2011

Nu är det snart slut på 2011 och det har varit mest positiva men även negativa saker som hänt. Dakar började säsongen fint med ett par placeringar i MsvA/St Georg men skadade sig tyvärr sedan. Det är inte förrän nu som han börjar komma igen och jag håller alla tummar och tår för att han helt ska komma tillbaks! Sillen har utvecklats enormt detta år! Han debuterade på tävlingsbanan i LB under våren och gjorde det med bravur. Det blev bara bättre och bättre och vi knep placeringar i de flesta starterna och plockade även hem ett par vinster på resultat upp till 75%. Nu tränar vi på rörelser upp till MsvB med sikte på att starta MsvC till våren 2012. Även Casai, som stod hos oss fram till september 2011, presterade bra på tävlingsbanan i MsvC med vinster och placeringar. Ett par ponnyer (Prince Mereke och Dian) har sålts under året och Hugo har gjort fantastiska resultat. Han blev 6:a på championatet i Falkenberg och tillsammans med ponnyryttaren Camille Tjärn placerade de sig som 4:a i Agria ungponny 2011 (ungponny-SM)! I det stora hela är jag mycket nöjd med detta år och det ska bli spännande att se hur tävlingssäsongen 2012 blir!


Hugo och Camille på Agria ungponny vid Lillhagen.


En till bild från Lillhagen med havet i bakgrunden.


Den snälla Sillen har under 2011 visat flera gånger att även han kan busa...


... men han har även visat att han kan när det gäller.


Sillens "busigheter" bidrog till en liten konvalescentperiod för min del i maj :)


Dakar vid årets sista tävling tillsammans, innan skadan, vid Livdragonerna.


En till bild från Livdragonerna.


Casai från en tävling tidigt i våras.



Idag har jag jobbat några timmar på Mustang där vi har inventerat. Det var skoj att träffa gänget igen! Jag passade även på att tvätta ett par täcken eftersom vi inte har någon sådan stor tvättmaskin hemma. Jag fick även med mig hem två skrittäcken som vi beställt. Ett till Sillen och Dakar och ett till ponnyerna. De kommer från Mia´s och är broderade med Gullbacken. Mycket fina är de!

Igår tränade jag för Eric med Sillen. Han gick riktigt bra (som vanligt) :) Just nu är traven lättast. Han har det lite jobbigare i galoppen. Troligen pga. att han har börjat samla sig mer. Härom dagen skickade jag upp Lisa på honom (som har Strumpan i vårt stall). Jag var imponerad både av Lisa och Sillen. Lisa red honom galant trots att hon satt upp för första gången på denna relativt stora 5-åring. Hon blev som en liten ärta på honom :) Sillen skötte sig utmärkt trots hennes lätta kropp och gjorde precis vad han skulle.

Igår ägnade jag mig även åt att rensa ur min garderob på kläder som jag inte använder längre. En hel hög blev det och massor med plats för nya kläder :) En del gav jag bort till Lisa och Rebecca (som nu har Prinsen) och resten har jag lagt ut på tradera. Det som inte blir sålt lämnar jag in till Stadsmissionen.


Hopp-ponnyn Daisy

Julen är nu över och vi har haft det lugnt och skönt. Många fina klappar fick jag! Bl.a. lite ridkläder som jag önskat mig. Hästarna fick vila ett par dagar över jul men rids nu som vanligt igen. Dakar har fått börja trava vilken han tycker är buskul. Han ångar gärna på i sin "älgtrav" och passar även ibland på att försöka bocka. Jag tar det som ett sundhetstecken :) Han känns riktigt fräsch.

Idag har vi visat Daisy för en spekulant och hon fick hoppa för andra gången hos oss. Tack snälla Nicole som var med och visade henne samt hjälpte till! Daisy skötte sig mycket bra och blir bara finare och finare! Jätteskoj! Hon skulle nog lika väl kunna bli en bra hopp-ponny. Men bra hästar är ofta bra hästar, oavsett disciplin...


Full fart mot julafton!

Nu har jag handlat alla julklappar (tror jag...). Det är lika roligt varje år att få shoppa loss ordentligt :) Det värsta är att det finns så mycket fint man själv vill ha. Jag hoppas på presentkort i julklapp så jag får handla på mellandags-rean. Ikväll blir det julbak för att riktigt komma i stämning.

Dakar är mycket mer harmonisk nu när han får komma ut och röra på sig lite mer. Till helgen får han dessutom börja trava. Hästarna kommer dock få vila ett par dagar över jul.

Nicole hoppade ju Daisy i helgen och hon skötte sig super och hoppade faktiskt riktigt fint! Nicole sa att hon hoppade som en stor häst :) Hon var totalt okomplicerad och tyckte det var roligt. Självklart saknar hon rutin men det är ju inte så konstigt. Det blir lite mer hoppning i mellandagarna.

Pappa har börjat tömköra Pontus och det går riktigt bra. Han börjar bli en aning mer uppfostrad och går inte precis vart han vill hela tiden (nae, riktigt så illa är det inte) :) Selen vi köpte passade inte så nu får vi kika efter någon annan så han kan gå framför vagnen snart.

Hittade ett klipp på Prinsen, som vi sålde i somras, med sin nya ägare från en hopptävling. Han ser så fin ut och verkar tycka det är buskul att hoppa!



Dakar är fräsch!

Efter en mindre rolig dag i torsdags så blev fredagen betydligt bättre! Jag var inne på Brunmåla med Dakar på återbesök. Jag hade själv ställt in mig på att han inte skulle vara helt bra men att han skulle vara bättre för att inte bli allt för besviken. Han var dock helt fräsch och veterinären var mycket nöjd! Nu blir det lite mer jobb i 4 veckor med skrittarbete och trav på "rakt" spår och sedan ytterligare ett återbesök för att kolla läget.

Elsa kom ut igår och vi skrittade ut en sväng med Hugo och Daisy i regnet. Det blev ingen vidare mysig ridtur och jag var både blöt och kall när vi kom hem. Jag fick kila upp i huset och byta till torra kläder innan vi packade in Sillen och Dakar i transporten och åkte till ridhuset. Sillen hade en blandad dag igår. Han gick mestadels riktigt bra med stundtals så har han lite "attitydproblem". Har ni sett en häst trava baklänges?? Om inte så får ni komma och kolla. Det ser inte klokt ut :)

Idag ska Nicole hoppa Dejsan (Daisy). Det ska bli skoj att se!

Julbord

Nu har tiden för julbord dragit igång. Jag var på mitt första i lördags och det var otroligt gott! Det är alltid något speciellt med årets första. Idag ska jag åter igen få äta mig proppmätt tillsammans med gänget på Mustang. Det ska bli trevligt!

Hästarna jobbar på. Ridbanan hemma fungerar någorlunda fortfarande men jag har börjat åka lite då och då till ridhuset. I år åker vi till det nya fina ridhuset på Lotteräng. Det är dessutom lite närmare för oss. Igår fick Sillen och Daisy följa med. Daisy visades för en spekulant och hon skötte sig fint. Hugo red jag ut tillsammans med Helena som har Cambria uppe på Harg. Vanilj jobbade på ridbanan medan mamma gick med Dakar. Dakar ska på återbesök till veterinären på fredag. Jag hoppas att han har blivit bättre!

Tove, vi har ett uppdrag till dig ;)

Här har vi något att bita i! Känner du att det kliar i fingrarna Tove? Att rycka denna man lär ju ta flera timmar. Men nordsvenskar ska väl se så där charmigt ovårdade ut...?



Härom dagen filmade mamma Daisy när jag red. Tyvärr blåste det halv storm så hon var ganska på hugget och lite för spänd. Men jag vill ändå visa hur pass mycket hon ändå har kommit framåt på en dryg månad. Trots spändheten :)


Wiii, glädjerus! - Programridning (varning för lite skryt!)

Jag har ridit en programridning för Gustav Svalling med Sillen idag. Vi red åter igen MsvC:1 och så bra det gick! Vi fick otroligt mycket beröm. I protokollen finns 6 st 9:or (!), 8 st 8:or, 4 st 4:or (t.ex. i halterna då han inte står still) och sedan mestadels 7:or och ett par 6:or. Den samanlagda procenten blev 72%. Så nu studdsar jag runt på små moln här hemma. Vilken fantastisk häst jag har! :)

Härom dagen var Elsa ute och fotade Vanilj. Här har vi ett smakprov:


Pontus

Igår kom pappas nya häst Pontus. Han är en 14-årig nordsvensk. Han är mycket söt men ouppfostrad :)



Igår flyttade tyvärr Nicole från oss :( Ridhuset lockade... Så nu har vi en stallplats ledig om ni vet någon som letar!

Daisys halvbror

Köpet av Daisy gick väldigt fort och jag gick enbart på en film och magkänsla. Hon har ju fulla papper med stam från Holland men jag kan ju erkänna att jag ännu inte är helt insatt i Hollands ponnyhingstar :) Jag börjar dock bli ganska duktig på de i Sverige. När vi var på globen så såg vi en ponny kür-klass där ponnyn Joshua var med. Jag ögnade igenom startlistan och såg att han också kommer från Holland och har samma pappa som Daisy! Det finns faktiskt en del likheter mellan dem men Joshua är såklart mycket mer musklad och skolad! Men så är han 18 år också. Daisy har några år på sig :)

Här har vi en fim på halvbrorsan.

Storm!

Jisses så det blåser! Massor med strömlösa människor häromkring men vi har den kvar än så länge :)

Jag försökte dock trotsa blåsten och tog ut Vanilj på banan. Jag satt och red och tänkte att hon är så otrolig samarbetsvillig och cool trots att det blåser storm och småregnar på tvären. Plötsligt blåste det omkull ett stort träd precis vid ena kortsidan av ridbanan och det brakade och knakade högt. Stackars Vanilj (och jag också för den delen) blev, fullt förståligt, jätterädd. Jag skrittade henne ett varv runt banan trots att fler grenar blåste ner innan jag gav upp, gav henne en stor klapp, och traskade in i stallet igen. Duktig ponny! Jag bestämde mig för att låta vädrets makter vinna denna gång och lät resten av gänget vila idag.


RSS 2.0