Sol!

Vilket underbart väder det har varit idag! Man kan knappt tro att det snart är november. I veckan ska det dessutom bli 14 grader. Jag njuter och är glad så länge det går att rida hemma!

Idag har jag ridit som vanligt och även hunnit med att klippa Daisy. Jag ska försöka hinna med lite mer klippning i veckan men Daisy var klart den som stod högst upp på listan. Hon skötte sig exemplariskt. Hon är så snäll! Dakar ser ut som en nallebjörn och blir faktiskt svettig av ridpassen på typ 15 min. Vi får dock vänta med att klippa honom tills veterinären kommer hem från semestern och kan ge honom lite lugnande :)

Duktiga Lisa med sin Strumpa var i Enköping och tävlade i helgen med mycket fina resultat. Det blev en 2:a placering på drygt 70% i LC och en 5: placering i LB. Grattis!


Fantastiska hästar och ponnyer!

Efter dagens stallfix och ridning så känner jag mig otroligt nöjd. Vilka fantastiska hästar och ponnyer jag har hos mig nu! I förmiddags var vi iväg med Sillen och tränade för Eric. Jag får nypa mig i armen för att förstå vilken fin häst jag har :) Han gick så himla bra idag! Sedan kom Ingela och Camille för att rida Hugo. Stallet hemma var inte mockat och fixat eftersom morgonen/förmiddagen gick åt till träningen. Snälla Ingela och Camille hjälpe oss att ordna det och vad fort det gick när vi var så många :) Tack för hjälpen! Sedan red jag vår nya ponny Daisy samtidigt som Camille red Hugo. Vilken liten toppenponny vi har köpt! Hon är otroligt snäll och rör sig även superbra! Hon ligger efter i utbildningen men det finns nog massor att plocka fram med mer styrka och utbildning. Därefter sanerade vi först Vanilj som hade grisat ner sig riktigt ordentligt och gick sedan ut och red. Även hon skötte sig mycket bra och är superfin. Efter en något sen lunch åkte jag upp till Harg och red Baroness som också gick mycket bra. Dakar fick en vilodag idag. Det känns otroligt roligt att ha så fina hästar och ponnyer att jobba med!

Camille hade med sig sin kamera och en del kort togs. De kommer så fort Camille har redigerat klart ;)

Ny utbildning/försäljningsponny

Vi välkomnar Vanilj till oss! Hon är ett mycket fint 6-årigt D-ponnysto e.Vermont som ska stå här på utbildning och så småningom även till försäljning. Hon har haft ett föl och går därför som 5-åring. Om ni dock känner till någon som letar en lovande ungponny så kan ni tipsa redan nu.

Imorgon hämtar vi hem ytterligare en ponny som vi köpt in för att utbilda och sälja. Det är ett New Forest-sto som är 7 år gammal. Bilder på båda ponnyerna kommer så fort jag har några :)

Vilda Dakar!

Dakar är wild and crazy! Vågar knappt rida ut på honom :) Dels för min egen säkerhet men sedan så vill jag absolut inte att han ska galoppera hem över knöliga åkrar och trafikerade vägar. Pratade med veterinären igår och har därför nu fått klartecken att börja rida honom lite mer "ordentligt" på ridbanan. Dock fortfarande mest längs med fyrkantspåret. Red igår hemma på banan med kandaret inhängt för att ha mer koll. BusDakar var som ett ånglok men höll sig ändå på mattan i princip hela tiden :)

Björn?!!

I lördags kväll var den Toves och min tur att bjuda på middag i vårat lilla tjej/hästgäng som består av Cissi, Anna, Anette, Tove och jag. Maten blev super och vi hade precis lika trevligt som vanligt! Då fick jag även den hemska nyheten att det finns en björn runt i skogarna hos oss! Den har setts vid Mustang och spår har setts vid Oppgården. Hua! Lite småläskigt tycker jag. Inatt drömde jag att jag nästan körde på bjönen. Bara petade lite på den. Den blev jättearg och jagade mig och bilen en lång bit :)


Visst är de fina men jag vill ändå inte möta en i skogen...

Ponnyn som vi skulle köpa och hämta i söndags blev det ingenting med. Allt var fixat och klart men de sista dagarna så blev det ena underligare än det andra så jag beslutade mig för att dra mig ur. Så nu får vi leta vidare igen. Suck... 

Igår red jag Dakar på ridbanan för första gången. Jag red på Harg-banan då den är lite bredare än våran så det blir inte lika mycket sväng. Han ska ju fortfarande inte ridas för mycket på böjt spår. Dakar tyckte att det var buskul och hade nog gärna brallat loss om han hade fått :) På hemvägen så taktade han hela vägen. Härligt med en glad Dakar!

Det blev tydligen inga bra bilder från prisutdelningen i Lillhagen. En bild som vi tog efter blev dock ok. Här kommer den...




"Tummen upp" när vi fick reda på att Camille och Hugo avancerat upp en placering till 4:e :)


Nya ponnyer på ingång

Ett par nya ponnyer är troligen på ingång under den närmsta veckan. Ponnyn jag skrev om som vi har hittat för köp har gått igenom besiktningen. Snälla David kommer följa med mig på söndag för att hämta hem den. Vi ska ända till Kungsbacka. Jag börjar ju dock bli en van bilförare efter alla långa resor den sista månaden så det ska nog gå bra :) Den andra ponnyn är en utbildnings- och försäljningsponny på 6 år som förmodligen kommer nästa fredag. I helgen kommer det även bli ett par provridningar på Hugo och Baronesse. Roligt när det händer lite :)

Mer info om de nya ponnyerna kommer så fort de har anlänt.


Lillhagen dag 3

Fantastiskt duktiga Camille och Hugo lyckades snäppa upp sig trots en trött Hugo. Camille kämpade verkligen för att få Hugo pigg och alert och red super! Även Hugo imponerade som gick bättre än lördagen. De fick 70,6% och efter sammanräkningen av alla starter så placerade sig Hugo och Camille som nummer 4 i Agria ungponny 2011! En stolt ponnyägare tog många bilder på prisutdelningen men de ligger i Camilles kamera. Hoppas på att få någon bra bild ikväll och återkommer med den då :)

Vi kom hem vid 23-tiden igår och alla var riktigt trötta. Imorse när jag kom ner i stallet för att släppa ut hästarna så låg Hugo och sov. Han kravlade sig inte upp förrän jag bytt täcken på alla andra hästarna. Sedan gick han ut i sin hage och rullade sig länge och väl. Nu kommer ha få ta det lugnt i några dagar.

Bilder på Baronesse

Elsa har varit snäll och tagit hand om Baroness nu när jag är nere i Skåne. Idag hade hon med sig kameran och fotade lite. Tack toppenElsa!!!


Foto: Elsa Buckard


Foto: Elsa Buckard



Foto: Elsa Buckard


Foto: Elsa Buckard

Lillhagen dag 2

Idag gick det faktiskt inte alls så bra. Camille kämpade väl men de lyckades inte övertyga domaren :) Hamnade tyvärr sist på drygt 67%. Det såg först ut som att vi tyvärr skulle missa A-finalen men nu får vi rida den! Det känns superskoj då det var mitt personliga mål. Vi ska såklart göra allt för att det ska gå bättre imorgon men det blir tufft att placera sig högt i detta stenhårda startfält.

Här kommer lite blandade bilder på Hugo från dagen.








Lillhagen dag 1

God morgon!

Igår red Camille den första av tre starter här nere i Skåne med Hugo. Hugo blev lite spänd inne på banan och tappade då lite av framåtbjudningen och visade inte upp sig från sin bästa sida. Camille gjorde dock ett toppenjobb och de fick 74,6%. Pga. spänningarna så drog det ner lite framförallt på lösgjordheten. De blev 5:a, 2 utanför placering i gårdagens klass.

Idag ska de rida det svåra programmet LA:2. Det är riktigt krångligt och ganska svårt för våra små 6-åriga ponnyer. Vi hoppas dock såklart att det ska gå bra!

I övrigt så har vi det superbra här nere i Skåne! Vi är verkligen lääängst ner och utsikten vid frukosten är Öresundsbron :) Tävlingsanläggningen är fin och hästarna bor bra. Vi har varit på "stutdiebesök" i ett ponnystall och sett flera fina ungponnyer. Camille har med sig sin kamera och jag och Ingela har fotat som galningar. Fick dock bara två fina i slutänden :) Vi får fortsätta att fota idag och hoppas det blir fler bra bilder. Men visst är de fina Hugo och Camille?!




Hoppas hoppas!

Burr... kallt nu. Imorse var det frost och bara någon plusgrad när jag släppte ut hästarna. Igårkväll hade jag en ridlektion och höll på att förfrysa! Det är konstigt det där. Nu tycker man det är snorkallt vid 5 grader och på våren när det är samma temperatur så tycker man det är så pass varmt så man tar av sig jackan. Kroppen kommer förmodligen ställa om sig även detta år :)

Nu har jag äntligen hittat en ponny! Den ska "bara" gå igenom besiktning först, ehum. Men det ska nog gå bra. Hoppas på att hämta hem den någon gång under nästa vecka. Detta är en ponny jag känner lite extra för då den har haft det MYCKET tufft det sista halvåret. Håller nu tummarna för att allt ska gå vägen!

Idag blir det ridning och stallfix som vanligt. Sedan ska allt ordnas för Skåneresan imorgon. Allt ska putsas, tvättas och packas.

Uppdaterade förresten lite bilder på inackorderingarna på hemsidan igår. Gå in och kika på våra duktiga ryttare och hästar vettja! www.gullbacken.dinstudio.se under hästar - inackorderingar.

Hmm.... :)

Vår Nora är som sagt lite speciell.... fulsöt? :)


Grattis Lisa!

Helgen har bara svischat iväg! I fredags tränade jag för Eric med Sillen. Sillen har gått i en relativt hög form med näsan väl framme för att få honom ärligt bärig. Det är han nu och jag kan i princip släppa tyglarna och han går kvar. Nu tycker Eric att vi snart ska börja öka samligen och då även samla ihop formen lite mer. Jag provade lite idag när jag red och han svarade riktigt bra på det tycker jag. Han är så duktig! Eric säger att Sillen är som ett A-barn. En sån som går i skolan och bara flyter igenom. Han behöver knappt plugga men får ändå högsta betyg på allt. Han behöver inte anstränga sig. Han är som gjord för att vara en dressyrhäst :)

Idag har Camille och hennes mamma Ingela varit hos oss och ridit Hugo. Nästa vecka åker vi ner till Skåne. Det ska bli så spännande och roligt! Jag ser verkiligen fram emot det!

Vår inackordering Lisa, som även tränar för mig, var idag iväg och debuterade på tävlingsbanan med sin Strumpa. Det gick alldeles strålande bra och de fick en andraplacering i LC på drygt 67%. Ett stort grattis!

Nora

Ibland är hon faktiskt ganska söt vår Nora :)


Prisutdelning

Här kommer ett par bilder från prisutdelningen i Falkenberg.




Granitza har åkt hem

Igår åkte Granitza hem till sin ägare. Lycka till önskar vi!

Idag har det varit en ganska lugn dag. Nu har jag ju bara fyra hästar att rida. Känns som rena semestern :) Det är ganska skönt att få det lite lugnare ett tag men vi vill ju såklart att platserna ska fyllas upp igen! Vi letar fortfarande efter något utbildningsprojekt att köpa för att sedan sälja, gärna D-ponny. Sedan har vi 1-2 stallplatser lediga för inackorderingar. Så om ni vet någon som bara letar stallplats, vill lämna ponny/häst på utbildning/försäljning eller trevlig ponny att köpa så är det bara att höra av sig! :)

Dakar är lite yster för tillfället. Han har väl insett att han faktiskt får röra mer på sig nu :) Igår red mamma honom och då hade han bockat den busen! Som tur var så höll hon sig kvar! Idag när jag red så hade han spring i benen men höll sig på mattan. Trots den långa vilan så känns han så himla fin! Tror att han tycker det är superskoj att få komma igång igen så han är otroligt arbetsvillig. Förut kunde han bli stark och sticka lite med nosen när man red ute men nu hinner jag knappt korta tyglarna innan han kröker på nacken och frågar "vad ska vi göra nu?" Fina Dakar!

Svar på kommentar

Kommentar från Johanna:
"Inte dåligt må jag då säga! Underbara hästar (och ponnies) du har! Ett stort grattis! Det är alltid lika kul att läsa din blogg, alltid fullt upp och otroliga prestationer.
Men måste ju fråga dig... Även du måste väl ibland ha en svacka och känna att "näe, nu lägger jag ner, vill inte se en häst idag, vill inte rida, orkar inte är för trött etc" Hur gör du för att peppa dig själv, och hur håller du motivationen uppe?
Jag har fyra hästar hos mig, men bara en som rids. Det har varit lite motgångar på sistone och det vore underbart att få veta hur en ryttare som arbetar professionellt med hästar fixar humöret i motgångar.
Tack för en som alltid mycket läsvärd blogg! =)"

Svar: 
Vad roligt att du gillar min blogg!
Javisst kan jag ibland känna att jag bara inte orkar. Motivationen infinner sig dock i princip alltid så fort man sätter foten i stigbygeln :) Man måste dock låta sig själv ta lite hästledigt ibland. Jag har ju den stora förmånen att ha hästintresserade föräldrar som ställer upp i ur och skur! Det gör det möjligt för mig att få avlastning och t.o.m. vara hästledigt ibland. Dessutom har jag min toppenmedryttare Elsa som tar hand om ponnyerna ibland för att avlasta och när det krisar!

Om man har skadade hästar, som nu Dakar varit, så har min stora och enda motivation varit att få tillbaks min fantastiska tävlingshäst och att få min bästa vän bra igen! Vi har, peppar peppar, förskonats från skadade hästar och detta är den längsta vilotiden en av våra hästar behövt ha.

Men om man ibland känner att man bara inte alls vill eller inte känner sig på humör så är det mycket bättre att göra något kravlöst, t.ex. rida ut en sväng. För mig är tävlingar och träningar en stor motivation. Jag behöver, främst under den kalla mörka vintern, något att träna emot. Men det är även en fantastisk känsla när en ny rörelse sitter eller att känna att hästen blir starkare. Framstegen gör en motiverad till att nå ännu längre :)
Ett annat tips är: Titta på bra ridning! Det gör en otroligt motiverad!


Hösten är här!

Oj vad dagarna rusar iväg! Nu har verkligen hösten kommit och idag är det kallt, ruggigt och båsigt. David och jag har varit i Köpenhamn i någa dagar tillsammans med Davids familj. Vi har haft det toppenbra och njutit i det underbara väder! Rena rama sommarvärmen har vi haft! Idag har jag jobbat några timmar på Mustang. Jag gör det lite då och då vilket är riktigt roligt tycker jag!

Hästarna jobbar på. Veterinären var ute och kollad Dakar igår för att se att allt är okej för att börja sätta igång honom lite mer. Jag har skrittat honom i drygt 3 veckor nu. Allt såg fint ut så nu blir det trav på rakt spår på jämnt och hårt underlag i ungefär 2-3 veckor. Sedan blir det till att så smått börja få rida på banan igen och stärka upp honom efter denna långa vila. Känns otroligt skönt att han äntligen är frisk! Hoppas nu såklart att han inte ska få något återfall men av veterinärens positiva ord att döma så känns det jättebra :) 

Sillen går kanonbra! Det är fortfarande lite "tjaffs" de första minuterna men inte alls lika illa som förut. Tiden kortas dessutom ner mer och mer och efter hans "uppvärmning" så går han rent ut sagt skitbra! Jag tror dock inte att det blir några fler tävlingar det här året utan vi jobbar på och satsar på nästa termin istället. Då siktar vi på att starta LA/MsvC för att förhoppningsvis kvala till MsvB.

Hugo har fått sin sadel kollad idag av Per på Mustang. Den behövdes stoppas till lite men låg i övrigt bra. Nu förbereds han för Skåneresan nästa vecka.

Baronesse går riktigt fint och stärks mer och mer. Hon är mycket trevlig att rida! Hon skulle nog även passa som ridskoleponny. Vet ni någon som vill ha en tävlingsponny, ridskoleponny eller bara en bästa vän så hör av er! Hon är dessutom söt som socker!

Granitza har varit lite tittigare än vanligt i ett par veckor nu. Höstmörkret kanske skrämmer henne :) I övrigt så går hon bra. Hon skulle egentligen ha åkt tillbaks till sin ägare i helgen men vi får se om hon bli kvar ett tag till.

Förra veckan blev vår fina katt Rani påkörd här hemma :( Vi är så ledsna på att våra kattvänner hela tiden ska dö ifrån oss så vi har nu bestämt oss för att inte skaffa en ny. Vi får istället förlita oss på att råttgiftet håller mössen och råttorna borta från stallet hemma på Gullbacken. Måns, som bor i stallet på Harg, har dessutom varit försvunnen några dagar så Tussan har själv fått hålla ställningarna. Hoppas att han kommer tillbaks snart och att inget har hänt honom! 


RSS 2.0