Hopphästen

Sillen skötte sig mycket bra idag. Han var lite skeptisk till en början och undrade om Jonas verkligen menade allvar när han styrde mot "hindret" men sedan tuffade han på.. Roligt att se någon annan rida honom också!



Måste även säga att jag tycker att Jonas red mycket mjukt och trevligt! Känns tryggt att lägga Sillens "hopp-karriär" i hans händer.


500 kr rikare!

Idag var det bara Dakar och Missy som fick jobba. Dakar kändes helt okej. Missy var riktigt fin i traven. Galoppen har varit lite jobbigare de senaste dagarna. Jag har förmodligen börjat kräva lite mer samling där och då vill hon hellre balansera med huvudet än med bakbenen. Jag får en hel del i handen då men det är väl så att om man inte ökar kraven så kommer man inte framåt. Det är bara att stå ut från min sida och hoppas att det släpper snart igen. Även fast det är lite frustrarande....

På söndag ska Jonas hoppa Sillen för första gången under ryttare. Det kommer nog gå bra. Han är ju så okomplicerad.

Ikväll har jag spelat poker med David och hans grabbkompisar. Gissa vem som vann??? JAG! Jihooo! 500 spänn rikare! De blev bra snopna :) Om min ryttarkarriär inte skulle fungera så får jag väl skola om mig till pokerspelare.

Jag ser det snöar, jag ser det snöar.....

Det är väl ingen som har undgått snökaoset. Helt vansinnigt vad mycket snö! I Uppsala är snöhögarna säkert 1,5 meter höga. Jag kan inte minnas att det någonsin har varit så här mycket snö i mina hemtrakter, men det har det nog.

Jag har jobbat hela dagen idag och väglaget ute på vägarna är inte det bästa så hästarna fick vila idag. På Mustang fortsätter vi med 20-års jubileumet så vi har 20% rabatt på hela sortimentet. Kom och fynda vettja!

Blue Horse Matiné

Läste precis att Blue Horse Matiné har dött. Hon bröt benet i hagen. En helt fantastisk häst vars karriär tyvärr blev alldeles för kort!

http://www.tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45207&a=321093

Jag fälde faktist en och en annan tår när jag såg henne för första gången på TV 2006.


Bildbomb!

Julgransplundringen var mycket trevlig! Jag var dock mätt på allt godis innan vi kom till maten...


Granen kanske inte blev så fin ändå. Eller vad tycker ni? :)


Här har vi gänget samlat. Alla har partyhattarna på.


Brorsbarnen Frida och Anna.


Systersonen Oscar godis-frossar.


Min syster Anna-Carin försöker sätta hornen på kossan.

Efter 6 år tillsammans så lyckades jag och David äntligen ta oss iväg till en isbana och åka skridskor! Jag har inte åkt på säkert 10 år och det märktes. Jag tog mig framåt men jag kunde inte stanna.... Tur att skridskorna var lite rostiga så det inte gick så fort :) Jag höll mig på benen i alla fall. David däremot åkte runt som om han inte har gjort annat. Men så är han ju en "gammal" hockeyspelare.


Det ser en aning ostadigt ut...


David hade som sagt bättre koll.

Har varit iväg till ridhuset med Missy och Dakar nu på förmiddagen. Dakar var riktigt fin! Missy har jag börjat sätta lite mer press på vilket såklart har medfört lite stret från Missys sida. Men vi ska nog komma igenom det också. Hon pustar och frustar vilket i alla fall tyder på att hon får jobba.

Nu ska jag snart iväg till jobbet. Mamma kommer med Danitza när hon har slutat så att jag kan rida henne en stund också. Sillen får vila idag.

Ridhuset tur och retur x2

Idag fick alla hästar åka till ridhuset. Missy var lite fjantig idag. Jag vet inte riktigt vad det är som gör att hon vissa dagar inte bryr sig om de andra hästarna i ridhuset och andra dagar tycker att de är "farliga" (eller vad hon nu tycker att de är). Idag ville hon koncentrera sig mer på annat än på mig. Dakar var mycket fin idag. Det blir bara lättare och lättare. Saxarna börjar bli fina, piruetterna fungerar bra, bytena ner till vart annat sitter och bytena i varje blir bättre och bättre. Idag gjorde han 7 fina byten i varje. Danitza och Sillen fick trava över lite bommar. Det var inga problem även fast det nog var första gången för båda. Danitza är lite "stressig" just nu. Det beror förmodligen på brunst och jag hoppas att det går över snart. Sillen fick bl.a. öva på galoppfattningar från skritt. Det är jobbigt tycker han. Han fattar snällt men orkar inte hålla igång så han måste lägga in ett par travsteg efter fattningen. Fick till ett par i varje varv som dock var mycket bra för en liten fjant som han :)

Jag har nu bestämt mig för att ta hjälp med att hoppa in Sillen. Detta för att jag både saknar mod och talang för att våga mig på det :) Det blir Jonas Ingemarson så kommer hjälpa mig med starten och sen är tanken att jag ska ta över under hans uppsikt. Jag har inget emot att hoppa om hästarna vet vad de ska göra. Ska bli spännande att se hur det går!

Jag vet inte om jag har talat om att vår fina lastbil har gått sönder. Idag ringde dock bilmecken och sa att den var färdig så imorgon kan vi hämta hem den. Det ska bli skönt att kunna köra själv igen och slippa vara beroende av mamma.

Imorgon ska vi ha julgransplundring här hemma :) Dans kring granen, fiskedamm och massor med mat och godis står på schemat. Anledningen till att det blev lite senare i år beror på att min bror och hans familj har varit i El Salvador och kom hem i onsdags. Anna frågade så snällt om vi kunde vänta med julgransplundringen tills de kom hem och vem kan motstå en 6-årings charm?? Julgranen har inte ett enda barr kvar men den blir nog fin med allt godis :)


Duktiga hästar

Idag har jag varit ledig från Mustang och har kunnat ägna all min tid åt hästarna. Dakar fick komma ut i skogen en sväng. Det var mysigt! Svullnaden i knät var mycket mindre idag. Jag vet ju vad det beror på och han är inte halt så han får gå lite lugnt ändå. Spekulanten som skulle titta på Danitza var tyvärr tvungen att avboka tiden idag men kommer nog igen senare. Danitza fick därför gå på ridbanan. Hon var väldigt pigg och ville gärna springa fortare än vad jag ville. Men mot slutet så kom vi överens :) Hon är så ball och rolig att rida tycker jag. Jag gillar verkligen hennes temperament!  Missy och Sillen tog vi med till ridhuset. Missy är fortfarande fin. Det kan nog vara så att hon just för tillfället går bättre en någonsin. Hon kämpar verkligen på och försöker! Annars så har jag ofta fått övertala henne. Skutten i bytena till vänster är nästan helt borta. Nu vill hon istället gärna byta först fram och sen bak men det är ett lättare problem tycker jag :) Hoppen återstår dock i bytena till höger. Sillen var också duktig, som vanligt :)

Fläsk och bruna bönor gjorde susen

Huvudvärken blev betydligt bättre med lite mat i magen och eftersom det kommer en spekulant och tittar på Danitza imorgon så kände jag att hon behövde ridas idag. Så jag tog ut henne en sväng nu på kvällskvisten och hon var mycket pigg. Igår plockade jag ut en slånbärstagg ur Dakars knä så det hade svullnat upp lite idag. Jag tog därför en liten promead med honom också.


Stallkatten Sixten.


Missy får en morot av mamma.


Dakar på kvällspromenad.


Danitza äter middag.


Fy sjutton för migrän!

Usch, idag har jag åter igen varit sängliggandes i migrän. Hann jobba ett par timmar på Mustang innan det slog till.

Igår fick Dakar och Missy åka till ridhuset. Missy är så fin just nu! Hon kanske ändå mådde bra av en liten vila. Hon är lugn i "häst-möten" och väldigt fin i ridningen. Har även börjat kunna sätta mer press på henne utan protester. Dessutom gjorde hon ett par fina byten! Dakar var lite fjantig. Han tyckte att det var läskigt i två hörn vilket gjorde honom allmänt spänd.

Imorgon ska jag, pappa, David och Davids pappa (Gunnar) på bio och se Avatar i 3D. David och jag var och såg filmen på vanligt sätt i söndags och blev helt sålda! Så otroligt bra gjord och en handling som i alla fall jag tyckte var mycket bra! Även fast delar av filmen är animerad så hade den en så bra koppling till dagens samhälle. Den handlade i huvudsak om fientlighet mot det okända. Under hela filmen satt jag och relaterade till det som t.ex. händer nere i Irak. Hemskt! Helt klart en sevärd film tycker jag.




Nu vankas det svensk husmanskost, stekt fläsk och bruna bönor. Mums! Hoppas det får min huvudvärk att släppa. 

Som sagt, alltid är det något...

När pappsen kom ner i stallet imorse för att morgonfodra så var det fullt med vatten utanför foderrummet och Divas box. Han störtade då in i foderrummet men där läckte inget..... Då är det Sillen som har bajsat i sin vattenkopp så att den har satt igång av trycket :) Hans box var vattenfylld och så hade det runnit ut i stallgången. Förmiddagen har därför tillbringats med att skotta ur Sillens box och sanera stallgången.

Alltid är det något....

Nu har vi äntligen lyckats få vattnet att tina i stallet. Men den glädjen blev inte långvarig. När jag och mamma kom hem från ridhuset så var det vatten i hela foderrummet. En packning hade gått sönder.... Händige pappa hämtade verktyg och lyckades dra åt rören så det slutade rinna. Hoppas att det håller!

Snälla mamma levererade Missy och Dakar till mig på jobbet när jag slutade vi fem. Missy var jättefin trots brunst. Speciellt i travarbetet! Faktum är att hon inte blir särskillt påverkad av brunstperioderna. Det är skönt! Per kikade på Dakars sadel och var inte helt nöjd över hur den låg. Den är på gränsen till för trång i kanalen så det finns risk att den trycker lite på ryggraden när han höjer upp ryggen. Så nu ska han plocka isär den och bredda den lite. Tänk vad bra att få hjälp med sånt på jobbet!

Appropå jobbet så är det en livsfarlig arbetsplats för en "shoppoholic" som jag. Det finns så mycket fint! Just nu går jag och suktar på matchande schabrak, benlindor och fleecetäcke från Eskadron i serien nedan. Snyggt va?! Vi får se om jag lyckas motstå :)



Imorgon är jag ledig, skönt! Nu kallar sängen... Sov gott!

Uteritt

Danitza och Missy fick komma ut i skogen idag. Mamma red Danitza och jag red Missy. De skötte sig bra men jag lyckades först bryta av en nagel (jag har förstärkta naglar så det gör lite extra ont när de går av), sedan blev jag dyngsur av all snö som ramlade ner på mig och smälte och till sist så mosade jag ett knä mot en stolpe. Trevlig tur.... :)

Dakar och Sillen fick röra lite på sig på ridbanan. Underlaget är tyävrr inte så roligt så jag rider bara där i "nödfall", dvs. så sällan som möjligt. Fick upp mamma på Sillen för första gången också. Jag tror att hon tyckte att det kändes helt okej.

Dakar säger hallå till alla bloggföljare

2010

Tränade för Eric igår med Dakar. Det gick sådär.... Han var lite stel och bökig. Idag gick det desto bättre. Han var t.o.m. riktigt fin! "Vad duktiga ni är!" var det en som sa. Man blir så glad när man får sådant beröm. Det behövs ibland för att orka med allt slit. Missy var också duktig idag. Det var ganska mycket folk i ridhuset, 5 st, och hon skötte sig exemplariskt. Det gick att möta andra hästar utan hopp och skutt. Hon kändes dessutom fin att rida. Mycket mjukare och stadigare nu. Men det är klart att det tar några dagar att komma igång efter en vila.

När vi åkta hem från ridhuset så mötte vi en buss på den lilla, smala, slingriga vägen. Mamma blinkade på honom för att han skulle stanna i en kurva där vi kunde mötas men det gjorde han inte (såklart). Så där stod vi och ingen ville köra längre ut. "Hur fan löser vi det här? Vi får stå här tills sommaren kommer" sa han :) Mamma tvärvägrade och sa till busschauffören att han fick backa. Man vill ju inte riskera att köra ner i ett djupt dike med två hästar i transporten! Dessutom ett djupt dike som nog hade gjort att transporten hade vält. Efter en massa bök och med hjälp av andra bilister så lyckades han backa tillbaks till kurvan så att vi kunde passera.

Tävlingssäsongen närmar sig med stormsteg och det första tävlingstillfället är 31 januari. Jag väntar dock till någon gång i mars tror jag. Det är inte roligt att tävla i detta väder! Och roligt ska det vara! Men målen för 2010 är satta och lyder:
Dakar ska debutera Intemediere framåt sommaren om allt går som det ska.
Sillen ska försöka kvalas till 4-årschampionatet på Flyinge i oktober. Kvalet går i Enköping i september. Eric tror att jag har goda chanser att lyckas. Det skulle vara så roligt! Men allt ska stämma....
Missy ska få komma ut på tävlingsbanorna. Allt beror på hur hon kommer att fungera i tävlingssituationen. Om hon funkar på tävling så är det stora målet att försöka kvala till 6-årschampionatet som också går på Flyinge i oktober. Tänk om jag kan åka dit med två hästar?! Man kan ju alltid drömma :) Man kan även kvala till Falsterbo med 6-åringar. Men som sagt, först ska jag få henne att gå runt ett program på tävlingsbanan :)
Danitza ska säljas så fort som möjligt :)

Idag kom förresten Ridsport ut och där finns en annons på Danitza. Hoppas att vi får lite respons på den!

Jag har bestämt mig för att tävla för Wallstanäs RF i år. Det blir spännande att se hur den klubben är att tävla för :) Den verkar mycket trevlig och ligger nära till för mig.

Missy

Mamma hade visst inte filmat så mycket så jag kanske inte skulle ha lovat en film på Missy :) Men sagt är sagt så jag fick göra det bästa av det lilla material jag har. Det var dock flera "Missy-byten" med så jag valde ut det bästa sprattlet :) Tyvärr har jag inte fått något rent byte på film ännu men jag får idag bortförklara mig med att det är första gången jag rider henne på drygt 2 veckor :) Det kommer rena galoppombyten på film så småningom... Det lovar jag!

Stäng gärna av ljudet när ni tittar på filmen, jag blir galen på mitt ekorre-smackande! Det måste jag sluta upp med! Eller lära mig att radera bort ljudet på filmen :)



Agria lyckades även få lite smygreklatm... :)

Ny film på Danitza

Mamma filmade mig och Danitza idag. Detta för att få en nyare film till spekulanterna. Det händer i och för sig inte så mycket på en månad men jag tycker i alla fall att hon har kommit ihop mer i formen. Missy fick också följa med till ridhuset och eftersom både filmkamera och filmare fanns på plats så blev även hon filmad. Det kanske kan bli en liten video på henne också när jag har lyckats klippa ihop det :) Det är ett väldans pyssel med att redigera filmerna. Jag fick göra om Danitzas två gånger då allt plötsligt försvann men nu är den klar och uppladdad!



Pigga men fina hästar

Då var man hemma igen och vardagen har rullat igång. Har jobbat och ridit alla hästarna. Missy fick gå i lina och sprattla av sig. Hon var dock mycket fräsch och det känns skönt att svullnaden i benet är borta. Hon såg mycket nöjd över att få röra på sig igen. Dakar, Sillen och Danitza kändes förvånadsvärt fina för att ha vilat i några dagar.

Familjen Kanestad har köpt en ny kamera och fotar nu flitigt. De tog bl.a. en bild på Dakar i hagen iklädd sin lysande tomtedräkt :) Fler fina bilder på deras hästar finns på Sofias blogg: http://sofiaochdolli.blogspot.com

 

Kylan har gjort att det har frusit i stallet... Mycket irriterande och jobbigt. Nu får vi kånka vatten uppifrån källaren. Vet inte riktigt när det tänker tina upp. Risken finns att det inte gör det förrän det tinar i backen.

Lillen

Fick ett mail av ägaren till min gamla häst Colour of Spring, kallad Lillen. Roligt att höra hur ens gamla hästar mår! Vi köpte Lillen när han var 16 år. Idag är han 26 år och lever livet som pensionär på en "granngård" hos en tjej som heter Ingrid. Jag tävlade både dressy, hoppning och fälttävlan på honom. Med ägaren innan mig hade han tävlat upp till Msv fälttävlan men jag höll mig på debutant nivå :) Han var den bästa läromästaren man kan ha! Ingrid skickade med ett par bilder på honom och har ser ut att må bra.






Hoppbilder :)

Vi lyckades få några riktigt tuffa bilder :) Nu ska vi snart ut och är laddade inför en superkväll!






Vinterland

Idag har jag fått tillbringa tre timmar alldeles själv i Marias lilla studentlya. Det gick ganska bra. Lite tråkigt förståss. Nu har vi varit och inhadlat lite mat och snacks till kvällen. Det blir troligen utgång ikväll till någon trevlig pub.

Dagens bilder blir ett par bilder från Marias fönster. Visst är det fint här! Jag vet att jag tjatar om kylan men det sägs att det ska bli -35 ikväll. Huvaligen!!! Det blir till att klä sig varmt om vi ska ta oss någonstans.





Pratade med mamma idag. Allt var lugnt hemma. Hon berättade dock att Sillen hade haft lite hyss för sig natten mellan tisdag och onsdag. Förmodligen hade inte hans dörr stängts ordentligt efter kvällsfodringen så han hade tagit sig ut i stallgången på natten. När pappa kom ner och skulle morgonfodra möttes han av ett kaos i stallgången. Sillen hade bitit sönder tre av fem torvbalar som hade stått på tining. Sedan hade han rivit ner alla täcken och dragit in sitt egna utetäcke in till sin box. Och så hade han klivit runt och bajsat i allt det här :) Bus-Sill! Han hade nog haft det riktigt skoj.
 

-33 grader!!!

Har precis fått reda på att det har varit -33 grader här i Östersund idag. Det är nog det kallaste jag har varit med om.! Det gjorde t.om. ont i ansiktet när man klev utanför dörren! Min nya, tjocka, mysiga halsduk och mössan har dock gjort susen. Är det någon som kan bräcka detta temperaturrekord?!

En dag på stan med shopping

Vi har fyndat en massa saker på rean idag. Kylan håller i sig och det kan faktiskt ha varit ännu kallare idag! Marias kompis Carro var med oss på stan.









Nu nalkas det Chili con carne och sedan kanske det blir någon bra film.

Hej svej leverpastej!


Östersund

Imorse åkte jag och min vän Maria Karlsson upp till Östersund där hon pluggar. Jag är här på besök och stannar till på söndag. Det ska bli riktigt skoj! Hästarna har det lugnt och skönt där hemma. Mamma och pappa tar hand om dem. Under de närmsta dagarna kommer det alltså inte bli så mycket häst-prat utan ni får istället hålla tillgodo med våra strapatser här i Östersund. Jag hoppas att vi inte ska frysa ihjäl här då det just nu är -26 grader. Burrr.....


Här har vi min galne vän Maria som tramsar sig i sin studentlägenhet.


Det är alltid skönt att få komma bort ett tag ibland och få leva som en "vanlig" människa. Då uppskattar man dessutom sitt vanliga liv ännu mer när man kommer hem. Men jag kan inte låta bli att sakna mina djurvänner där hemma. Kom på att jag inte har lagt ut någon bild på våra vilda hundar (Diva och Nora) så det kommer här...
 


Tävling

Jag är med och tävlar om produkter från Filippas ridsport.



För att vara med och tävla så går man in på http://tavlingsryttaren.blogg.se/2009/december/bloggtavling.html.

Pust....

... vilken lång dag det blev! Har jobbat 10-22. Mamma har servat mig med hästar under dagen. Först kom hon med Danitza som var mycket fin idag! Sedan körde hon över Dakar och Sillen och jag fick ta ytterligare en paus från inventeringen på jobbet. Dakar var faktiskt riktigt fin trots att han inte har dressyr-ridits de tre senaste dagarna. Sillen imponerade på nytt. Jag hade precis börjat rida honom när Per och Merlin (far och son i huset på Mustang) kom in i ridhuset och skulle vattna. De drog fram brandslangen och började vattna halva ridhuset medan jag fick hålla mig på den andra halvan. Visst tyckte Sillen att det var lite skumt men han tuffade på ändå. Vad ska det bli av denna drömhäst?! Jag har ännu inte hittat något negativt hos honom. Eller jo förresten, han sparkar i väggen när han inte får tillräckligt med uppmärksamhet :)

Gårdagens "skaldjursfest" hos Eric och Elisabeth var mycket trevlig och otroligt god. Jag åt så det nästan sprutade hummer, räkor och krabba ur öronen på mig! En riktig lyx-middag!

Nu kallar duschen och sängen och imorgon ska jag upp och visa Danitza för en spekulant. Det blir spännande!

Glada Danitza

Idag har jag varit i Uppsala och fått min julklapp av min moster.... Vi har varit på stan och handlat. Eller rättare sagt, jag har handlat och moster har betalat :) Mycket fina kläder blev det. Tack moster Marit!

Missy är mindre svullen i benet nu och är mycket pigg men hon får allt ta det lugnt ett tag till tills svullnaden är helt borta. Dakar och Danitza fick komma ut på en tur idag tillsammans med mig och mamma. Danitza tyckte att det var väldigt roligt och la av några glädjesprång i galoppen. Det är härligt med glada hästar!

Nu ska jag, mamma och pappa till Eric och Elisabeth Lette. Eric fyller nämligen år idag och har bjudit oss på födelsedagskalas. Det ryktas om skaldjur... mums!

RSS 2.0