Globen

Nu var det länge sen jag skrev men det har ju varit fullt upp i helgen! Mamma och jag har varit på globen både lördag och söndag. Holländarna dominerade i dressyren och med den äran! De är så otroligt duktiga och det känns som att Sverige har en hel del att lära. Patrik Kittel gjorde dock en mycket fin uppvisning som resulterade i en 4:e placering. Måste även passa på att hylla Anky van Grunsven som är så skicklig på att komponera och rida kürprogram. Det är en fröjd att se!

Nu har jag lyckats knåpa ihop en film på Hugo. Tyvärr så var inte underlaget det bästa på ridbanan så man får kanske ha lite överseende med det. Men jag tycker han är stilig ändå :)



Ändrade planer

Hallå där ute! Har ni blåst bort? Jisses vilken storm! Imorse red jag Casai ute i blåsten och fixade sedan stallet uppe på Harg. Casai kändes riktigt fin. Fördelen med att rida hästarna ute i ur och skur är att de blir härdade. De bryr sig helt enkelt inte så mycket om vädret. Men visst finns det gränser... Sedan åkte jag hem och bytte kläder för att bege mig till min "nageltant" Bea för att vinterpynta mina naglar. Förlåt Bea att jag kallar dig för tant ;) Nu var ju tanken att när jag kom hem så skulle jag ha åkt iväg till ridhuset men på vägen hem från Bea så låg det bilar kors och tvärs i dikena. Jag och mamma beslutade därför att vi inte vågade oss ut på vägarna med transport. Att ge sig iväg och rida utomhus nu på eftermiddagen är heller inte så lockande. Varken för mig eller hästarna.... Så, det blir en lugn kväll ikväll. Känns lite trist då jag kände att jag verkligen ville komma iväg och rida men ibland blir det inte som man tänkt sig. Får väl njuta av en skön hemmakväll istället! :)

Vet ni förresten någon som letar stallplats. Vi får en ledig på söndag...
Ring mig i så fall 070-4713040.

Ett par nya foton på Hugo... (som nu är till salu)




Suddiga bilder

Idag började jag morgonen med en riktig sovmorgon. Mycket skönt! Klev upp vid 10.30. Sedan åkte jag och hämtade David i Märsta som hade varit ute och slarvat igår kväll. Vi åkte till Väsby där jag skulle kika på en ny vinterjacka och hämta ut ett recept på avmaskningmedel till hästarna på apoteket. De hade dessvärre inga hemma på lager utan jag får åka tillbaks på tisdag. Någon vinterjacka blev det inte heller då det inte fanns den modellen jag ville ha :) Jag köpte dock med mig årets första lussekatter vilka vi smaskade i oss tillsammans med mamma och pappa när vi kom hem.

Vi tog med oss kameran när vi åkte upp till Harg för att kunna ta de utlovade bilderna på Calle och Casai. Dessvärre så var kameran heldöd när mamma skulle börja fota så vi försökte istället ta några bilder med min mobildkamera. Eftersom det hade börjat skymma så blev tyvärr bilderna lite suddiga. Ni får hålla dem till godo tills nya bilder är tagna :)


Casai (det ser ut som han ska tippa framåt :) )


Calle

Travade för första gången på Quinnie idag. Hon skötte sig exemplariskt! Vi försökte fota henne också men de bilderna blev så suddiga så där ser man absolut ingenting... På bilderna med Calle och Casai kan man i alla fall skymta en häst :)

Lång arbetsdag

Idag blev det en lång arbetsdag på Mustang. Började vid kl.10 och var hemma igen vid 19.15. Snälla mamma och pappa kom men några av hästarna under dagen så de fick jobba i ridhuset.

Igår "firade" David och jag vår 7-årsdag tillsammans. Jösses vad tiden går fort! Vi var ute och åt sushi och såg Harry Potter på bio. Vi är båda Harry Potter-freaks och längtar självklart till part2 av sista filmen som kommer nästa sommar. Den första delen var mycket bra!


Hästarna uppe på Harg har precis kommit ut i sina hagar fredag morgon.

Fler bilder önskas på Calle och Casai av "anonym" :) Jag ska se vad jag kan göra. Kanske under morgondagen.... Ni kan i alla fall skymta dem på bilden ovan, Casai till vänster och Calle till höger. Båda två mår bra. Casai har vilat i en vecka pga. utdragna vargtänder.

Träningsdax!

Idag var det Sillens tur att drillas av Eric. Han var jättefin! Vilket var tur för honom då han inte alls låg på plus när vi kom fram till Underberga. Han var helt hysterisk i trailern och det gick absolut inte att tränsa honom! Han var rent ut sagt inte klok... Så det var tur att han skärpte till sig när jag hoppade upp på honom. Eric var nöjd och sa att han var "snorfin" :) Sillen fick sig även en välbehövlig frisering innan avfärden. Tove hade nog sagt att han såg ut som en travare, men nu ser han ut som en tjusig dressyrhäst. Det kanske var därför som Eric sa att han var så vacker....?

Fler bilder kommer här. Nu börjar jag komma igång med fotandet med min mobilkamera. Bra va?! :) Kanske inte de bästa bilderna men jag övar på.


Sillen står och sover medan jag frissar (kolla "hovhåret" Tove!).

Red ut en sväng med Dakar innan jag åkte iväg med Sillen. Han fick jobba lite på gräsvägarna längs med ån. Det ser ut som det finns bäver där! Eller?




Hittade ett gammalt foto på Sillen där han är ca 1 år gammal. Så han såg ut!!! :)



Busiga kattungar!

Förmiddagen har gått åt till hästgöra. Dvs. att släppa ut hästar, mocka och rida. Pappa tog hand om stallet på Harg och släppte ut hästarna och mockade där. Jag fixade stallet här hemma och skrittade även ut på en tur med Dakar. Det var kyligt kan jag tala om! Egentligen var det bara -3 grader men så var/är det så dimmigt så allt blev dessutom fuktigt.


Tog ett foto från Dakars rygg där man kan se en del av ridbanan på Harg och skymta stallet bakom hösilagebalar och hästtransport.


Prinsen och Hugo i sina hagar.

Försökte ta kort på en av kattungarna så ni skulle få se hur stora det har blivit. Men jag gav upp... Det gick inte att fotografera en nyfiken kattunge. Här har vi resultatet:

   

Katterna tycker att det är väldigt intressant när man mockar och ska hela tiden vara runt en... Gärna i grepen och skottkärran! Efter ett tag så ledsnade de på att de inte fick någon uppmärksamhet och den ena roade sig istället med att försöka få tag på sin ena svans. Jag var snabbt där med min mobilkamera :)



Nu har jag precis ätit pankakor med sylt och grädde och väntar på att Peppe ska komma och lägga om en sko på Dakar som sitter på svaj. Jag hoppas att han får med sig den in från hagen också! Sedan blir det till att rida resten av gänget. Planen är att jag ska kravla mig upp på Quinnie idag om hon verkar lugn och samarbetsvillig. Hoppas det!


Bilder

Inga bilder här men jag har uppdaterat galleriet på min hemsida :) Har suttit och tittat igenom gamla bilder och lagt upp några av dem. Kika gärna om ni vill!

Igår var det ett riktigt ruskväder men idag har det varit desto bättre! Red Hugo och Prinsen imorse. Hugo var pigg som sjutton men höll sig ändå på mattan. Han vara alldeles svettig när jag kom tillbaks. Vi försökte faktiskt klippa honom härom dagen men har tyckte det var jätteläskigt så vi hade lite "klippterapi" istället men snart så kommer han inte undan :) Även Prinsen skötte sig väldigt bra.

Ove och hans dotter har klippt Casai idag. Han var också verkligen långhårig så det känns jätteskönt att han är klippt nu! Ove ringde och sa att vi nu hade en "silverhäst" i stallet :) Svarta hästar blir ju gärna lite gråsilvriga när de klipps.

Mamma longerade Calle nu på kvällen och jag har jobbat på Mustang. De andra hästarna fick skrota i hagen idag. Nya tag imorgon!

Tävling och Fars dag

Imorse gick vi upp tidigt här hemma och drog iväg på tävling med Dakar. Det var mörkt kallt och regnigt.... Ingen trevlig tävlingsdag alltså. Eftersom jag inte har tävlat så mycket med Dakar under året så ville jag ändå vara med på denna trots tiden på året. Det gick sådär vilket kanke var lite väntat då det, som sagt, var länge sedan jag tävlade. Han blev lite öppen och styv i formen. Fick även en miss i högerpiruetten. Slutade på 61% men lite varierade domarsiffror. Årets sista tävling avslutad och nu är det träning, träning och åter träning så får vi hoppas att det kommer gå bra nästa säsong!

Träffade Åsa, som köpte Pigge av oss för ett år sedan, på tävlingsplatsen. Hon verkade mycket nöjd med fina Pigge och tyckte jag skulle komma och hälsa på. Jag har tänkt göra det länge men nu kanske man ska göra slag i saken! Superskoj att träffa henne!

Det är ju fars dag idag så vi har haft min bror med familj plus farbror Rolf på middag. Det var både gott och trevligt!

Träning

Har precis kommit hem från träning för Eric. Dakar fick följa med idag och det gick alldeles strålande! Fick rida honom i en högre form hela tiden. Har under en ganska lång period haft honom i en relativt låg och rund form men idag tyckte Eric att det var dags att plocka upp honom igen. Sen gäller det att behålla den formen i alla övergångar och rörelser. Idag gick faktiskt det riktigt bra! Duktig Dakar!

Casai har varit hos tandläkaren och tagit bort lite rester från vargtänder samt slipat bort lite hakar. Inget bett i munner på en vecka nu.

Idag har kossorna, som bor uppe på Harg under "sommarhalvåret", åkt hem igen. De har gått i en stor hage bredvid hästarna. Mycket bra träning och sällskap för hästarna!



Snö, snö, snö....

Javisst blev det ett snöoväder ändå. Det har väl kommit ungefär 1 dm snö här hemma hos oss men det lär nog inte ligga kvar så länge.

Har klippt Dakar idag (för andra gången). Han fick sig en liten dos med lugnande och skötte sig då exemplariskt. Mycket skönt att ha honom kortklippt igen.

Annars har det inte hänt så mycket spännande idag. Har ridit och jobbat som vanligt :) Fick sluta lite tidigare från Mustang då alla kunder, förutom en tapper, bokade av sig pga. vädret. Nu inväntar jag David som ska komma hem från sin bandyträning snart. Tänkte lura med honom ner i stallet och kvällsfodra. Stackars Dakar var fortfarande ganska groggy när vi kom ner så nu får de en sen middag istället.


Hovar

Nu hotas det om snöoväder igen. Vi får väl se vad det blir av det den här gången... Usch, då måste jag hålla på och skruva i brodd i skorna så de stackars hästarna inte halkar omkull :) Det är ju alldeles vansinnigt jobbigt. Jag kan inte ens föreställa mig hur det skulle vara att sko en häst! Tur att det finns hovslagare :) Appropå hovslagare så var vår SuperPeppe här idag och slog på en tappsko på Sillen. Då tipsade han mig om en film på youtube där man kan se belastningen på hästens hovar. Riktigt häftigt och man förstår viken av att ha en duktig hovslagare!
Jag vet inte om det funkar men jag provar med att lägga in länken till filmen. Hoppas ni kan se! http://www.facebook.com/#!/video/video.php?v=1490413062724

Nu när ridbanan har frusit så får man börja åka till ridhus lite då och då. Idag kom mamma pch pappa med Sillen och Dakar till Mustang så att jag kunde rida efter jobbet. Båda kändes faktiskt riktigt fina för att ha gått lite på halvfart i en vecka. Imorse hittade jag en fin gräsäng som jag red Casai på. Han jobbade på riktigt bra och var alldeles svettig när vi kom tillbaks :)

Quinnie gör framsteg. Jag har börjat hänga på henne vilket hon tyckte var lite halvskumt till att börja med men nu går det bra. Jobbar henne fortfarande mycket vid hand och i lina så hon lyssnar på framför allt rösten. Det underlättar kommunikationen när jag kommer upp på ryggen.

Måste även göra ett litet tillägg på gårdagens inlägg. Under vår resa i Tunisien så fick David ett bud på MIG! Han skulle få 200 kameler. Ska man bli smickrad eller arg? I Tunisien värderas en kamel till 10.000 kr vilket innebär ett bud på ca 2 miljoner kronor. Lite snålt va? Tack och lov så tackade David nej! Skickade såklart ett sms hem till mamma och sa att hon nu hade haft tur då hennes dotter fortfarande skulle komma hem. Svaret jag fick var: Bra, vi har inte plats för så många kameler.... Snällt?!

Nu är klockan mycket och jag ska upp tidigt imorgon så nu är det dags för mig att sova.
Natti natti!

Hemma igen!

Nu har vi kommit hem igen efter en alldeles fantastiskt skön semester! Tyvärr hade vi ingen större tur med vädret men vi har då istället hittat på lite annat som vi kanske inte hade gjort om vi bara hade legat vid poolen. Jag kanske inte behöver dra hela resehostorien men jag kan ju berätta lite kort :) Vi bodde på ett jättefint hotell som heter Aziza Beach. Alla som jobbade där var mycket trevliga och allt var fräscht och bra.


Poolområdet vid vårt hotell.

En dag åkte vi med på en heldagsutflykt till Karthago. Det var mycket spännande att få höra allt kring historien om "Hanibals Karthago" plus att vi fick en massa info om landet Tunisien.


Utsikt över huvudstaden Tunis från ruinerna av Karthago.


Lite mer ruiner och ett vackert hopp! :)


Utsikten från ett vattentempel som vi besökte på Karthago-resan (och David förståss)  :)

Landet Tunisien är kanske inte det vackraste land jag har varit i. Landskapet är platt med endast några berg som vi såg (Atlasbergen). Det är mycket smutsigt överallt och papperskorgar hittade man i princip ingenstans. Överallt ser man fåraherdar valla runt på sina får. Inhängnader fanns inte utan alla djur vandrade fritt. Det fanns även mycket åsnor ute på landsbygden. Hästar såg vi bara inne i städerna där de drog droskor som framför allt turisterna åkte med. Vi gjorde det dock inte. Jag tyckte så synd om de så jag gick hellre själv. De var så magra så att revbenen stack ut samt hovarna såg gräsliga ut!


Ett foto men lite hus och fåren som vandrar längs med vägarna.

Shoppningen har varit helt hysterisk. Det fanns en hel del fint att köpa men säljarna var så extremt påträngande och jobbiga så man ville inte riktigt gå in i deras butiker. Vi höll oss istället till de mer "ordentliga" affärerna med "fixed prices". Vi prutade en del ändå trots att priserna redan var satta då vi efter ett tag kom på att det även gick att göra det i dessa butiker :) Jag har shoppat en hel del, framför allt väskor och plånböcker av märkeskopior från bl.a. DoG, Louis Vuitton och Channel.


Medinan (shoppninggatan) i Hammamet.

I det stora hela så har vi haft en en riktig toppensemester med många intressanta upplevelser!

Hemma har allt flutit på. Snälla mamma och pappa har tagit hand om hästarna. Mamma och Anna har hållit igång alla hästarna!

RSS 2.0