Tävlingsdebut

Då var årets tävlingsdebut avklarad. Jag och Sillen deltog i Sigtuna RF´s tävlingar och red en MsvC:1. Det var ju både årets första tävling samt första gången vi startade denna klass. Programmet var väl egentligen inget problem men alla blommor längs med långsidorna! Mamma Mia vad läskigt! Resultatet blev ingen höjdare (57%) men det är väl bara att träna vidare. När Sillen väl bestämmer sig för att gå så kommer det förhoppningsvis bli helt andra siffror. Det är bara att ge sig ut på fler tävlingar och "fejsa problemet".

Snälla Elsa tog hand om Hugo idag och tog även med sig sin kamera och fotade Abbe. Jag vet inte hur bilderna blev (han ville inte riktigt stå still) men jag lägger upp dem så fort jag får dem. Jag borstade och fixade lite med honom idag och han är en riktig kelgris!

Kan dela med mig av en fin bild på Rebecca och Prinsen.


Amedeus

Nu har pappa kommit hem med Amedeus ("Abbe") efter en lång dag i bilen. Det första intrycket är att han verkar mycket trevlig. Han ställde sig direkt och mumsade på höt och rullade sig ett par gånger. Vi får bekanta oss mer med honom imorgon.


Full fart!

Både igår och idag har vi åkt två vändor till ridhuset. Igår fick alla fyra hästarna jobba där och de skötte sig fint. Dakar kändes super! Idag skrittade Lisa och jag ut en sväng med Strumpan och Dakar på förmiddagen i det fina vädret. Tyvärr är det is överallt så det blev inget annat än skritt. Jag längtar till barmark nu! Sedan åkte mamma och jag till ridhuset med Hugo och Felly där en spekulant provred dem båda. Efter det åt jag en något försenad lunch för att sedan packa in Sillen i transporten för ytterligare en tur till ridhuset. Sillen var halvvild idag (eller småfjantig kanske). Jag tror jag ska dra ner lite på havren igen. Jag ökade på den för någon dag sedan men det var nog ingen bra idé :) Nu är jag klar för dagen och har hunnit med att anmäla till ett par tävlingar också. Det ska bli skönt att bara slappa i soffan nu!

Imorgon åker snälla pappa ner till Kalmar för att hämta hem den nya hästen! Roligt! Det är en 7-årig valack e.Indorado ue.Prince Paradiso som heter Amedeus. Han är fux och 166 cm hög. Jag har som vanligt bara sett en film på honom men han ser riktigt trevlig ut. Det ska bli skoj att få hem en stor häst som jag kan träna och tävla som "min egen". Han är dock självklart till salu och köpt för att så småningom säljas igen. En bild läggs upp så fort han har anlänt :)

Cliff Barnsby

Nu är Felly mätt och chippad. Hon skötte sig fint och fick såå mycket beröm av veterinär och mätmän! Det första de sa när jag vi klev in var "Oj, vilken fin ponny!" sedan sa de "Vad blank hon är!" och veterinären frågade t.o.m. vad hon fick för mat som gjorde henne så fin och blank :) Jätteroligt att höra och skoj att hon väcker sådan uppmärksamhet! Resultatet blev i alla fall 145 cm. Jag såg att stickan låg på 145,5 cm men de avrundar ju numera nedåt. Hon blev även chippad då hon inte var det.

Till Sillen har jag en sadel som heter Cliff Barnsby och modellen Theoden. Denna sadel har Per på Mustang varit med och tagit fram. Den har förr endast levererats till Mustang men nu finns den med i Cliff Barnsbys sortiment som säljs över hela världen. Vem tror ni fick vara med och tycka till om sadeln i produktkatalogen? Jo jag! Hehe, lite skoj faktiskt :) Jag försökte ta en bild men den blev så suddig. Ska se om jag lyckas få in en annan bättre.

Jag har jobbat på Mustang i tre dagar nu då de har haft ett litet "jippo" där med en hel del rea. Det har varit skoj! Ikväll blir det middag inne i stan för att åter igen fira pappas födelsedag :)

Isgata!

Jösses vad halt det är! Nu börjar det bli bättre men när det regnade i morse och blev underkylt regn på vägarna var det ju som ett skämt! När jag skulle ta ut hästarna imorse höll jag på att ramla flera gånger. Det värsta var att ta sig över vägen med Hugo och Strumpan som har sina hagar på andra sidan bilvägen. Jag fick hänga runt halsarna på dem för att hålla mig på benen :) Bilarna har krupit fram här ute men nu verkar det som sagt som den värsta isen har börjat smälta...

Igår fick Sillen och jag hjälp av Eric igen. Det kändes mycket bättre denna gång men jag saknar lite den där gnistan som Sillen vanligtvis har. Då är han så fantastiskt fin att rida! Det kändes dock som sagt betydligt bättre igår än sist. Tävlingssäsongen börjar dra ihop sig så jag red en del programdelar. Halterna är fortfarande sådär. Han står oftast still men kryper gärna ur formen. Nr1: att han gör halt, nr:2 hur han gör halt, som Eric alltid brukar säga :) Traven känns superbra och galoppen okej. Det ska bli väldigt roligt att få komma igång och tävla igen!

Felly

Här är resultatet från gårdagens filmning av Felly.


Saluponny

Nu ligger ponnyn jag skrev om som till salu på hemsidan...

Wallstanäs

Dagarna rullar på med lite lagom mycket att göra :) Förmiddagen igår ägnades åt ridning och mockning. Därefter var jag iväg och red en ponny som jag eventuellt ska hjälpa till att sälja och rida lite. Sedan åkte jag direkt till Wallstanäs där jag var med på årsmöte och styrelsemöte. Jag kommer i år att sitta med i styrelsen som suppleant. Det ska bli jätteskoj! Det kommer nog hända en hel del roliga saker så bli gärna medlemmar i klubben om ni vill ta del av aktiviteterna! Efter mötet åkte jag hem och åt en superb födelsedagsmiddag tillsammans med delar av familjen.




Idag kommer hovslagaren Peppe hit och ska sko ponnyerna + Pontus. Mina två bjässar får vänta till nästa vecka. Jag ska även försöka hinna med att filma Felly lite. Filmen läggs upp här så fort den är gjord och redigerad.

...

Igår tränade jag för Eric med Sillen. Det gick väl okej. Jag var inte riktigt nöjd med hur det kändes men han såg tydligen väldigt fin ut på slutet :) Man kan ju inte alltid vara på topp. Galoppen är jobbig just nu. Det är bara att kämpa på!

Idag har det varit en härig dag! Sol, ett par plusgrader och snö att rida i. Felly fick jobba på banan. En hel del överskottsenergi och kanske inte helt nöjd med att vara ute på banan själv (faktiskt första gången hon var det) gjorde att det blev lite "trassel" till att börja med. Jag lät henne springa av sig den värsta energin och sedan gick det mycket bättre! Hon är riktigt fin den där ponnyn! Dakar och Hugo fick åka med till ridhuset och båda skötte sig bra. Dakar kändes fräsch. Hugo jobbade på riktigt bra. Kul!

Troligtvis en ny häst (Japp, häst! Ingen ponny! Hör och häpna!) på ingång. Allt är inte riktigt klart men planen är att det ska hamna i vår ägo under vecka 9. Mer info kommer!


Uppdaterad hemsida

Har uppdaterat hemsidan med enskilda fotoalbum till hästarna. Alla har dock inte fått. Kika in på www.gullbacken.dinstudio.se.

Bilder

Elsa var ute och hjälpte mig med hästarna igår. Hon hade även med sig kameran och här kommer de bilder som jag tycker blev bäst på Sillen och Felly. Tur att man har snälla vänner med bra kameror när man själv inte har den bäste tekniken! :) Tack Elsa!








Phu!

I lördags när jag red Dakar så kändes han ofräsch igen... Jag ringde veterinären i måndags och har idag varit inne och kollat honom. Han var ohalt! Så skönt! Han var däremot sned i bäckenet och hade kraftiga muskelspänningar i ett muskelfäste på vardera sida vid bogen. Han behandlades med kiropraktik så nu är spänningarna och snedheten borta :) Pga. dessa saker så vill han inte riktigt ta ut steget på vänster sida och då kan det kännas som en hälta. Det var förmodligen det jag kände. Nu blir det lite lugnare ridning i 6 dagar och sedan kan jag ta vid där jag slutade i lördags :) Man blir ju lite nojjig själv så det känns jätteskön att ha kollat upp det och veta att inget är fel!

Besöket hos veterinären tog betydligt längre tid än väntat då de var riktigt försenade så det har inte blivit någon ridning för mig idag. Imorgon bitti kommer dock Elsa ut igen så då blir det en tur ut i snön med ponnyerna. Sillen tänkte jag rida lite på banan och Dakar ska ju få sig en skrittsväng.

Jag fick en hälsning från Daisy och hennes nya ägare igår. Det funkar bra och de trivs så bra tillsammans! Jätteroligt att höra!


Home alone

Jahapp, då har mina föräldrar lämnat kalla Sverige och istället checkat in på hotell vid Miami Beach och lämnat stackars mig alldeles själv med alla djuren... Äsch, det går ingen större nöd på mig och jag har dessutom hjälp av snälla inackorderingar som Karin och Lisa samt Elsa. David bor här också så jag slipper sova själv i det mörka huset. Är man mörkrädd så är man :) Det började dock bra med fruset vatten i stallet hemma på Gullbacken och en förrymd häst men nu funkar allt igen. Det blir ingen ridhus-ridning för mig den här veckan utan hästarna rids ute i snön istället. Inget jag tror att de har så mycket emot. Nu funkar det dessutom hyfsat att rida på ridbanorna.

Vinterbilder

Buuuurrr! Nu är det kyligt ute! -20 grader står termometern på i skrivandets stund. Det är dock ett väldigt fint väder så bara man klär sig varmt så är det riktigt mysigt.

Lisa hade med sig kameran ut till stallet idag och tog lite bilder på hästarna på Gullbacken.


Välkommen till "lustiga huset", Gullbacken! :)


Felly


Felly


Hugo


Lisa med sin fina Strumpa.


Strumpan och Hugo. Busponnyer!


Hugo


Dakar


Strumpan

RSS 2.0