändå ;)

Nej, nu kan jag inte sitta här längre och skriva historier om bortsprungna hästar. Här ska jobbas! Och näst i tur är mockning av stallet hemma på Gullbacken. Snälla, snälla Ove mockar till sina hästar på Harg.

Tjipp Tjopp!

Nu händer det grejer...

Det har blivit en del ändringar här hemma hos oss. Pappa har fått ett jobberbjudande som han har tackat ja till. Det innebär att han kommer vara nere i Spanien i ungefär 2,5 månad. Han åker redan på onsdag! Han kommer såklart hem lite då och då men jag blir "ensam" här hemma med hästarna under den tiden. Därför kommer jag heller inte att arbeta på Mustang under den tiden och så får vi se hur det blir sen. För att jag inte ska få allt för mycket jobb här hemma så har jag även ordnat så jag får lite extra hjälp av en tjej som jag känner sen tidigare. Hon kommer hjälpa mig med mockning m.m. och kommer även rida ponnyerna lite då och då. Det blir nog toppen! Är faktiskt lita avundsjuk på pappa som slipper den här vintern under en period :)

Idag har då denna tjej som ska hjälpa mig varit här. Hon heter för övrigt Elsa och hjälpte mig för en herrans massa år sedan med mina dåvarande hästar Gunny och Lillen. Vi har hjälpts åt att mocka och fixa och jag har försökt introducera henne i våra rutiner och "arbetsuppgifter". Vi hann även med en skritt-tur ut på ponnyerna som tyckte det var skönt att få komma ut i skogen.

Ja, och här kommer då den utlovade bilden på täcket som jag och Elsa hittade i hagen idag. Det var ju kanske inte så helt.... Det åkte i soporna :)



Jag fick förresten ett sms från mamma för en stund sedan som meddelande att de nu hade anlänt till hotellet i Barcelona och det var ca 15 grader och strålande sol. Låter ju inte helt fel... Nu ska jag gå ut i den kalla vintern och plocka in hästarna från sina hagar. Sedan tar jag ledigt för resten av den här fredagen.

Ha en skön fredagskväll!

Ibland undrar man...

När jag tog in hästarna för ca en timme sedan och plockade av utetäckena som vanligt så blev jag alldeles full i skratt när jag till min förvåning ser att Sillen på något makalöst sätt lyckats få av sig sitt undertäcke ute i hagen! Utetäcket var helt intackt och satt där det skulle men det andra täcket fanns inte där. Hur har han burit sig åt?! Han har alltså på något sätt kommit ur täcket som satt med två reläja spännen framtill, kryssgjordar under magen och svansrem utan att ha rubbat eller öppnat något av spännena på det yttre täcket... Jag skulle ha velat sett hur han gjorde? Han är själv helt oskadd så det borde ju ha gått ganska lugnt till. Jag har inte orkat mig ut i hagen ännu för att leta reda på det försvunna täcket men det ska bli spännnde att se i vilket skick det är :) Jag gör nog det imorgon och lovar att meddela när jag har hittat det.

...

Idag har det varit en ganska vanlig dag. Började med huvudvärk (händer tyvärr allt för ofta) men pallrade mig ändå ner i stallet för att släppa ut hästar och hjälpa pappa med mockningen på Harg. Vid lunchtid åkte jag till Bea och fick mina naglar fixade. Det var så skönt att bara få sitta och slappa och snacka strunt ett tag och efter det så släppte faktiskt värken! Sedan åkte jag hem och slängde i mig några pannkakor och efter det började jag rida. Calle och Casai fick åka till ridhuset idag och de skötte sig fint båda två.

På fredag åker "päronen" till Barcelona och lämnar mig och David alldeles själva hemma till att ta hand om hus och djur. Det ska nog gå bra men är det någon som känner för att mocka någon box så tackar jag inte nej till lite hjälp :) Men en resa är dem värda och de kommer ju faktiskt hem redan på måndag kväll.

 
Diva och Nora hälsar till alla blogg-läsare!


En tur i skogen

Förs ska jag börja med att klaga lite. Jag red ut på Dakar imorse. Tänkte att jag skulle ta en lugn och mysig skritt-tur ut i skogen. För ungefär två år sedan så var det en jättefin skog med breda stigar och bra ställen att klättra med hästarna på. En riktig trollskog där vi även plockade svamp. Men idag är det mestadels ett kalhygge. Sorgligt tycker jag! Dels för att vi inte längre har någon fin skog att vara i men också för att man vet att det kommer dröja hundratals år innan den blir sig lik igen. Något som vi inte kommer få uppleva... Den lilla del som dock finns kvar har invaderats av några pajaser som har gjort det till ett nöjesfält för paintball (antar jag). Det står en barack uppställd, det hänger nät lite överallt, uppsatta plastband, linor uppknutna mellan träden och gamla lastpallar utslängda lite här och var. Så den mysiga naturliga skogen har alltså förvandlats till en "soptipp"! Dagens diss blir alltså människor som förstör våra fina skogar!

Då till något mer positivt. Solen skiner och trots den förstörda skogen så hade jag och Dakar en mysig tur! Här nedan följer några bilder från vår promenad.




Solen har just kravlat sig upp över horisonten.




Nästan hemma, här ser vi vår ridbana sett från vägen...


...och en vy över vår lilla gård med några av hästarna i sina hagar.


Igår red jag Casai på sitt nya fina kandar. Tjusigt va? :)



Vill passa på att göra lite reklam för en tävling som min vän Maria har där hon lottar ut hudvårdsprodukter. Gå in och kika vettja! http://maka.blogg.se

Film på Casai

Då har jag lyckats klippa ihop en liten film på Casai också. Dels för att ni som inte vet hur han ser ut ska få se honom men också för att visa lite var vi ligger i utbildningen idag och kanske få en hint av hur träningen ser ut.
 

Ops, såg att jag råkat skriva Öve istället för Ove som ägare... :)

Ikväll har min bror Niclas och hans familj varit här och ätit middag. När de hade åkt hem och jag och mamma kom in efter att ha kvällsfodrat hästarna så ser jag att Diva har rivit upp något och ligger och tuggar i hallen... Till min förskräckelse så är det brorsdottern Fridas bajsblöja! Blä vad det luktade! Pappa, som är den mest okinkiga av oss, fick ta hand om det. Pax för att inte ha Diva i min säng inatt!

Film på Quinnie

Igår filmade mamma Quinnie och nu har jag precis klippt ihop en liten film på henne.




Quinnie

Mamma filmade även Casai men jag har inte hunnit klippa ihop något av det ännu. Kanske hinner det i helgen :) Nu ska jag och David åka hem till Tove och Björn och titta på Let´s Dance-premiären och äta pizza. En riktigt trevlig fradagskväll. Hoppas att ni också får en lugn och skön kväll!

Tjingeling!

Quinnie är till salu

Ägaren till Quinnie har bestämt sig för att sälja. Så om ni vet någon som letar ett trevligt allround/hopp-sto så får ni gärna tipsa. Annons finns här. Hon kommer stå kvar hos oss tills i slutet av februari om hon inte blir såld tidigare.

Bushästar!

Idag är det en migrän-dag. Det är inte alls roligt och jag har inte hittat något bra som hjälper när det är den värre varianten...

Sillen och Dakar fick följa med till ridhuset imorse. Dakar var riktigt fin. Han går nästan bättre nu när han inte behöver traggla i ridhuset/ridbanan varje dag. Känns som att han tycker det är mycket roligare då och jobbar på bättre. Härom dagen när vi åkte iväg till ridhuset med bara Sillen så stod Dakar i hagen alldeles intill transporten när vi lastade. Då stod han med spetsade öron så nära han kunde och skrapade vilt med frambenet. Det såg precis ut som han sa "Vänta, ni har glömt mig! Jag vill också följa med!" :) Sillen var egentligen också fin idag men han var väldigt tramsig vid dörren då de dammsög med dammsugare utanför. Jag tyckte dock att han skulle strunta i det och istället lyssna på mig. Det rådde lite delad mening om det...

När mamma och pappa skulle ta in Sillen och Dakar nu på eftermiddagen så visslade och ropade de som vanligt på dem men ingen häst kom... De gick då och letade och såg att en stor tallgren hade rasat över vårt nya fina staket. Som tur var precis där det gamla staketet också står kvar. Både Sillen och Dakar hade klivit över första staketet och stod i "korridoren" mellan staketen och vågade inte gå tillbaks så mamma och pappa fick koppla loss elbanden och lägga dem på marken. Då vågade de gå :)

Snö, snö och mera snö... När ska det ta slut?!

Ja nog blev det allt en vit vinter! :) När man håller på med hästar så måste man ju hela tiden "anpassa sig" efter vädret och påverkas en del av det. Inte minst när man, som jag, inte har något ridhus... Nu är det så mycket snö så att jag inte vill rida hästarna så mycket ute. Visst klarar dem det någon gång i veckan men inte hela tiden. Som tur är så har snälla bonden på Harg plogat ridbanan där vilket gör att den går alldeles utmärkt att använda!

Imorse fick Sillen följa med till Lilla Lundby. Mamma brukar hjälpa ett ekipage där och då passar jag såklart på att följa med med en häst. Sillen skötte sig fint idag. Nu har jag precis varit ute på en promenad med David och hundarna och har även hunnit med att mocka och fixa stallet här hemma. Ska snart ge mig iväg upp till Harg för att göra klart där också. Ikväll ska vi allihopa hem till Eric och Elisabeth på middag. Det ska bli trevligt!

Vill ge en liten extra "hyllning" till Casai som var så väldigt fin igår! Han går verkligen från klarhet till klarhet. Kul!

Nu har det varit dåligt med bilder ett tag. Ska försöka ändra på det :)

GOTT NYTT ÅR!

Gott Nytt År önska alla vi på Gullbacken!


RSS 2.0